Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bava - Giver 40 % kursfald på 3 måneder en købsmulighed


100432 ProInvestorNEWS 25/1 2022 08:58
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

Bavarian Nordics aktiekurs er faldet med næsten 40 % på 3 måneder. Det er en meget markant reaktion, og måske en markant overreaktion, der kan give købsmuligheder:

· Af figur 1 nedenfor fremgår kursudviklingen i Bavarian Nordic på 3 måneder

· Aktien er faldet med 37,26 % og set i forhold til de højeste niveauer for de seneste 6 måneder, er aktien næsten halveret

· Større kursudsving i Bavarian Nordic er om ikke hverdagskost, så dog på ingen måde noget helt usædvanlig.


Der er (mindst) 5 grunde til at aktien er faldet så meget som tilfældet har været:

1. Bavarian Nordic svinger mere end markedet generelt, og aktiemarkedet har været nervøst i nogen tid

2. De seneste uger har debatten om hvorvidt Omikron er den "gode Delta fætter" givet en betydelig modvind. Hvis vi er på vej fra pandemi til epidemi og sluttelig til immunitet, kan det give et mindre markedspotentiale for Bavarians Covid vaccine

3. Aktiemarkedet er faldet massivt, og det bevæger også Bavarian Nordic nedad. Samtidig er den hjemsagt af short sælgere som forstærker udsving.

4. De private investorer har en meget stor "handelsandel" af den daglige omsætning. De sidder lidt mere uroligt i "aktiebåden" end hele markedet

5. Amerikanske Moderna er faldet massivt, som det også fremgår af nedenstående grafsammenligning i figur 1. På den måde kan man sige og hævde, at Bavarian Nordic har fulgt sin "peer"


Er stor reaktion en overreaktion?

Kursudviklingen og -fald er store og meget markante. Det er ikke uvante for Bavarian Nordics investorer. Spørgsmålet er om aktien er faldet for meget? Covid 19 udviklingen er finansieret af Danmark, men salgspotentialet kan være blevet mindre. Der mangler måske den investerings- og kursjoker, som investorerne ønsker sig?

Tryk på billedet for at gøre det større.

Figur 1: Kursudvikling, Bavarian Nordic og til sammenligning amerikanske Moderna, 3 måneder
Kilde: Nordnet




TRÅDOVERSIGT