Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Yellen udsætter fristen for at hæve USA's gældsloft: 5 Juni


112837 EliotSpitzer 27/5 2023 09:56
5
Oversigt

Reuters har igår oplyst at den amerikanske finansminister Janet Yellen siger, at USA har penge nok til at servicere sin gæld frem til d. 5. juni. Tidligere har hun vurderet, at USA formentlig løber tør for penge omkring 1. juni, hvis ikke Republikanere og Demokrater i Kongressen når en aftale om at løfte gældsloftet.

Både Det Hvide Hus og Kevin McCarthy's to forhandler er optimistiske i forhold til, at man får landet en aftale om at hæve USA's gældsloft ganske snart. Men jeg mener fortsat at der kan være "en ko på isen" fordi Kevin McCarthy skal også have sine medlemmer til at sige OK for aftalen. Her skal man husk at hvis blot en republikansk repræsentant øsnker at fjerne Kevin McCarthy som "Speaker of the House" (flertalsleder i Repræsentanternes Hus) så kan hele lovgivningsprocessen hænge i laser. I tillæg skal det bemærkes at både Sentatet og Repræsenanterns Hus er rejset hjem på forlænget weekend og Biden er taget til Camp David. Så stort set alle mand skal tilbake til Washington for at sikre tinge kommer over måstregen. Kevin McCarthy har også lovet alle de republikansk repræsentanter at de får minimum 72 timer til at læse lovforslaget. Dette har han også bekræftiget indenfor de sidste par døgn. Han får også behov for dette af hensyn til intern forhandling hos republikanerne. Endeligt så tager det minimum 24 timer at skrive lovforslaget efter afsluttet forhandling. Der skal også være tid til behandling i Sentatet. Det betyder at tiden er fortsat vældig knap men de yderligere 5 dage hjælper dog meget.

Jeg har hørt Alec Phillips fra Goldman Sachs Research. Han siger at det han har hørt om aftalen lige nu er "Not this big of a deal in a macro perspective". Aftalen vil sikkert kun strække sig 2 år ud i fremtiden. Han oplyser at republikanernes oprindelig lovforslag (the limit, save, growth act) vil skære 0,5% spending målt op imod GDP over en 10 årig periode men den nuværende forhandlingsaftaler tyder på at det bliver 0,1% eller lavere. Han mener ikke denne aftale kommer til at betyde den store forskel. Han tror at man lige så vel kunne have opnået det samme uden alt dette drama. Han er overrasket over det ser ud til at blive en budget-loft aftale for 2 år og ikke 10 år.

Hvis Kevin McCarthy kan få dele af sine medlemmer med på en aftale og uden at blive væltet selv så ser dette ud til at blive ganske fornuftigt. Men jeg vil forsat gerne se det hele vedtaget inden jeg tror på noget.



28/5 2023 08:41 EliotSpitzer 4112846



Det Hvide Hus's og Kevin McCarthy's to forhandler har i nat dansk tid annonceret at de har opnået en aftale. Nu skal Kevin McCarthy så overbevise en del af sine egne til at stemme for.

Der er ikke mange detaljer fremme om aftalen endnu men der bliver bl.a. en reduktion på 10 mia $ i den nye budget for skattevæsnet (Internal Revenue Service), hvilket jeg syntes virker stik modsat af det som man gerne vil opnå. Uanset der er en aftale og nu skal den så bare implementeres som lov. Den proces kan fortsat have bump på vejen men lad os håbe at de for det på plads.



30/5 2023 07:00 ProInvestorNEWS 3112858



Biden og republikanere når foreløbig aftale om gældsloft

30/5 06:33

Flere måneders kamp om USA's statsgæld ser ud til at lakke mod enden.

Natten til søndag bekræfter den republikanske forhandler, Kevin McCarthy, som er formand for Repræsentanternes Hus, at der foreligger en foreløbig aftale om det amerikanske gældsloft.

Aftalen kommer i 11. time, efter at den amerikanske finansminister, Janet Yellen, lørdag dansk tid fortalte, at USA havde frem til 5. juni til at hæve gældsloftet, før det føderale regeringsorgan måtte gå i betalingsstop og risikere at misligholde sin statsgæld.

Gældsloftet står for nuværende på 31.400 milliarder dollar, som svarer til 217.558 milliarder danske kroner.

Præcis hvor meget gældsloftet bliver hævet, vides endnu ikke. Gældsloftet er for nuværende på 31.400 milliarder dollar. Det svarer til 217.558 milliarder kroner.

Hvilke indrømmelser - hvis nogen - som Joe Biden har været nødt til at gøre sig, for at få republikanerne med på at hæve gældsloftet, står heller endnu ikke klart.

Tidligere har der været forlydender om, at Joe Biden skulle være klar til at nedjustere sin store plan om at styrke det amerikanske skattevæsen, IRS, for at komme landets problemer med skattesnyd til livs.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters og det amerikanske medie CNN vil parterne nu gå hver til sit og gennemgå aftalen med deres respektive partifæller.

En kilde tæt på sagen fortæller Reuters, at Biden og McCarthys hold af forhandlere natten til søndag arbejder på at færdiggøre aftaleteksten for den foreløbige aftale.

Aftaleteksten ligger endnu ikke offentligt tilgængeligt, men Reuters har talt med kilder tæt på forhandlingerne, som afslører noget af indholdet.

Blandt andet skulle republikanerne have opgivet at få ændringer ført igennem på det offentlige sundhedsforsikringsprogram, som de ellers havde ønsket.

Til gengæld har de i aftalen gennemtvunget flere penge til sundhedssikring specifikt rettet mod veteraner.

Republikanerne er ifølge Reuters' kilder gået med til at hæve gældsloftet uden at skære 22 procent i offentlige udgifter, som de også havde ønsket. Forsvarsudgifter er ikke inkluderet i dette.

Den foreløbige aftale indebærer desuden ifølge kilderne, at gældsloftet skal forhandles igen om to år.

/ritzau/




30/5 2023 07:05 VærKritisk 6112859



Jeg tror på aftalen, når den er stemt igennem - og ikke et sekund før.



30/5 2023 07:33 ProInvestorNEWS 2112862



FAKTA: Gældsloft skal forhandles igen om to år
30.5.2023 06.33 • MarketWire •
Natten til søndag dansk tid har republikanske og demokratiske politikere efter lang tids tovtrækkeri indgået aftale om at hæve gældsloft, så USA kan betale dets offentlige udgifter.

* Aftaleteksten er endnu ikke skrevet færdig.

* Nyhedsbureauet Reuters har talt med forskellige kilder med kendskab til sagen, som løfter sløret for noget af indholdet.

* Den foreløbige aftale indebærer ifølge kilderne, at gældsloftet skal forhandles igen om to år.

* Det betyder, at det polariserende spørgsmål ikke nødvendigvis kommer til at fylde i den kommende præsidentvalgkamp i 2024.

* Aftalen forventes at tilføre 885 milliarder dollar til forsvaret. Det er 11 procent mere end allerede aftalt.

* Til gengæld sættes der et loft for udgifter, der ikke er forsvarsrelaterede, så de ikke må stige i 2024. I 2025 må de kun stige med 1 procent.

* Republikanerne skulle have opgivet at få ændringer ført igennem på det offentlige sundhedsforsikringsprogram, som de ellers havde ønsket.

* Til gengæld har de i aftalen gennemtvunget flere penge til sundhedssikring specifikt rettet mod veteraner.

* De to partier skulle også have haft heftige diskussioner om jobkrav for lav-indkomstamerikanere berettigede til fødevarehjælp og sundhedsforsikring.

* Præsident Joe Biden har ifølge kilderne formået at forsvare aftaler på klimaområdet, som er en del af Inflation Reduction Act.

* Til gengæld bliver det nemmere at opnå tilladelse til nye energiprojekter - herunder også projekter med fossile brændsler.

Kilder: Reuters

/ritzau/

Redaktion



30/5 2023 10:01 ProInvestorNEWS 3112864



Ny amerikansk gældsaftale er stadig langtfra i mål - første store afstemning er onsdag

30/5 09:14

Efter et langt tovtrækkeri mellem den demokratiske og den republikanske side blev de amerikanske politikere i weekenden enige om rammerne for en aftale om forhøjelse af det amerikanske gældsloft.

Men der er stadig masser af arbejde forude, før forslaget kan blive endeligt til lov, så en teknisk betalingsstandsning kan undgås.

Ifølge Financial Times vil lovforslaget tirsdag blive behandlet i House Rules Committee under Repræsentanternes Hus, hvor de endelige rammer for det forslag, der siden skal stemmes om, vil blive fastlagt.

Allerede her kan det støde på udfordringer, da der er flere republikanere i komitéen, som måske vil forsøge at blokere forslaget, skriver finansavisen.

Siden ventes det, at der skal stemmes om forslaget i Repræsentanternes Hus onsdag. Efterfølgende skal forslaget også stemmes gennem Senatet, før det kan blive til virkelighed.

I Senatet har Demokraterne majoriteten, mens Republikanerne har majoriteten i Repræsentanternes Hus, hvor Kevin McCarthy er formand.

Og der er ikke meget plads til nøleri for de amerikanske politikere. Ifølge Financial Times vil USA nemlig løbe tør for penge til at betale sine regninger allerede fra starten af næste uge, hvis lovforslaget ikke bliver stemt igennem.

Mandag udtrykte USA's præsident, Joe Biden, optimisme omkring lovforslagets videre færd, og ifølge Paul Ashworth, der er cheføkonom for Nordamerika hos Capital Economics, vil politikerne formentlig også lade sig inspirere af en eventuel reaktion på de finansielle markeder, hvis forslaget møder for stor modstand.

- Der er stadig noget usikkerhed om, hvorvidt forslaget vil ryge gennem begge kamre i første forsøg. Men hvis det ikke gør, venter vi, at en mere alarmerende reaktion på de finansielle markeder vil skabe fokus i Kongressen, og så vil det komme gennem hurtigt efter det, skriver han i et notat ifølge Financial Times.

Paul Ashworh vurderer desuden over for avisen, at løftet af gældsloftet ikke vil påvirke økonomernes BNP-estimater for USA med mere end maksimalt 0,1 pct.point.

.\˙ MarketWire



30/5 2023 20:22 doodha 0112878



Allerede i aften kan det gå galt - og som artiklen her beskriver, kan det let ske:
https://www.cnbc.com/2023/05/30/debt-ceiling-deal-updates.html



30/5 2023 23:15 Milito 2112880



Ah, der skal nu meget til for at det går galt i aften.

"But before the bill can receive a vote in the full House, it must be approved by a majority of the 13-member House Rules Committee, which sets the rules of debate on the bill.

The committee is scheduled to meet at 3 p.m. ET on Tuesday to hash out the rules of the debt ceiling vote.

The panel's makeup is heavily skewed toward the party in the majority, 9-4, a setup meant to ensure that legislation did not get held up by a few dissenters siding with the minority.

But it only takes three Republicans to side with the four Democrats in order to hold up the bill."



31/5 2023 00:24 doodha 2112881



Ja, du har ret - jeg skimmede den vist lidt for hurtigt...

Og senere hedder det da også:
"The Fiscal Responsibility Act appeared poised to pass a key committee hurdle on Tuesday, with a full House floor vote expected on Wednesday night, according to a tentative House voting schedule."



1/6 2023 15:22 EliotSpitzer 2112927



Nu begynder jeg at tror på at de har fundet en løsning på gældsloft problemet. Det var Repræsentanternes Hus jeg var mest nervøs for. Senatet er nemmere at få fornuftige løsning på plads med.

Dette er i mine øjne en stor sejrer for fornuften i amerikansek politik. Der er lavet et stort kompromi hen over midten i amerikanske politik og man har ikke konvertet USA til en stor brandtomt i processen. Lad os håpe at vi kan se mere af dette fra USA videre frem.



TRÅDOVERSIGT