Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Den sunde kortvarige recession og den farlige


104062 ProInvestorNEWS 16/6 2022 15:16
8
Oversigt

FED meldte onsdag ud, at de hæver renten med 0,75 procentpoint i modsætning til 0,5. Og planen med at reducere obligationer i markedet ændres til at sælge ud af dem. Vi må derfor forudse, at renterne stiger generelt, og likviditeten i markedet falder. Betyder det så, at der kommer en recession? Og af hvilken karakter? Ordet recession kan løbe aktieinvestorer koldt ned ad ryggen. Men det behøver slet ikke være så skidt for et aktiemarked, der har været så perverteret, som vi har oplevet de senere år.
16/6 2022 17:30 Match 12104069Jeg læste fornylig en artikel i et anerkendt finansblad. De havde undersøgt især amerikanske fonde og børsmægleres andel af handelen (Læs: robothandelen) med danske aktier. Og ikke kun C25 aktier, nej alle danske aktier.

82% af al aktiehandel lå på udenlandske algoritmer og robotter. De kører fra morgen til aften. Og ja, de skaber likviditet, men det er - for at hugge et ord fra dig - perverteret. For det er umuligt at gennemskue algoritmernes hensigter og forventninger. Aktiemarkedet bliver - i nogle sammenhænge - et casino.17/6 2022 00:40 PMPirate2 8104075Jeg driver selv en del algoritmisk handel. Ikke i aktiemarkederne, men i en række råvaremarkeder. Så jeg kan afsløre algoritmernes hensigter. Det er faktisk meget enkelt: At skabe størst mulig profit til dem der ejer algoritmerne.

Den store fordel ved algoritmerne er, at de hele tiden kan holde øje med en lang række markeder, og så lynhurtigt reagere, når de ser en god handelsmulighed.

Ulempen er, at de er dumme: De gør kun som de har fået besked på, og det er ikke altid det optimale. Mennesker er generelt meget smartere. Derfor har jeg også programmeret mine algoritmer, så de er meget forsigtige. Hvis det f.eks. ser ud til at gå alt for godt med handelen kan de finde på at holde en pause eller helt stoppe. For hvad nu hvis der på den anden side af de tilsyneladende gode handler sidder et menneske der har større indsigt end algoritmen?

Min handelsdag i dag er som de fleste andre dage her i sommerhalvåret: Jeg har nydt haven og det gode vejr mens mine algoritmer har handlet for mig. Omkring en gang i timen er jeg gået indendørs for at se hvordan det går med dem. For det meste tager det mig kun et minut. Men til tider må jeg fortælle dem, at de lige her ikke behøver være så forsigtige. Eller skrue lidt på nogle knapper for at justere deres opførsel. Her til aften har jeg så bogført de over 50 handler der var i dag, og forberedt og sendt noget materiale min revisor har brug for til udarbejdelsen af min selvangivelse for 2021.

Generelt tilføjer algoritmerne likviditet. Men de kan også lynhurtigt fjerne likviditet. Det vil de typisk gøre, hvis de mener der er noget galt, og det er en væsentlig årsag til, at algoritmer kan give såkaldte flash-crashes.16/6 2022 18:46 tommycarstensen 6104071Ray Dalio's Bridgewater Builds $5.7 Billion Bet Against European Stocks https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-16/bridgewater-builds-5-7-billion-bet-against-european-stocks17/6 2022 00:23 CharlesPonzi321 8104074Nærmest per definition umuligt med en kortvarig recession grundet obligationsrenternes kraftige stigninger og den enorme globale gældsmængde. Køb og behold de næste 10-20 år kan man umiddelbart vurderet vente med nogle år endnu. SP500 weekly synes dog tæt på bunden af staircase. Vil umiddelbart gætte på at en kapitulation først vil komme i de klassisk neurotiske måneder sep/okt. Er det tilfældet at staircasen respekteres kan sp500 forsøge at komme op mod 3900/4000 igen - og i så fald - nej heller ikke bunden.
Har markedet været så perverteret, at vi havner i ny Nikkei situation ? Toppen fra 1989 er stadig ikke taget ud -18/6 2022 12:29 tommycarstensen 8104097@CharlesPonzi3215 Ligesom dig kan jeg heller ikke spå om fremtiden, men jeg vil ligesom dig heller ikke udelukke, at der er langt til nye toppe. Fra 1929 gik der 25 år for S&P500. For Nikkei225 er der nu gået mere end 30 år. Jeg hælder mest til, at vi fortsat skal længere ned. Bitcoin koster eksempelvis fortsat $20k trods fald på 70% fra toppen og er dermed fortsat overvurderet med $20k, hvis du spørger mig, og kryptovaluta havde en markedsværdi på 4000 milliarder dollar på toppen, så det er ikke ubetydelige summer. Der er også stadig en del dyre aktier derude. Men tilbuddene begynder langsomt at pible frem. Det var godt at investere løbende mellem 1929 og 1954. Det tror jeg også, at det vil være denne gang. Det gør jeg i hvert fald selv.

Der er hele 12 aktier i S&P500 med en fremadrettet P/E mindre end 5 lige for tiden. Ingen af dem interesserer mig dog synderligt, men man så det bare ikke tidligere.
https://finviz.com/screener.ashx?v=111&f=fa_fpe_u5,idx_sp500&ft=4

Shiller P/E er stadig høj, og renten er kun på vej i en retning. Aktiekurserne burde i mine øjne over en bred kam kun være på vej i en retning, og det er nedad. Jeg plejer næsten altid at tage fejl på kort sigt, så vi får sikkert alletiders rebound i næste uge :-D
https://www.multpl.com/shiller-pe21/6 2022 06:07 bgadk 6104111En enkelt ting som er vigtig med Crypto: Det er meget lidt af "markedsværdien" som rent faktisk er handlet. Så i rigtige menneske penge er der ikke voldsomt mange penge bundet op i sektoren. Det er mere folk som tror de er blevet millardærer uden de rent faktisk har kunnet konvertere det til rigtige penge.

På samme måde er det endnu mere begrænset hvor mange LÅNTE penge som er investeret. Så hvis Crypto går i nul (som de burde), så er skaden begrænset (bortset fra El Salvador som stort set er gået Statsbankerot på Crypto sats).TRÅDOVERSIGT