Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Derfor vælter Federal Reserve næppe markedet


100456 ProInvestorNEWS 26/1 2022 08:20
1
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Federal Reserve indledte i går tirsdag sit ordinære 2 dages pengepolitiske januar møde, som kulminerer med renteannonceringen i aften. Her er grunde til at FED næppe sender en rentetorpedo til markedet:



· Federal Reserve har langsigtet været dygtige til at forankre sine forventninger i god tid. Denne gang er måske lidt anderledes, fordi virkeligheden har overhalet dem lidt indenom. Det er i hvert fald det som investorerne frygter.

· Der kommer næppe, som nogen frygter, og som har været med til at give kursfald de seneste dage, en "opvarmning" til en rentestigning i marts. Federal Reserve vil formentlig forsøge at "købe" sig lidt tid.

· Opkøbsprogrammet - QE - udløber i marts, og. FED vil snarere forsøge at "glatte" ud, end at skubbe til en risikovogn, som er på vej til at løbe ud af kontrol.

· Investorerne har de seneste dage i risikoscenarier "tænkt", at FED - måske for at forsøge at indhente noget af det, som nogen mener de er bagud, vil hæve dobbelt; altså med 50 basispoint. Det sker næppe. FED laver sjældent en dobbelt up. Det vil gøre investorerne meget urolige. Med mindre de samtidig tilføjer, at det er for at cementere en begyndelse, og at de så vil se tiden an.

Man skal aldrig sige aldrig, men...

Man skal aldrig sige aldrig, men FED holder øje med økonomi, vækst og investorerne på samme tid. Det har de historisk været gode til at balancere. Der er ingen garantier for at det sker igen denne gang, men ovenstående er trods alt, det mest realistiske.



TRÅDOVERSIGT