Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 26 August kl 15.00 Læs mere her

Bavarian - short


104833 WiseWhiteWolf 28/7 2022 22:27
Oversigt

Bavarian har i dag 6,81% i short. For en måned siden ca. 1% mere og for 2 måneder siden 2% mere short. https://oam.finanstilsynet.dk/#!/stats-and-extracts-most-shorted-danish-shares

Er der nogle af jer der har overblik over hvem det er som har reduceret?

Erfaring/gæt med om reduceringen stopper her, eller om vi vil se den glide ned med 0,2% om dagen som den har gjort de sidste par dage?

Ret beset betyder det jo nok ikke så meget - Bavarian kan jo blot lave salgene af MPX og forhåbentlig have designet forsøgene i RSV og Covid så det bliver godt - men syntes dog det er en pæn reduktion og vil høre om nogle har input herom?29/7 2022 05:25 tommycarstensen 11104835https://shortnordic.com/detaljer_selskap.php?company=BAVARIAN%20NORDIC&land=denmark

Jeg har ikke opdateret vedhæftede figur i et par måneder, fordi Finanstilsynet ændrede deres system, men den er stadig nogenlunde retvisende.

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at Jeff Bezos arbejdede for D.E. Shaw, inden han stiftede Amazon.

BAVA.CO
29/7 2022 06:39 Vær-kritisk 8104837Jeg tror mange havde troet at antal shorts ville falde betydeligt mere, betydeligt hurtigere, og at vi måske endda ville få ægte en short-squeeze. Men det er jo faktisk ikke meget den er faldet, slet ikke i betragtning af at kursen er steget ca. 150% ..på ingen tid.

Shorterne tror på deres case, det er tydeligt. Og de er tydeligvis ikke skræmte af abekopper. Man skulle tro de ser en anden svaghed i Bava, måske de ikke tror på RSV, eller covid, eller who knows? Og når de er så stærke i troen, så kan man nok ikke udelukke at nogle af dem snart kunne finde på at udnytte den seneste tids store stigning til igen at øge deres shorts??29/7 2022 15:54 bikube 3104848Jeg er ret overbevist om, at det er RSV, shorterne sigter på. Der er mange før, der har prøvet på den vaccine, men ingen er lykkedes, så hvorfor skulle det dog lykkes for Bava. Men hvis det lykkes, så er det der, vi får vores "shortsqeese".29/7 2022 07:18 Hansen 9104839God ide med at få skilt emner ud. Det giver lettere overblik over de ting man lige har fokus på.
Måske skulle vi gøre det med andre temaer f.eks. snakken om kapaciteten for produceret vacciner, eller Indiens håndtering af udbruddet?
Chatten bliver hurtig uoverskuelig, hvis man ikke følger den hele tiden og det er der nok mange der ikke lige gør. Der springes meget i svarene og det gør at man hurtig mister overblikket.
Der findes rigtig mange guldkorn i chatten, som det er en skam at alle ikke får med.
I øvrigt så tak for alle de gode pointer, som I alle lægger op. Det en fornøjelse at følge.
Hav en god dag :−)29/7 2022 12:49 Cupcake 3104844Hvem andre end shorterne har interesse i, at kursen ikke stiger? For det er lidt vildt, at netop en dag som i dag, så er det kun Bavarian, der ligger i rødt i C25 og relativ volumen for aktien ved frokost tid er 90% - altså langt den mest omsatte aktie... Kan det være en mulig køber af hele eller dele af BAVA, der shorter, fx via mellemmænd? Vi har tidligere på chatten set, at et "shorter"-selskab der er registreret i Deleware USA, oprettede shorts i BAVA via et datterselskab på Caymen Islands... (bær' venligst over, hvis jeg ikke anvender den rigtige terminologi... newbie here)29/7 2022 13:40 Helge Larsen/PI-redaktør 12104846Det er helt almindeligt, at aktier som har steget meget tager sig en puster en eller flere gange på bakken på vej opad. Det er på alle måder et sundhedstegn i en stigende trend. Lyt med her Cupcake fra 6 min. inde i udsendelsen:

https://www.proinvestor.com/boards/104816/29/7 2022 21:10 Darvin 9104852Det er sådan set Ok med en debattråd om shortere, men det kunne det være med flere af de emner, som konstant bliver gentaget i chatten. Fred være med det.

Det er meget svært at sætte retningslinier op for, hvad der må skrives om i en chat. Og hvad der skal skrives i en debatttråd. Fokus skifter efter mange ting, som f.eks hvorvidt deltagerne er forholdsvis nye, eller gamle i gårde, hvilken horisont de har, om de er "gravere", risikovillighed, og ..... o.s.v.

Uendelig mange variable.

I Genmab chatten f.eks, har man været gode til at lave debattråde med dybdegående emner, eller varige emner til huskeren etc. Det er snarere det der er afgørende, ikke præcis om dethandler om “shortsituationen”. Lige præcis den er mere chat værdig, end den er en dyberegående videnstråd om shorterne værdig. Mener jeg. Det er Ok at skrive ettal, blot det ikke gøres ved hver decimal.


Når det så er sagt, er der altså mange af de fremførte antagelser, der ligger på kanten af “viden”.

Når det f.eks udtales at “Shorterne tror på deres case”, er det en meget løs antagelse. Shortere er ikke “nogen”, men et hav af forskellige interesser. Nogle dækker af, og nogle spekulerer, og…

Når Tommy skriver at billedet er det samme nu, som for 2 mdr siden, er det fuldkommen ude af trit med virkeligheden. Kun hvad angår procentdelen der er over 0,5.
KUN en ud af 6 er fortsat tilstede !!! Der er 4 nu mod 6 dengang, og EN genganger. De gamle har trukket sig, og de nye står lige nu til store tab. Tab som de gerne vilhave hjem naturligvis.

At shortandelen kun er faldet lidt, er ikke helt korrekt. Fra 9,03 til dags dato 6,91, er altså et slagsfald. Og naturligvis er det ikke et brat fald, men to skridt ned og et op - o.s.v. Med mindre sen får chancen naturligvis.

En sammenbrud er ikke utænkeligt, men her taler vi både om medvind fra faktorer omkring aktien, og faktorer omkringden generelle økonomi og markedsmomentum.Jeg vil naturligvis fortsætte med at nævne short i chatten, hvis det er det mest naturlige. Og det er det når det er korte kommentarer.

Tror problemet mere er at selve chatformen løber fra os, når der er så mange der "snakker"30/7 2022 06:07 Vær-kritisk 5104854Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvor du vil hen?

Bevægelserne på aktiemarkedet er en sum af en masse menneskers meget individuelle begrundelser for køb og salg. Udover at det slet ikke er muligt så giver det heller mening at granske den enkeltes baggrund, motiver og bevæggrunde for at købe eller sælge. Du er nødt til at se det under et..og antage en hel masse ting.
1/8 2022 13:13 Cupcake 4104903Tak Helge. Altid værd at lytte til dine "podcasts". Denne "research"-artikel fra marts 2021, der sikkert har været delt før - forklarer også på glimrende vis emnet; "Klumme: Shortselling er ikke en forbrydelse mod markedet - det er en gevinst" https://finanswatch.dk/Klummer/article12842504.ece2/8 2022 08:00 Darvin 8104923Nu kan alle jo selv se short andelen, men værd at bemærke at faldet tager til nu.

Nede på 6,47% og nu er det de "nye" store der reducerer. Altså de der virkelig spekulerer i fald. De små kan jo mere være sammensat af mange forskellige interesser, som afdækning m.v.

Tænker vi ser yderligere fald rapporteret idag.
Det er gået akkurat som forudsagt over den sidste måneds tid. To skridt ned og et op strategien. De handler jo og skal redde hvad de kan redde. Men ingen tvivl om at især de store får smæk.


Der skal ikke meget til nu, før læsset vælter for dem. Yderligere nyt, yderligere købsinteresse, og vi kan se det flush out (eller short squeeze), eller som mange har talt om.
Det gælder om at holde aktien nuTRÅDOVERSIGT