Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vild dag på Børsen - Rockwool


101384 DjengisCash 24/2 2022 23:23
Oversigt

Der var tre slags aktier på Børsen i dag. Okay ved åbningen var der kun en slags, og det var den slags der bare skulle ned.

Men i løbet af dagen blev det spændende at se det udskilningsløb der udspillede sig, hvor der groft sagt var tre slags aktier.

Dem der rettede sig og endte i stort plus.
Dem der genvandt det meste i løbet af dagen.
Og så dem overhovedet ikke rettede sig men endte i stort minus.

For den første kategori opstod i løbet af dagen fortællingen om, at vi skal frigøre os fra afhængigheden af energi fra Rusland. Ikke nogen ny analyse, men mange købere blev grebet af stemningen. Vestas, som jeg selv har, åbnede i kurs 152, men lukkede over kurs 180, wow.

I kategorien over dem, der endte i stort minus var Rockwool, som jeg også har. Fortællingen om energiuafhængigheden af Rusland prellede af på Rockwool, måske fyldte det mere, at Rockwool har produktion i Rusland og måske rammes af sanktioner og højere energipriser.
Det forholder sig dog sådan, at størstedelen af produktionen i Rusland anvendes i Rusland, så evt. sanktioner på samhandel med Rusland vil være ganske små.
Ved nærmere eftertanke, så vil bygningsisolering være den hurtigste vej til at mindske behovet for gasforsyning til opvarmning. Jeg læste her den anden dag, at der går cirka ti år fra en havvindmøllepark besluttes til møllerne producere strøm.

Så når støvet har lagt sig og politikerene får analyseret på, hvordan gassen fra Rusland hurtigst muligt afvikles, så tror jeg godt jeg ved, hvilken virksomhed, der får treholdsskift ugens 7 dage i produktionshallerne først.

Mit bud er, mange markedsaktører først har fanget pointen efter børsluk.

Så det handler om at være hurtig ved børsåbningen i morgen før kursen på Rockwool kører hurtigt op igen.

Nu har DU et lille forspring.




25/2 2022 10:20 TOPspiller 1101390



Der er en reel risiko for at Putin/Rusland bare siger "haps" den fabrik tager vi. Så står Rockwool uden sin fabrik.



25/2 2022 10:31 DjengisCash 2101392



Den risiko er der selvfølgelig, men det træk vil føre til flugt af al udenlandsk kapital og know how. Så ender Rusland som Nord Korea.

Sker det alligevel, så udgør værdien af de russiske fabrikker cirka 1 mia kr. Altså under 2 pct af markedsværdien i Rockwool.

Der er planer om investering i modernisering af fabrikkerne i Rusland, men det er stadig på tegnebrættet og kan hurtigt standses.



25/2 2022 14:41 DjengisCash 2101402



Ved godt, at jeg placerede rumpetten i klaskehøjde med så præcist et begivenhedsforløb for Rockwool i dag.

Så rart at konstatere, at Rockwool klokken 13.20 ligger i den grønne førertrøje i omxc25 med en stigning på små 7 procent.

Håber da, at nogen blev inspireret og fik købt lidt Rockwool lige efter åbningen :−)



TRÅDOVERSIGT