Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Biosite NGAL test optimistic


15935 stengård 29/7 2009 09:09
Oversigt

Inverness/Biosite har i går afholdt præsentation af Q2 resultatet - i form af en conference call - og her blev mit yndlingemne diskuteret.
Såvidt jeg kan tolke så vil de intensivere indsatsen omkring NGAL-testen - den test som Ron Zwanziger siger blev introduceret kommercielt i slutningen af 1. kvartal - men som man IKKE kan købe eller få oplysninger om :) også med en udrulning i asien/stillehavsområdet - hvilket er anderledes end den strategi som Abbott tilsyneladende vælger hvor man koncentrerer sig om Europa - Biosites hjemmeside indeholder stadig ingen konkrete oplysninger om testen - og deres salgsafdelinger ved ingenting....

Ron Zwanziger sagde følgende da han skulle prænsenter udviklingen for nye produkter:

Thanks, Dave. During the second quarter, we continued to make substantial progress on new product development, as well as gaining momentum with products launched over the last 12 months. In terms of recent launches, NGAL, our novel marker -- bio-marker for cardio-renal diseases assessment was introduced commercially in Europe late in the first quarter, and in Asia-Pacific region during the second quarter.

Interest in this marker remains high from clinicians seeking improved tools for earlier diagnoses and improved management of renal injury. And we remain optimistic about NGAL’s potential. At this time, patient enrollment is continuing for several study to assess NGAL’s utility for a broad range of uses.

og senere i forbindelse med et spørgsmål:

Bruce Cranna - Leerink Swann (læs om dem her: http://www.leerink.com/)

Okay. And I just have one other -- little things, and Ron, you were talking about NGAL, just so I'm clear on the EU product. Is it in the triage format?

Ron Zwanziger

Yes.

men læs selv på:

http://seekingalpha.com/article/151923-inverness-medical-innovations-inc-q2-2009-earnings-call-transcript?page=1




29/7 2009 10:54 Kim 015939



Godt set Stengård

Jeg går selvfølgelig ud fra at du allerede HAR informeret BioPorto om dette......

Jeg hæfter mig især ved denne sætning " NGAL, our novel marker -- bio-marker for cardio-renal diseases assessment was introduced commercially in Europe late in the first quarter ", hvilket altså vil sige at BioSite ALLEREDE nu er på det Europæiske market med deres NGAL, og derfor så er der snart cool cash på vej til BioPorto



29/7 2009 11:22 stengård 015948



det store spørgsmål er om det "kun" er solgt til klinisk validering - for så skal der ikke betales - ELLER om det - som de selv siger/skriver er solgt til rutine diagnostik...

Men man kan stadigt ikke hos Biosite få oplyst noget om cutoff's, priser på testen eller andet - så noget tyder på at de stadigt IKKE har sa til rutinediagnostik.... hvilket så efterlader en med indtrykket af a Ron Zwanziger enten ikke er ordentligt informeret - eller ikke har tænkt over den præcise formulering af havd han siger - eller har lavet et freudiansk-slip... de sidste ville være det bedste :)

Men jo - jeg har sendt transprictet til BioP her til morgen



29/7 2009 13:18 Kim 015959



Nu har jeg gravet lidt op at netjorden

Ser da ud til at BioSite, Spanien har dokumentation om NGAL liggende på deres server, men desværre kræver det login for at kunne se disse dokumenter

http://www.invernessmedical.es/Ficha.aspx?id=98400EU

På den tyske side kan man pr 03-04-2009 læse følgende om NGAL

http://www.invmed.de/de/news/index.html?mu_action=detail&mu_id=170&

Og man vil afholde et NGAL-symposium d. 19 september i Berlin

http://www.invmed.de/media/documents/einladung_iafk_ngal-symposium.pdf

Såååååå deeet, skulle ikke undre mig om det skal " ind af bagdøren "....



3/8 2009 12:50 Kim 016180






3/8 2009 13:55 MammaMia 016183



Bioportos distributør i det land er ifølge BIOP's hjemmeside:

LAB MARK a.s.
Pod Cihelnou 23
161 00 Praha 6
Phone: +420 233 335 548
Fax: +420 233 335 930
Web: www.labmark.cz



3/8 2009 13:58 MammaMia 016184



men dersom jeg søger på Slovakia på BIOP's hjemmeside kommer Lab Mark a.s. frem



3/8 2009 14:02 MammaMia 016185



og der fremkommer 2 lande hvor Lab Mark a.s befinder sig som distributør. Det andet er Czech Republic - så det du har fat i er altså BIOP's NGAL.



3/8 2009 14:26 Mixd 016187



Sagen er måske - afhængig af hvilken synsvinkel man vælger at se tingene ud fra - at Bioporto i NGAL-affæren har spillet sine kort på den dårligst overhovedet mulige måde. Forhandlingspartnerne har måske kun haft en formål med at snakke med Biopor, nemlig at forhale forhandlingerne således at de kan få deres egne test på markedet uden at skulle møde konkurrence fra Biopor først. Biopor har haft i hvertfald to år til at markedsføre, men har rendt efter forhandlingspartnerne i stedet for. Ved at markedsføre selv, kunne de presse forhandlerne til truget, eller få deres egentlige formål med forhandlingerne frem i lyset. Hvis forhandlerne ikke mener at kunne omgå Biopors patenter, ville de nok have købt selskabet i stedet for selv om der var kommet budkrig. Intet bud = ikke noget at være bange for
Direktion og bestyrelse har i stedet haft alt for stor respekt for forhandlerne, de har siddet med store skyklapper på, kløet hinanden på ryggen og givet hinanden ret over kaffen med wienerbrød fra bageren.
Når man her et produkt som Biopors NGAL-test så SKAL det ud over rampen inden for kort tid, når man er så lille et selskab, som tilfældet er. Man er monopolist, og markedet må skrige for netop den slags NGAL-tests som Biopor har udviklet.
Og alt det - undskyld "hundeæde" - med at den slags forhandlinger er meget kompliserede og tager enorm lang tid. Det kan man ikke bruge til noget. Enten er der bid, eller også er der noget galt.
Bestyrelsesformanden, der er valgt for sin forretningsmæssige tæft, har bevist at netop den, er han ikke i besiddelse af. Thea Olesen har opfundet ham, hvorfor han ikke krummer et hår på hendes hovede, noget som han jo rettelig er sat til, dersom han skal leve op til sit ansvar. Resten af bestyrelsesguirlanden er også fagfolk - ikke en med forretningsmæssig indsigt og "næse" for business - og deres insidekøb kan vise sig at være skønne spildte kræfter, når man kun tror på det gode i folk, og søger guldkalven på den letteste måde.
En ting ved vi - fremtiden inden for det næste halve år rummer sandheden.

v.h.



3/8 2009 15:56 stengård 016192



Hej Mixd, som udgangspunkt an jeg godt forstå frustrationen over de manglende resultater - især set i forhold til de relativt entydige udmeldinger om deadlines og aftaler vi tidligere har fået præsenteret. Men omkring bestyrelses-sammensætningen ved jeg at den var til diskussion blandt en kreds af større aktionærer - så den er ikke initieret af direktionen. Især hæfter jeg med ved at man har Novozymes direktøren for patent og ip-rettigheder med ved bordet, samt - som du selv anfører en betstyrelsesformand med erfaring fra et stort medico-selskab (omend det var som CFO og ikke CEO)

jeg tror ikke det er så let bare at sælge NGALtest som diagnostisk test før du har solid opbakning (og validering) det koster kassen og kan i praksis kun gennemføres og betales på baggrund af interesse fra de der sidder på det diagnostiske marked i form af deres store distributionskapacitet (som Abbott, Biosite, Roche,Siemens,Bechmann Coulter o.a.)... En del af udfordringerne er jo at man i den vestlige verden stort set kun anvender automatiserede test.... og dem har BioP jo ikke mulighed for selv at producere... Der skal godt nok mange symposier, konferencer, tidskriftsindrykningre, kliniske undersøgelser besøg og messer til for at nå hele vejen rundt

Med hensyn til budkrig (ihvertfald fra Abbott/Inverness/Roche) - så er BioP jo karakteriseret ved at man ikke ved overtagelse af større poster bare kan få kontrol over selskabet - fordi der ikke er den slags større poster at indgå en handle med...Og iøvrigt ville man - hvis man indledte en budkrig - jo risikere at der kom en anden og bød højere - der kunne afskære en fra mulighederne fremadrettet - så jeg tror ikke at det er i nogens interesse (at de som skal markedsføre testen) men man kan selvfølgelig godt filosofere lidt over hvorfor der ikke er noget udenforstående selskab der har lagt et bud ind....



3/8 2009 15:20 stengård 016189



Biovendor og Lab Mark er ikke det samme selskab såvidt jeg kan se...

http://www.biovendor.com/about-us/our-company

http://www.labmark.eu/about-us/

Biovendor sælger et kit pt. med 40 test's (ligesom BioP) fo hhv 445 EU i europa og 445 USD i USA - til research use only.. man kan så overveje om de så vi have 445 pund hvis de skal sælge til Great Britain (det har jeg tjekket - det vil de ikke :) )

Nu er der jo sikkert mængderabatter at hente - men 445 USD/2300 DKR (for nu at tage den lidt lavere pris svarer til cirka 11 dollars - eller cirka 58 kroner per test). Man skal lige huske (også) at der er en distributionsomkostning og en produktionsomkostning - men det ser da unægteligt spændende ud - bl.a. fordi de kinesiske læger af deres patienter betales for de test de foretager.

BioP regner selv med mellem 50-100.000 stk kits per år... prøv bare at regne på den omsætning med hhv. mindst og mest med 400 dollars per kit.. man bliver jo helt svedt :)

Jeg har spurgt omkring antallet af brønde (wells) nævnt i Biovendor kittet til ialt 96 - hvilket jo afslører min afgrundsdybe uvidenhed :) her er svaret fra BioP: Mht Biovendors ELISA kit kan jeg forklare at de 96 brønde i ELISA pladen ikke betyder 96 tests – ELISA pladen er den samme som vores og man regner typisk med at kunne lave 40 tests på én ELISA plade. Dette forklares ved at et antal brønde går fra til kalibrering af kittet, dernæst er det sædvanligt at lave samme test i 2 brønde for større nøjagtighed. Bemærk at deres kit er RUO (research use only), det vi taler om er diagnostisk brug, altså IVD.
Vores produktchef kan i øvrigt supplere med at deres ”dynamic range” er omtrent 1/3 af vores – det betyder i praksis at man med deres kit oftere må genteste, fordi målingen ikke bliver præcis nok.
citat slut

BioP er ifølge det investormøde der var i juni i gang med den registrering der skal til for at man må anvende kittet in vitro diagnostik (IVD), på mødet oplystes det at tidshorisonten var cirka 12 måneder (jeg formoder det var fra mødet) - så det ligger ikke lige om hjørnet - men det bliver da helt sikkert interessant



TRÅDOVERSIGT