Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Twitter: Naturligt med 10-15 % nedtur?


104388 ProInvestorNEWS 11/7 2022 07:16
Oversigt

Elon Musk meddelte sent fredag, at han ikke agter at købe Twitter på trods af sit tilbud. Her er de 3 mest sandsynlige scenarier, rundt om Elon Musk som fantast eller fantastisk og nogle af hans seneste "overskrifter"



Fantast eller fantastisk?

Der har længe været fart på Elon Musk, men især de sidste 4 år har han sørget for at komme rigtig meget i rampelyset. Det har været i den tid, hvor Tesla for alvor aktiemæssigt er kørt fra de andre bilproducenter, og hvor Tesla i et vist omfang har haft elbilsmarkedet for sig selv. "Tilhængerne tilbeder ham og kalder ham fantastisk. Skeptikerne derimod ser nok mere på som en fantast.



Elon Musk vil købe Tesla i 2018

I 2018 var Elon Musk, i hvert fald ifølge ham selv, i færd med at planlægge at købe Tesla af børsen. Det skete dog ikke og de amerikanske børsmyndigheder indskærpede, at man skal være lidt varsom med at sprede rygter om børsnoterede selskaber og gav samtidig både Tesla og Elon Musk en bøde på 20 mio. USD hver.

I et andet tilfælde har Elon Musk været til "kammeratelig samtale" hos børsmyndighederne efter at han offentligt hævdede, at myndighederne gik shortsælgernes ærinde.



Bitcoin, Dogecoin og sur på Bill Gates

Musk har været stor fortaler af kryptovalutaer; fået Dogecoin til at stige markant, i hvert fald kortsigtet; annonceret at han selv har købt mange Bitcoin og at kunderne kunne betale Teslabiler med Bitcoin. Senest har Elon Musk været sur på Bill Gates, som har solgt sig kort i Tesla aktien. Elon Musk forstod ikke, at Gates kunne være tilhænger af grøn omstilling, som Bill Gates og samtidig være investeringsmæssigt kortsolgt i Tesla aktien.



3 scenearier

Umiddelbart står Elon Musk med dårlige kort på hånden, når det drejer sig om købstilbuddet på Twitter og mulighederne for gratis at løbe fra den handel. Musk havde ikke brug for en due diligence og havde ikke i aftalen specifikt betinget sig, at der ikke måtte være mere end specifikt 5 % falske profiler (Bots) for at handlen skulle blive gennemført.



Scenarie 1 handler om at Musk får held til; godt sekunderet af de bedste, mest ihærdige og allerdyreste advokater at finde et smutheld til at slippe ud af aftalen uden at betale. Det bliver meget svært og er mindre sandsynligt.
Scenarie 2 handler om det "break-up-fee", som er helt normalt i forbindelse med aftaler om virksomhedshandler i USA. Parterne har aftalt en sum på 1 mia. USD, fra hver side, hvis man løber fra aftalen. Det er dog ikke hele den økonomisk fortrydelsesmæssige del af aftalen. For at det scenarie skal blive til virkelighed kræver det, at den gode grund til at fortryde er indeholdt i aftalen. Man kan altså ikke bare fortryde og betale 1 mia. USD. Der skal være bristede forudsætninger, som er indeholdt i aftalen, for at kunne gå med scenarie 2. Muligt men ikke det mest sandsynlige.
Scenarie 3 tager sit udgangspunkt i 2 + "noget mere". Penge er en formildende omstændighed ikke mindst i USA og i forbindelse med virksomhedshandler. 2 parter kan altid aftale sig ud af uenigheder, og Elon Musk kan blive presset til at fastholde aftalen, eller betale en kompensation på mere end 1 mia. USD. Beløbet skal være stort nok til at Twitter kan overbevise sine investorer om, at det er "stort nok". Elon Musk og hans ego skal trods alt kunne leve med det. Et beløb på 2-3 mia. USD vil i den henseende i det mindste kunne være et forhandlingsgrundlag.

10-15 % negativ kursreaktion for Twitter

Nasdaq composite er i år faldet med 25 %. Indtil og med i fredags havde Twitter tabt lidt over 14 % eller ca. det halve. Det vil være naturligt, hvis Twitter skal "indhente" nedad den kursudvikling, som indekset har haft og måske endda i en overgangsperiode lidt mere. Der er stor kortsigtet usikkerhed. Dyre rådgivere koster og kan fjerne fokus fra topledelsens hverdag. Hvis Twitters kursreaktion de kommende uger bliver på minus 10-15 % eller måske endda mere, vil det være en helt naturlig og normal afspejling af risici. Naturligt under forudsætning af, at Elon Musk ikke hurtigt ændrer mening og tilkendegiver at han vil købe Twitter alligevel.



Figur 1: Kursudvikling Twitter/Nasdaq Composite, år til dato

Figur 2: Kursudvikling, Tesla, 5 år

Twitter, TSLA

Twitter, TSLA




11/7 2022 17:33 tommycarstensen 2104396



Endnu et sagsanlæg føjet til hans samling fra i år. Nogle ting klæber rent faktisk til Teflon og selv den slibrigste ål kan ende på spisebordet. Medarbejdere har sagt op og brugere har forladt Twitter. Det ville i mine øjne kun være rimeligt, hvis han udover breakup fee også betaler for den skade han har forvoldt. Denne gang er det ikke et finanstilsyn uden tænder, der har bidt sig fast.

April
https://www.reuters.com/technology/elon-musk-is-sued-by-shareholders-over-delay-disclosing-twitter-stake-2022-04-12/
Elon Musk is sued by shareholders over delay in disclosing Twitter stake

Juni
Elon Musk sued for $258 billion over alleged Dogecoin pyramid scheme
https://www.reuters.com/legal/transactional/elon-musk-sued-258-billion-over-alleged-dogecoin-pyramid-scheme-2022-06-16/

Juli
Analysis: Twitter has legal edge in deal dispute with Musk
https://www.reuters.com/technology/twitter-has-legal-edge-deal-dispute-with-musk-2022-07-09/

Musk makes meme on Twitter legal threat after scrapping $44 billion deal
https://www.reuters.com/markets/europe/twitter-slides-after-musks-44-bln-deal-falls-apart-2022-07-11/

Twitter hires law firm Wachtell to sue Musk after pulling out of $44 billion deal
https://www.reuters.com/technology/twitter-hires-legal-team-sue-musk-over-dropped-takeover-bloomberg-news-2022-07-10/



12/7 2022 06:15 tommycarstensen 1104405



How Elon Musk Damaged Twitter and Left It Worse Off
https://www.nytimes.com/2022/07/11/technology/elon-musk-twitter-damaged.html

Tak for besøget sagde ingen glasbutiksejer nogensinde til baby-elefanten efter besøget.



TRÅDOVERSIGT