Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Den dårlige stemning rensede luften


104201 ProInvestorNEWS 27/6 2022 07:32
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

I sidste uge var stemningen helt i bund og det var kortsigtet godt for aktierne. Faldende renter giver kortsigtet plads til "lidt mere"

I dagene efter meddelelsen om at Federal Reserve hævede renten med 0,75 %, blev aktierne presset i bund
Det resulterede i, at en række tillidsindikatorer viste, at investorerne havde mistet humøret.
Når tillidsindikatorer ligger ekstremt lavt, er det ALTID ensbetydende med, at investorerne er tæt på at have kapituleret og reduceret markant i deres risici.
Det markererede at nedturen blev bremset og kulminerede kortsigtet.
Det er ikke så mærkeligt. Når en række stemningsindikatorer er helt nede i det ekstreme felt, som tilfældet var dagen efter renteannoncering, bliver risikopræmien presset op og lysten til at løbe en risiko tilsvarende trykket ned.
Investorerne har vænnet sig til dårlige nøgletal på kort sigt. Flere dårlige nøgletal kan nok bekræfte den negative udvikling. Investorerne har dog allerede reageret.
For at aktierne skal falde yderligere i en sådan situation kræves det, at nøgletallene ikke kun bliver ved med at være dårlige, men tiltagende dårligere. Det sker sjældent.
Nøgletallene er blevet med at være dårlige, men det kommer ikke længere som en overraskelse.
Investorerne har dog ikke kun kunne støtte sig op af stemningsindikatorerne, men også af obligationsmarkederne.
I takt med de dårlige nøgletal er de 10 årige amerikanske renter faldet markant og handler mandag morgen i 3,15%
Da de toppede var de i niveauet 3,5 %
Investorerne er begyndt at balancere nøgletal og renteudvikling. For blot nogle uger siden var fokus på at renterne skulle stige massivt uanset de økonomiske nøgletal. Det er ikke så mærkeligt, at det giver aktienedtur.
Den seneste uge er investorerne igen begyndt at indstille sig på, at hvis nøgletallene vedbliver med at være dårlige, vil det inden så længe kunne ses i inflationsforventningerne
FEDs "renteprikker" indikerer en rentetop for FED Funds på 3,8 % i 2023.
Med det aktuelle renteniveau på ca. 3,10 % for 10 årige amerikanske renter mere end indikeres, at svagere nøgletal vil betyde, at FED bliver færdig med at hæve renterne hurtigere, end hvad der er konsensus, og hurtigere end de selv antager.


Dårlig stemning og rentefald er gode aktienyheder

Stemningen er ikke på vej til at blive god, men måske mindre dårlig. Det har fået aktiebarometeret til at stige. Samtidig har ikke-ubetydelige rentefald haft en god effekt. Vi går fortsat en urolig sommer i møde, men det faktum, at renterne falder, indikerer at toppen for 10 årige amerikanske statsrenter meget vel kan ligge under toppen for FED Funds og/eller at FED bliver færdig med at hæve tidligere, end hvad der aktuelt er konsensus. Alene vurderet ud fra stemningsbaserede faktorer, kan denne "Fear/Greed" drive markedet en lille smule højere kortsigtet, også selv om nøgletallene bliver ved med at være dårlige, som er det mest sandsynlige





Figur 1: CNN Fear and Greed indicator, 27. Juni 2022

Kilde. CNN.Com

Figur 2. Fear and greed 20. Juni 2022

Kilde: CNN.Com




27/6 2022 09:54 stocktiger 2104210



Jeg vil holde godt øje med om den nuværende situation er en bull trap. Spændende er det. Jeg tror at markedet har mere fald til gode, så er meget forsigtig/kortsigtet her med køb af aktier.



TRÅDOVERSIGT