Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nu køber jeg flere VWS Troldmand


15416 alpehue 17/7 2009 19:09
Oversigt

Op til max på pensionen

Jeg tror lidt på denne

http://borsen.dk/investor/nyhed/161922/newsfeeds_rss/

Og ser helt bort fra evt. nedjustering
samt tager Hansen med i købet

Modig eller dumdristig ?
Kun tiden har svaret



17/7 2009 21:06 troldmanden 015420



Som nævnt et hav af gange før så tror jeg Vestas er en vinder på den lange bane og dermed også i en pension. Men de amerikanske ordre kommer kun til at betde marginalt for årets resultat. Men når først de begynder at komme så skal der da nok opstå en kæmpe hype inde på Euroinvestor.

Grunden til US ordre kun får marginal betydning er sådan som den nye amerikanske lov er skruet sammen. Som noget helt nyt kan developerne ansøge om et tilskud der kan dække op til 30% af asnlægsudgifterne. Det er selvfølgelig en utrolig stor rabat de amerikanske devvelopere på den måde kan få her og nu. Og det vil uden tvivl sætte gang i en KÆMPE bølge af ordre. MEN der er en behandlingstid på 60 dage for ansøgningerne. Dvs ordrene først vil begynde at komme fra ca medio sep. Og da Vestas amerikanske fabrikker ikke kan følge med den efterspørgelse der vil komme så skal mange af komponenterne sejles til USA fra Europa og fjernøsten. Så er vi så lang henne på året at kun yderst få af møllerne vil nå at kunne blive opstillet inden udgangen af året. Og da en meget stor del af betalingen for møllerne først falder efterhånden som møllerne bliver opstillet og senere frigivet fra testkørsler så vil det altså være begrænset hvor meget de kan nå at slå igennem på 09.

Derfor vil 09 ende med en rigtig stor nedjustering. Spørgsmålet er bare om Ditlev Engel vælger at tage det i ét hug her vevd halvårsregnskabet eller det bliver taget i flere bidder

Vh
T.






17/7 2009 21:33 turin 015422



Jeg ville slet ikke turde røre VWS. T har været inde på alt det negative. I mine øjne er der overhovedet ingen upside på kort sigt.

Taler vi rigtig langt sigt (pensionssigt; 20, 30 40 år), har jeg også svært ved at få hænderne op over hovedet. Måske op over skuldrene. Nja... Hvad med brystvorterne da? Nja... Men helt sikkert op over navlen!

Når jeg skal pensioneres er der ingen garanti for at der er noget der hedder VWS. Derimod er der med garanti noget der hedder GE og Siemens.

- turin



17/7 2009 21:49 troldmanden 015424




Hej Turin

Det er altid mega svært at spå om en aktiekurs på kort sigt. Men som jeg selv nævner så er jeg da ikke i tvivl om at der vil opstå en utrolig hype omkring Vestas når de formentlig i løbet af sep-dec lukker amerikanske ordre til en værdi af over 5 mia dkk. Måske endda op mod 10 mia. Men spørgsmålet er bare hvornår DE tager nedjusteringen i forhold til US ordrerne og hvor stor den bliver. Altså tager han det hele i ét hug eller i flere bidder. Tager han det i ét hug så bliver markedet meget overrasket når de ser den store nedjustering.

Er nu slet ikke i tvivl om at Vestas vil blive en kanon investering på lang sigt. Og tvivler faktisk meget på at hverken GE eller Siemens vil/kan købe Vestas om blot få år. Og skulle det endelig ske så vil det alligevel blive til en markant højere pris end nu hvorfor det alligevel vil blive en godt investering. Men på den korte bane er der som sagt risiko for ridser i lakken. Så derfor ville jeg umiddelbart afvente halvårsregnskabet.

Vh
T.



17/7 2009 22:47 turin 015428



Så har jeg ikke formuleret mig præcist.

Jeg forventer ikke at Siemens eller GE vil byde på VWS. Faktisk kan jeg slet ikke se hvorfor de skulle gøre det. Mit tænkte scenarie var derimod langt mere dystert; at VWS på langt sigt bare bliver udkonkureret og til sidst må dreje nøglen om eller lade sig se opkøbt til spotpris.

Jeg er klar over at det nærmer sig landsforræderi bare at nævne tanken om at andre kan være bedre til vindmøller, men VWS er en pusling på energimarkedet. Derfor har jeg ikke VWS i min pension.

- turin



18/7 2009 00:42 turin 015440



For lige at uddybe styrkeforskellen mellem Vestas og fx Siemens. Vestas har godt 20.000 ansatte. 20.000 ansatte er hvad Siemens fyrede da de var igennem seneste sparerunde og skar ned fra 480.000 til 460.000 ansatte.

- turin



18/7 2009 12:37 alpehue 015446



Siemens er som GE med mange ansatte.

Det er fordi de laver alt muligt andet også

Taler vi vind så er VWS i speidsen efterfulgt af Siemens (vist nok).



20/7 2009 14:30 troldmanden 015497




Hej Turin

Den sammenligning mener jeg slet ikke man kan lave. Det svare til at sige Novo Nordisk snart må lukke fordi de er oppe mod verdens største selskaber der omsætter mere end 10 gange så meget som dem. Men som de fleste sikkert ved så er Novo Nordisk absolut verdens førende.

Det handler altså ikke om blot at se på det totale selskabs størrelse men i høj grad om at se på hvilke ressourcer der bliver lagt i udviklingen af nye produkter indefor ligepræcis dette specifikke område. Og lige som Novo Novo Nordisk har det absolutte største forskning og udviklings budget inden for diabetes så har Vestas også den største udviklings afdeling indenfor vindmøller. Frit fra hukommelsen så har Vestas omkring 1300 ingeniører ansat i deres udvikling som er KLART flere end andre selskaber. Så det er altså ikke sådan de lige bliver overhalet. Og de 2 nye møller V112 og V100 er også et ret klart tegn på det idet disse 2 møller pt er de mest effektive i hver deres klasse.

Men ja konkurrencen skærpes med garanti og jeg tvivler på at vi om få år vil se ét selskab sidde på mere end 15% af markedet. Men selv en andel på 15% er nu ganske pæn hvis markedet er på 1000 mia.


Vh
T.



18/7 2009 00:06 alpehue 015437



Troldmand, som du rigtigt anfører, risiko på kort sigt ?

-men jeg er ikke kortsigtet (minimum 5 år).
-nedjusteringen er med i kursen
-oplysning om ordrer vil give positiv reaktion
-hype på EI er uden betydning ??
-tilskud er altid en fordel
-ulemper med levering gælder ikke kun VWS
-GE og Siemens er jeg i min strategi ikke bange for
-VWS gætter jeg får en kapitalstærk partner i USA

Skulle jeg være for optimistisk, så har jeg som altid et SL i baghånden.
Og én ting er sikker, vind er fremtiden.

Men tak for dit kvalitetsmodspil



20/7 2009 14:40 troldmanden 015499




Alpehue en lille nedjustering er som sagt nok med i kursen mens en større nedjustering bestemt ikke er. Og så tror jeg faktisk ikke det er gået ret meget op for markedet at 2010 også vil blive et hårdt år. For de tilbud vindmølle producenterne pt sender ud om levering af møller i 1. Halvår 2010 er også til en markant billigere pris. Så margin vil altså også i 2010 komme alvorligt under pres. Så nej vi snakker ikke kun en nedjustering i 2009 men også en stor nedjustering af forventningerne for 2010.

Nej isoleret set så betyder hype på euroinvestor tæt på ingenting i en aktie som Vestas Men hypen vil opstå med baggrund i en masse journalister der heller ikke kan se hoved og hale i Vestas og derfor skriver en masse super positive artikler oven på ordre bølgen. Jeg tvivler i hvert fald på at fokus fra journalisterne vil være at ja super godt Vestas har fået disse ordre men de må stadig nedjustere for 2009 og ordrene kommer på et tidspunkt hvor der er en kæmpe overkapacitet i branchen og priserne derfor er i bund. Ergo er der mindre margin som igen betyder pres for 2010

Nej problemerne med at nå at levere møller til US i indeværende år er bestemt ikke kun møntet på Vestas. Det gælder stort set for alle på nær GE som jo har en meget stor andel af deres produktions kapacitet i USA. Men det er jo underordnet hvordan situationen er for de andre. For det vi taler om her er en nedjustering for VESTAS og ikke de andre. Så DERFOR har det stor betydning at Vestas ikke kan nå at levere og opstille ret mange hundrede MW i USA i år.

Hvis Ditlev Engel til halvårs regnskabet vitterligt melder ud hvordan 2009 vil blive (læs tager den store nedjustering) så tror jeg vi skal under 300. Og hvis han så også sætter lidt tal på 2010 så kan det bliver en del længer ned. Specielt den kraftigt skrumpende ordrebog kommer nok til at vække lidt bekymringer selvom skrumpende ordrebøger er ens for alle i branchen i denne tid.

Men som tidligere nævnt så kan det godt være at DE af strategiske årsager vælger at tage en nedjustering han VED er for lille. Ganske enkelt fordi de muligvis er ved at opkøbe Hansen Transmissions og derfor skal enten låne eller udstede nye aktier for en værdi op omkring 5 mia.

Hvad mener du med at Vestas får en kapitalstærk partner i USA?


Vh
T



20/7 2009 17:22 alpehue 015510



Jeg mener, at VWS ikke kan matche GE kapitalmæssigt, og at det vist har ligget i luften, at VWS ville søge en sådan.

Da "samarbejdet" med Boing blev oplyst, læste jeg nogle kommentarer i retning af, at det det også var kapital, de ville sikre.

I konkurrencen mod GE.

Det må tiden vise, og jeg laver altid en strategisk beslutning, senest dagen før et regnskab.

At jeg købte forleden skyldes, at jeg gætter på stigning indtil den 18. august - så tager jeg den derfra.

Så nu plejer jeg Carlb, Novo, Zymes og Genmab inden VWS



20/7 2009 17:42 troldmanden 015511



Det er vel nærmest kun olieselskaber der kan matche GE på likvider. Men Vestas har slet ikke behov for SÅ store beløb. Og de har aldrig snakket om at få en kapital stærk partner i US. Altså underforstået en ny stor aktiv ejer som udover at smide penge ind også kan hjælpe med udvikling mm. Det var blot spekulationer blandt visse journalister og hvis nok også analytikere at det kunne gå den vej du her hentyder til.

Jeg har mere end svært ved at se Vestas lukke andre ind i ejerkredsen andet end som almindelige investorer og dermed udelukker jeg også at der skulle komme en amerikansk partner ind. Til gengæld er jeg ret sikker på vi vil se flere almindelige kapitalrejsninger de næste par år for yderliger at købe op i interessante teknologier samt styrke det generelle kapitalberedskab.



20/7 2009 18:14 alpehue 015512



Vi er ikke uenige på dette punkt - og jeg så blot nogle kommentarer (sikkert fra Børsen) hvor det fremgik, at VWS ikke var kapitalstærk nok til at matche den konkurrence de var oppe imod fra eks.vis GE og Siemens.

Det også dengang jeg først så GE's ambitioner om, at blive større end VWS inden 2010.

VWS er iøvrigt den eneste, jeg ville have mod til, at købe aktier i emission af



23/7 2009 21:00 alpehue 015668



Så faldt min SL/PP hammer og der blev solgt, mens der stadig var overskud.

Nu må jeg så erkende, at jeg tog fejl af udviklingen .




23/7 2009 21:02 collersteen 015669



Så var det dig Alpe der lå som en tung dyne over Vestas idag....?
Den virkede noget sløv, så jeg skal ikke nyde noget af at have noget liggende i porten natten over...



23/7 2009 21:32 alpehue 015670



Den ære kan jeg ikke tage

Handlede først, da 370 blev krydset, i aften handel.



24/7 2009 18:08 alpehue 015732



Det med, at holde fast i en beslutning, det kan jeg stadig lære af




25/7 2009 12:59 Stockrosen 015754



Her et link til en Vestas analyse der anbefaler aktien.

Link: http://www.formuemagasin.dk/fp/fum/16/1/

Stockrosen



TRÅDOVERSIGT