Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytikere: Vestas mangler 5 mia! på omsætningen


13788 18/6 2009 16:46
Oversigt




18/6 2009 23:42 Kenddinvare 013818



Omkring analytikernes estimater har jeg en ide om at de undervurderer de store investeringsomkostninger og så kan det jo være, at Vestas snyder på vægten ved at medtage opkøbte (efterår)virksomheder i omsætningen.

Omkring konsekvens for kurs ved nedjustering vil den blive mindre når analytikerne allerede regner med lavere omsætning. Skulle omsætningen modsat holde (og det vil der blive set nøje på ved Q2) vil det være en overraskelse med opadgående virkning.



19/6 2009 00:34 troldmanden 013827



Ser ud til analytikerne langsomt er ved at nedjustere deres forventninger. Mener snittet lå på omkring 6,9 mia euro sidst mod nu 6,5 mia.


Bare for at sætte det hele i relief så jvf min udregning i går så mangler de stadig ordre for en værdi af ca 8 mia bare for at nå de 6,5 mia euro. Og det er altså 5 mia mindre end budget.

De har travlt på Vestas......måske de skal tjekke om faxen virker



19/6 2009 15:39 alpehue 013870



Hvad er fremme ?

Intet nyt under solen, at jo mere analytikerne mener VWS mangler i mia - jo mere modsat mener markedet.

Markedet har altid ret.



19/6 2009 16:53 troldmanden 013878



Det er da nyt at analytikerne nu er blvet mere skeptiske den seneste måneds tid. Og i dagens udgave af Børsen erkender Vestas også selv at det er ved at være sidste udkald

"Og Vestas erkender, at det haster med ordrer. Investor relationschef Peter W. Kruse siger, at der skal falde ordrer af en vis størrelse meget snart.

»Vi skal have en rimelig tilgang af ordrer før sommer, for at nå årets salgsmål,« siger Kruse og henviser til Vestas’ erklærede salgsmål på 54 mia. kr. i 2009. En stigning på 20 pct.

»Ordrerne i USA skal indgås inden juni-juli, da leveringen af ordrer til USA tager lang tid at levere. Alene transporttiden over Atlanten tager tre-fire uger,« siger han.

Men signalerne fra USA er dystre. Dels er prisfald på vindmarkedet i det enorme amerikanske marked faldende, dels melder Vestas-konkurrenten Suzlon om nedlukning af halvdelen af sine fabrikker og nedlæggelse af 160 arbejdspladser.

Danske LM Glasfiber, verdens største leverandør af vinger til vindmøller, har desuden meldt fyringer ud"

------------------------------------------------------------------

En nedjustering vil bestemt ikke blive modtaget godt i markedet. For der er stadig mange som dig der fuldt og fast tror på Vestas når det. Det er lidt lige som det heller ikke er pænt at tro på DK taber en landskamp i fodbold. Begge er nærmest national klenodier der bare ikke kan fejle....... Men sådan er verden selvfølgelig ikke.



19/6 2009 22:14 alpehue 013904



Jeg tror ikke noget !

Jeg fortæller hvad markedet mener om en gammel nyhed, om at VWS må nedskrive, hvis der ikke kommer ordrer nok, for Ditlev dengang du ved nok

Kursen stiger, hvad mit budskab.

Jeg tager altid bestik af situationen op til regnskab.



TRÅDOVERSIGT