Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NEC sælger kun Manati såfremt prisen er attraktiv


11517 MrWater 19/5 2009 11:38
Oversigt

Det ser ud til, at vi er over det værste i Brasilien.

Udgifterne er sænket betragteligt og ingen ny exploration i 2009. Fokus bliver nu på Santos, hvor PGS går i gang med seismisk undersøgelse i løbet af H2 2009.

Sidst i præsentationen gør Risberg det klart at Manati kun bliver solgt såfremt at man får et godt tilbud. Det er meget betryggende, idet det lignede et brandudsalg.

JV på shale i USA foretrækkes stadig fremfor selv at skulle gøre det beskidte arbejde. Der er simpelthen alt for mange potentielle brønde til at Norse selv kan udvikle dem inden for en overskuelig fremtid. Herkimer fortsætter den gode trend, men er midlertidig løbet ind i flaskehals-problemer pga infrastrukturen.

Alt i alt er jeg ganske godt tilfreds med Risbergs udlægning. Fokus er, som det altid har været, at fokusere på de mest givtige projekter som pt hedder Herkimer, Marcellus, Utica og Santos.

Mvh



19/5 2009 11:52 JensHorka 011519



De mener pengene fra et salg af BCAM-40 (incl Manati) kan bruges bedre andre steder - dvs i Santos-bassinet hvor der planlægges seismik, men ikke nogen form for explorationsboringer lige foreløbigt (iøvrigt skal man huske at BS3 - bl.a. cavalo marinho - er under udvikling til produktion)...

Dette virker helt analogt til frasalget af Medina-licensen i USA hvor man brugte pengene hentet ved salg, til leasing af mange af de licenser der nu leverer gas via Herkimer-formationen.

Det lader desuden til at frasalget af manati sker fordi man er helt tryg ved at produktionen i USA kan levere tilstrækkeligt cashflow til at trække nødvendige udgifter.

Og lige ang USA: pengene fra Sector skal bruges til at indgå samarbejde med firmaer der har erfaring indenfor shale-boring, så nec på den måde slipper for den første del af "the learning curve". Desuden står der de har modtaget bud på "Mid stream structural opportunities"- der så vidt jeg har forstået er den fortsatte udbygning af pipeline samt tilslutning til større pipelines.

God dag til alle herfra
JH



19/5 2009 12:25 Kenddinvare 011531



Ser ud til at præsentationen har beroliget noget i forhold til et lidt skuffende regnskab.
Mest skuffende var salgsnedgangen fra Manati. Man må da være nede omkring det garanterede minimum?
Og det i stedet for sidste års megen omtale af kontraktudvidelse og de brasilianske meddelelser fra anden side om at produktionen fra Manati var oppe på de 8000 Mm3.
Kan det være for at få et muligt frasalg til at hænge sammen med restrukturering af gæld at sidstnævnte ikke er på plads endnu.
Der er jo ikke grund til at låne penge man har.
Er der noget indtryk af at NEC vil bløde op på den hidtil skarpe afgrænsning mellem USA og Brasiliensdelen ?



19/5 2009 12:50 JensHorka 011535



Der er i en tidligere præsentation nævnt svagere efterspørgsel på gas fra Manati, men tendensen menes at være bundet ud. Såvidt jeg har forstået er produktionsøgningen en "realitet" forstået på den måde at man vil kunne levere 8000 mm3 når der er eftersoørgsel til det.

Mht prisfastsættelsen af Manati tror jeg det skal ses som et plus at de mener at kunne hive dobbelt så meget gas op som først antaget.



TRÅDOVERSIGT