Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ZP: Jeffries Equity Research topsalgs prognose for BI 456906


112469 EliotSpitzer 4/5 2023 21:10
Oversigt

Jeg skrev for at par dage siden om Amy Brown's artikel "Boehringer signals intent in obesity", som blev publiceret d. 29. marts 2023. Samme dag publiceret "EndPoint News", som også et biotech og pharma webmagasin en artikel af senior redaktør Beth Snyder Bulik, som berørt lidt af det sammen emne. Artiklen med titlen "Boehringer reports robust sales led by type 2 diabetes and pulmonary drugs, promises more to come highlighting obesity" berør dog i slutningen et emne som ikke var berørt i Amy Brown's artikel. Her bliver Jeffries Equity Research vurderingen af potentialet for BI 456906 nemlig perspektiveret lidt. Der står i artiklen:

"Fase 2 studiet indenfor fedme som blev afsluttet i oktober har patienter i alderen fra 18-75 år med BMI på 27 eller højere og som samtidige ikke har diabetes. Fire gruppe har ugentlig modtaget forskellige doser af lægemiddelsubstansen som undersøges og en femte gruppe har modtaget placebo.

Resultaterne fra Fase 2 studiet er endnu ikke offentliggjort, men det på trods har Jeffries Equity Research, kommet med en forudsigelse i forhold til GLP-markedet. I en analyse kommentar for Zealand Pharma vurderes det at det totale GLP-1 marked i 2031 er vurderet til 150 mia $, og i en nye prognose på topsalg for BI 456906 så opjusteret Jefferies fra 3 mia. $ til 4,5 mia. $ (per år).

Men, Boehringer vil opleve et GLP-1 anti-fedme marked med trængsel, hvis og når produktet vil blive godkendt. Novo Nordisk's Wegovy (semaglutide) er allerede godkendt, og Eli Lilly forventes i næste måned at afslutte sit andet fase III studie for tirzepatide til behandling af fedme og med en opfølgning regulatorisk indsendelse til US FDA. Pfizer gennemfører for øjeblikket fase 3 studier indenfor fedme på den oral GLP-1, som de samarbejde med Sosei Heptares omkring.

Det private ejet Boehringer rapporterede en omsætning på 24,1 mia. Euro i 2022, hvor 4,6 mia. Euro er fra veterinær-medicin og 1 mia. Euro er fra kontraktsproduktion."

Personlig syntes jeg det er vanskeligt at vurdere om Jefferies tal ovenfor kun drejer sig om vurdering af fedme-terapi markedet eller om det drejer sig om fedme, diabetes og fedtlever (metabolisk syndrom). Jeg antager Jefferies har taget det hele med betragtning. Men jeg synets det er værd at holde sig for øje at Boehringer er et hestehoved foran de andre big pharm selskaber på NASH indikationen (fedtlever) og her er der ikke noget lægemiddel terapi per i dag. Jeg tænker alene den indikation kan nok holde en del af den økonomiske prognose fra Jefferies.

https://endpts.com/boehringer-reports-robust-sales-led-by-type-2-diabetes-and-pulmonary-drugs-promises-more-to-come-highlighting-obesity/



5/5 2023 07:53 9112475



Vupti. Så har Zealand lige fået et projekt i folden der sælger for 4,5 mia. US og det er blot i fase 2.

Hvor skal det ikke ende, når det måske går i fase 3 eller der kommer en markedsføringsgodkendelse?

Jeg skal have opdateret min værdiansættelse. Har kun ført 100 mio. kr. i omsætning og det er jo langt fra 4,5 mia. US.



5/5 2023 09:45 EliotSpitzer 7112477



LLi - Vi har tidligere talt om fugle på taget og fugle i hånden. Det er altid vanskligt med værdiansættelse for fugle på taget. Jeg ved at analytikerne til kursmåls fastsættelse vanlig bruger %-sandsynlighedsmodeller i forhold til potentiel succes for projekter og disse er baseret på industrielle gennemsnitsdata. Hvis et udviklingsprojekt skifter fra fase 2 til 3 så går sandsynligheden i modellen op. Det varier fra analytiker til analytiker, hvordan de regner men de fleste ved jeg sætter projekter på 90% når det når registeringsfasen. Men der er et godt stykke vej før end BI 456906 kommer til registeringsfasen og der er endnu længere vej til topsalg. Men vi får at håber at den rykker op i fase 3 i 2023.

Jeg må indrømme at min valuation overvejelser egentlig er mest præget af hvad aftaler, der kan laves på hyperinsulin projektet og korttarm syndroim projektet. De andre projekter har værdi men det er kun en industriel aktører som kan vurder mere præcist hvilken fremtdig værdi de forskellige projekter kan have, hvis de skulle betale i dag.



5/5 2023 13:11 EliotSpitzer 5112483



Reuter's har igår offentliggjort artikelen "Novo Nordisk rivals see room to compete in $100 billion weight-loss drug market", som diskuter, hvad der sker på GLP-markedet. Zealand og Boehringer er også nævnt gansk kort i slutninegn af artiklen. Her er linket:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/novo-nordisk-rivals-see-room-compete-100-bln-weight-loss-drug-market-2023-05-04/



6/5 2023 15:57 EliotSpitzer 1112495



Her er yderligere et indlæg, som primært har fokus på Novo Nordisk og Eli Lily's mere eller mindre duopol men hvor det også bliver nævnte er der er andre aktører i kulissen og bl.a. Zealand Pharma.

https://www.fiercepharma.com/pharma/novo-nordisk-and-eli-lilly-poised-divvy-obesity-market-could-be-worth-50b-plus-2030-analysts



TRÃ…DOVERSIGT