Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Twitters "turnaround" får stadig Teslaen til at køre baglæns


108814 ProInvestorNEWS 19/12 2022 08:42
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Investorerne frygter, at Elon Musk's køb af Twitter bliver ved med at forfølge Tesla aktiekurs yderligere nedad. Frygten er desværre kortsigtet velbegrundet af begivenheder, men der er også mulighed for at faldhøjden kan være begrænset.




Teslas aktiekurs faldt fredag med yderligere 4 %

Det bragte det samlede kursfald i år til 57 %

Aktien er faldet meget, men kursværdien er med 474 mia. USD stadig høj og væsentlig over eksempelvis det danske årlige bruttonationalprodukt

For de investorer, som har ejet aktien i 3 år der stadig tæt på en 5 dobling at glæde sig over; trods alt, som det fremgår af figur 2.

3 primære årsager til at Tesla aktien kører baglæns




1)Den udefrakommende: 2022 bliver et dårligt aktieår og aktierne er generelt faldet. Samtidig er vækstaktier og dem med den højeste prisfastsættelse nogle af dem som er faldet mest på grund af ikke mindst stigende renter.

2)Prisfastsættelsen af Tesla har været meget høj og for mange investorer er Elon Musk så stort et forbillede, at de fokuserer mindre på nøgletal, og mere på hvad Elon Musk kan udrette. Det fik aktierne til at gå kursamok til og med slutningen af 2021.

3)Købet af Twitter har på det seneste været en store hurdle og primære årsag til at aktien er faldet. Elon Musk har ad flere omgange solgt ud af sine Tesla aktier for at have tilstrækkelig med kapital til 1)at understøtte Twitters turnaround, som kommer til at blive meget bekostelig. 2)Elon Musk er formentlig klar over, at den del af finansieringen, som var gældsfinansieret, bliver meget dyr og der kan være medfølgende betingelser, som enten giver højere rente, hvis økonomien udvikler sig dårligt og eller fastsætter betingelser for, at der kan blive behov for at skyde yderligere egenkapital ind i virksomheden.

Det er ikke mindst Elon Musk's salg af aktier og frygten for yderligere behov for kapitalfremskaffelse til Twitter, som har fået aktien til at falde. På de seneste kortvarige opture, har Tesla startet godt ud, men når handelsdagen har været slut, har stigningsbrændstoffet været brugt op. For bare 3 måneder siden, blev Tesla handlet som en "markedsaktie", som kortsigtede investorer købte/solgte i hvis det generelle markedet så ud til at skulle stige/falde. Det er mindre udbredt nu.

Er der investorinteresse for at blive Twitterejer på "gamle" priser?




Af dette link fremgår, at Elon Musk formentlig er på vej til at lave en ny kapitalrejsningsrunde til Twitter i form af ny egenkapital. Det er en bekræftelse på den udvikling, som er set de seneste uger, og som har drevet aktiekursen ned. Spørgsmålet er om det vil lykkes Elon Musk at finde kapitalen og på hvilke vilkår?

Prisen på Twitter var tårnhøj. Med udgangspunkt i indtjeningsforventningerne for 2022-2024 før overtagelsen, var det klart for alle inklusive Elon Musk selv at 54,20 USD var en meget høj pris, som kræver at man langsigtet kan lave dramatiske indtjeningsforbedringer.

Værdien af Twitter var høj, og der er intet der tyder på at den værdi er steget de seneste måneder efter overtagelsen. På kort sigt bør værdien være noget lavere, hvis man skal have tilført ny kapital.

Af ovenstående link/artikel fremgår, at der nu er mulighed for at blive medejer af Twitter på samme vilkår, som Elon Musk. Det er en god historie, som er lidt bedre end den lyder. Det ville være realistisk med en kapitaltilførsel, som værdisætter Twitter på et noget lavere niveau nu. Alternativt kan Elon Musk blive nødsaget til at tilbyde nye investorer en investeringsmæssig bagdør (tilbyde at købe investorernes aktier tilbage til en fastsat kurs på et senere bestemt tidspunkt).

'Hvis investorerne ikke er villige til at skyde nye egenkapitalpenge til Elon Musk's købspris, men lavere, vil det have den konsekvens at værdien er lavere. Det betyder ikke kun noget for Elon Musk, men også at gælden stiger i forhold til egenkapitalen. Det kan i sig selv kræve mere egenkapital.

'Elon Musk tog en stor chance med at købe Twitter. Det kommer til at kræve masser af energi at få økonomien på ret køl sammen med yderligere egenkapital. Det kan presse aktiekursen i Tesla yderligere på kort sigt frygter investorerne, hvis fornemmelsen fortsat er, at Elon Musk eventuelt vil sælge flere aktier. Spørgsmålet er hvor meget og hvor længe?
Prisfastsættelsen er faldet markant det seneste år. Som det fremgår af indtjeningsforventningerne i figur 1, har det ikke været forventninger om lavere indtjening som i al væsentlig har drevet aktiekursen ned. Det har snarere været en kombination af 1)generelle aktiefald, 2)højt at flyve dybt at falde for aktiekursen og 3)En markant stigning i risikopræmien

Ingen kender fremtiden, og det er svært med sikkerhed at vide hvad næste bevægelse er for investorerne og for Elon Musk. På et tidspunkt kan aktien blive "moderat prissat" og det vil formentlig være på et niveau, hvor aktien prissættes til 15-20x næste års indtjening. Det vil ikke være meget unaturligt hvis investorerne "springer" 2023 over og fokuserer på 2024. Altså ikke næste år, men året efter. Dels er vi tæt på årsskiftet, og dels er der stadig en meget stor forventet indtjeningsvækst de kommende år.

Meget kan ske og ingen kender morgendagen. Det er meget længe siden Tesla har været prissat på normale "nøgletalsvilkår". Vi er tættere på end længe, men spørgsmålet er om investorerne ser det på samme måde?



4 centrale spørgsmål

Stiger risikopræmien yderligere?
Lykkedes det Elon Musk at finde flere egenkapitalinvestorer og på hvilke vilkår?
Vil Elon Musk sælge flere Tesla aktier?
I hvilken retning bevæger indtjeningsforventningerne for Tesla?



Figur 1: Udviklingen i indtjeningsforventninger for Tesla, 2022-2024

Kilde: https://www.marketscreener.com/quote/stock/TESLA-INC-6344549/

TSLA




19/12 2022 08:43 ProInvestorNEWS 4108815



Figur 2: Kursudvikling, Tesla, 3 år

Kilde: Nordnet AB

TSLA




19/12 2022 14:59 ProInvestorNEWS 4108816



Elon Musk taber egen afstemning om sit job som Twitter-topchef

19/12 12:40

Twitter-topchef Elon Musk har sat sin egen stilling til afstemning på det sociale medie, og et flertal af deltagerne i afstemningen har stemt for, at han skal forlade sin stilling.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Over 17 millioner brugere har stemt, og af dem har 57,5 procent stemt for, at Elon Musk ikke skal fortsætte som topchef for Twitter.

Musk stod i spidsen for et køb af det sociale medie, som blev færdiggjort i oktober. Han har siden da selv været topchef for selskabet.

Afstemningen har ingen direkte konsekvenser ud over dem, som Elon Musk selv måtte drage.

Men i sin formulering af spørgsmålet til afstemning, skrev Musk:

- Skal jeg træde tilbage som chef for Twitter? Jeg vil følge resultatet af denne afstemning.

Derfor afventes reaktionen fra Twitter-topchefen.

/ritzau/



19/12 2022 15:00 ProInvestorNEWS 3108817



Tesla "Twitter afsætter Elon Musk" giver kursstigning, men pengeproblemer består

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Twitter har "besluttet" at Elon Musk skal forlade posten som Twitter direktør og aktien stiger


Elon Musk kan godt lide at lave Twitterafstemninger

I dag har han spurgt om han skal trække sig som direktør for Twitter

Et større flertal stemmer "ja" til spørgsmålet

Tesla aktien stiger med 4 % i formarkedet efter annonceringen

Det er på den ene side naturligt efter den seneste tids kursfald og pres
P
å kort sigt vil det kunne være et lettelsens suk

Udfordringerne og dagligdagen kan hurtigt vende tilbage og præge aktiekursen

Den økonomiske udfordring består stadig. Elon Musk leder efter medinvestorer til Twitter og der kan også blive behov for derudover at tilvejebringe ny kapital til Twitter

Den kapital kan bl.a. tænkes at komme fra Elon Musk igennem salg af Tesla aktier, hvis det ikke lykkes at skaffe mange nye Twitter investorer, som køber aktier på samme vilkår som Elon Musk selv har investeret i Tesla på



Kapitalbehov består uanset



Elon Musk er ikke færdig med at lave overskrifter i Twitter. Han kan være på vej ud som direktør, men mon ikke det stadig er ham som styrer retningen? Samtidig er kapitalproblemet hos Twitter ikke knipset væk, men består. Tesla aktien stiger efter afstemningen, og det er naturligt. Spørgsmålet er om og i givet fald hvor hurtigt udfordringerne vender tilbage for investorerne, vel vidende, at indtjeningsforventningerne for Tesla er noget nær uforandrede de seneste måneder i den tid, hvor aktiekursen er kørt markant baglæns. Det har altså i al væsentlighed været stigende risikopræmie, som har gjort det negative kursudslag.



20/12 2022 10:51 VærKritisk 4108831



Hele det cirkus handler slet ikke om Twitter, ej heller om Tesla. Det handler kun om Musk, om Musks sygelige behov for, at vi alle taler om Musk konstant og hele tiden. Manden er ikke genial. Manden er idiot!



21/12 2022 00:53 CharlesPonzi321 5108847



Det forekommer mig idiotisk, at idiotisere med så svag en argumentation :). En kort periode gik han hånd i hånd med den venstreorientede dagsorden og "clicks" var også dejligt. Han er mere eller mindre min favorit autist. Idiot eller eller ej, han forstår at game systemet - bevidst eller autist bevidst.



21/12 2022 08:31 VærKritisk 2108851



Jeg ser ingen forskel på ham og så de hjernedøde såkaldte tvstjerner der optræder i diverse reality shows. For så vidt angår Musk og med ham Trump så handler det ikke om Tesla eller om at gøre noget for usa og amerikanerne. De har reduceret Tesla og præsidentembedet til deres eget personlige realityshows, hvor alt de er interesseret i er at indtage hovedrollen, så de kan få opmærksomhed, opmærksomhed, opmærksomhed. Fint du hopper på den. Fint du godt kan lide realityshows.



21/12 2022 08:29 ProInvestorNEWS 2108850



Har investorerne mistet lysten til at eje Tesla

https://www.proinvestor.com/boards/108849



21/12 2022 14:19 ProInvestorNEWS 1108867



Elon Musks planer om fratræden som Twitter-chef sender Tesla op

21/12 11:13

Meldingen om, at Elon Musk planlægger at fratræde som chef for sit nyligt købte sociale medie, Twitter, tages positivt imod af investorerne onsdag.

Det afspejles i Tesla-aktien, der i formarkedet stiger 2,4 pct. på udsigten til en topchef, der i højere grad koncentrerer sig om driften i elbilproducenten, som han også er chef for.

Aktien i Tesla tabte dog over 8 pct. i handlen tirsdag.

Elon Musk har natten til onsdag dansk tid meddelt i et tweet, at han vil stoppe som topchef i Twitter, så snart han har fundet en afløser, der er "tåbelig" nok til at overtage embedet.

Når afløseren er fundet, vil Elon Musk nøjes med at lede Twitters software- og serverteam, fremgår det.

Tesla-aktien er i 2022 svundet ind med mere end 60 pct. Det skyldes ifølge Bloomberg News blandt andet utilfredshed hos investorerne over Elon Musks engagement i Twitter, der har distraheret ham fra sine øvrige topchefopgaver.

Stigende renter og omkostninger har ligeledes tynget elbilaktien.




TRÅDOVERSIGT