Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har investorerne mistet lyste til at eje Tesla


108849 ProInvestorNEWS 21/12 2022 08:24
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Tesla faldt yderligere med hele 8 % i går. Det handler bl.a. om (mis)tro

Årets kursnedgang har rundet 60 %

Listen af årsager er lang, og der har været skrevet meget om Kina nedlukning af fabrikker, øget konkurrence fra andre elbiler, Twitterkøb og så videre

Til syvende og sidst kan det koges ned og sammen til, at fascinationen af Elon Musk er aftagende, og at tro er blevet til mistro

Indtjeningsudviklingen for Tesla har endnu ikke givet sig, eller i hvert fald ikke gjort det i væsentlig omfang.

Næsten hele nedturen kan derfor "forklares" med stigende risikopræmie eller faldende tillid.

Det næste der kan komme, bliver nu hvorvidt vi i 2023 ser at indtjeningsforventningerne falder?

Det som bar aktien frem var Elon Musk som elbilspioner, hans evne til at starte selskaber og tiltrække investorer og kapital

Tiltrækning af investorer, som troede på hans vækstcase var helt essentiel i vækstperioden
I
Iden tid skulle Elon Musk løbende hente ny kapital til Tesla

Mens Tesla voksede og producerede større underskud var hans evne til at få finansieret disse underskud frem til overskudlinjen helt fundamental for Tesla


I den henseende er det en god nyhed, at Tesla er blevet selvfinansierende.

Den dårlige nyhed er, at investorerne nu er villige til at betale en mindre pris for en given overskudsforventning

Aktien på autopilot, baglæns



Aktiemarkedet handler ikke mindst om troen og tilliden til fremtiden. At en vækstaktie enten 1)vokser så meget, at den på et tidspunkt bliver profitabel, eller 2)at andre ønsker at overtage ejerskabet af væksten. Det er det som har drevet Tesla, bl.a. Nu vender investorerne Elon Musk ryggen. Det handler ikke kun om den enkelte sag, men om at cocktaileffekten af sager er blevet lidt for meget. Selv for de mest trofaste investorer. I hvert fald på kort sigt.

TSLA




21/12 2022 08:46 ProInvestorNEWS 4108852



TESLA var en stjerne i det siste bullmarkedet. Hva nå?

"Vi som liker både historie og finans syns det er ekstra spennende når det med ujevne mellomrom dukker opp enkeltpersoner med selskaper som skiller seg spesielt ut. Noen av disse blir i ettertiden stående som ikoner og eksempler på banebrytende nyutvikling. Slike folk er gjerne kontroversielle i sin samtid, og vekker sterke meninger. Blant disse kan regnes Henry Ford med masseproduksjon av biler, Thomas Edison med elektrisitet i General Electric, John Pierpont Morgan som en pioner i finans med investeringsbanken J.P. Morgan, og Steve Jobs med Apple og smarttelefonen. Historiebøkene kommer til å plassere Elon Musk med Tesla og elektrifisering av biler blant disse".

Læs hele analysen fra Karl.O.strøm:

https://markets.vontobel.com/nb-no/articles/19337/tilfellet-tesla?it=2




21/12 2022 09:16 VærKritisk 4108853



Problemet er, at vi ikke er til stede, så vi kan se om analysen holder stik. Jeg køber den ikke. Fint han vil optræde, men jeg kan ikke se det geniale i barnlig opmærksomhedskrævende adfærd i relation til virksomledelse. Da Trump var på sit højeste så jeg et lignende "argument". Nu ligner det hans stjerne, i al fald for nuværende, så småt er begyndt at falme allerede. Hvis ikke Musk snart ændrer kurs, så kunne det gå ham ligesådan. Sjovt med nogle der fylder meget, men folk har det med at blive trætte af folk der vil fylde det hele - hele tiden.

Jeg beholder Messi som mit eneste idol. Så må andre hænge plakater af Musk op.



21/12 2022 09:54 VærKritisk 4108855



Som du er inde på, der er nok mange grunde til at Tesla falder. Udover dem du nævner, så er der aktiekursen i sig selv. Da aktien nåede sit højeste, da lå den i et niveau, som er svær at forklare endsige forsvare. Selv ikke hvis Musk havde haft fuld fokus på Tesla 24/7, tror jeg at han ville have lykkedes med at forsvare det kursniveau.

Lidt af det samme gælder for en af de før populæreste aktier herhjemme i vores egen lille andegård, nemlig Ambu. Nu blev det Gonzales, men om så man var lykkedes med at ansætte Vorherre som ceo, så tror jeg ikke man havde undgået kursfald.

På den konto kan man sige, at teslaaktionærerne lige nu ikke kun er ofre for Musks utilregnelighed, de er nok i ligeså høj grad ofre for deres egen overdrevne optimisme.



21/12 2022 12:29 TOPspiller 4108864



Hvis Tesla skulle værdisættes som andre bilproducenter, så skal den falder mindst 75 pct fra nuværende kurs. Kommer der en svær periode for Tesla og endnu mere konkurance, så er det måske 80-90 pct længere ned.



22/12 2022 21:16 CharlesPonzi321 0108899



Bilproducenter der producerer low status fåes til price to sales på 1:10. Men apple nåede til apple14 ! Jeg opgav for længe siden at shorte Tesla, da udbrudene op forekom mig uforudsigelige. Race(Ferrari) handles til p/s på 7+ så vidt huskes.



21/12 2022 14:18 ProInvestorNEWS 3108866



Elon Musks planer om fratræden som Twitter-chef sender Tesla op

21/12 11:13

Meldingen om, at Elon Musk planlægger at fratræde som chef for sit nyligt købte sociale medie, Twitter, tages positivt imod af investorerne onsdag.

Det afspejles i Tesla-aktien, der i formarkedet stiger 2,4 pct. på udsigten til en topchef, der i højere grad koncentrerer sig om driften i elbilproducenten, som han også er chef for.

Aktien i Tesla tabte dog over 8 pct. i handlen tirsdag.

Elon Musk har natten til onsdag dansk tid meddelt i et tweet, at han vil stoppe som topchef i Twitter, så snart han har fundet en afløser, der er "tåbelig" nok til at overtage embedet.

Når afløseren er fundet, vil Elon Musk nøjes med at lede Twitters software- og serverteam, fremgår det.

Tesla-aktien er i 2022 svundet ind med mere end 60 pct. Det skyldes ifølge Bloomberg News blandt andet utilfredshed hos investorerne over Elon Musks engagement i Twitter, der har distraheret ham fra sine øvrige topchefopgaver.

Stigende renter og omkostninger har ligeledes tynget elbilaktien.




22/12 2022 23:29 ProInvestorNEWS 0108902



Tesla-rabat vidner om faldende efterspørgsel

22/12 17:12

Tesla tilbyder amerikanske kunder 7500 dollar i skattefradrag, hvis man køber en Model 3 eller Model Y inden årets udgang. Det indikerer ifølge Bloomberg News bilproducentens udfordringer med faldende efterspørgsel.

Det var ventet, at rabatten i form af skattefradrag ville være omkring 3750 dollar fra januar i tråd med det amerikanske "Inflation Reduction Act". Tesla er dog ikke stavnsbundet af det nye føderale tiltag. Selskabet lader ikke til at begrænse rabatten til kunderne på deres indkomst eller til biler under en bestemt pris, som "Inflation Reduction Act" gør.

Rabatten er dobbelt så høj som den, der blev tilbudt tidligere på måneden. Den afspejler ifølge nyhedsbureauet den ventede ændring i, hvor stort skattefradrag nogle kunder vil kunne få ved køb af elbil næste år.

En nedsat pris er meget usædvanligt for Tesla, da Elon Musk i mange år har håndhævet en nul-discountpolitik.

Derudover kan nye Teslaejere glæde sig over 10.000 miles tilsvarende 16.093 km gratis strøm fra Superchargers.

Aktien falder torsdag 6,1 pct. til 129,19 dollar. Siden topchefen købte Twitter er aktien gået 42,7 pct. tilbage.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT