Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Colexon (HRP.BE) & Renewagy Solar Energy RISNING ???


17517 kulsgaard 26/8 2009 13:16
Oversigt

Efter en vel gennmført ombytning af REN aktier til Colexon aktier, hvad er det så REN aktionærerne har fået:
REN aktionærer ejer i dag 74-75 % af COLEXON, og Colexon er blandt de 5 største spillere for sol i Tyskland, Det er vær at bemærke at Tyskland er det land i Europa der er længst fremme med implementering af solenergi, eks gives der ikke tilladelse til tagrenovering hvis der ikke indgår solenergi i projektet.
COLEXON består efter fusionen af følgende:
Del 1 . En handelsvirksomhed
Del 2 En projektudviklings enhed
Del 3 En projektfianserings enhed ( det tidligere RENEWAGY)

Ud fra historiske tal må der forventes en omsætning i omegnen 150 MIO EURO og ligeledes ud fra hsitoriske tal et EBITA i området 15 MIO EURO.
Hvad er det der gør COLEXON interessant:

Del 1. Handelsdelen, er i mine øjne den mindst intressante del of virksomheden, da det er der den største risiko ligger, og jeg mener det vil være en fordel for virksomheden af enten sælge eller udskille denne del.

Del 2 og del 3 er der hvor den mindste risiko og største indtjening ligger, idet COLEXON´s projektudviklings del alene beskæftiger sig med at finde projekter der er Turn Key operationelle, hvilket igen gør at selskabet ikke tager risikoen som developere.

Projektudviklingsdelen screener de tilbudte Turn Key projekter og hvis de er acceptable så træder Del 3 ( den tidligere RENEWAGY del) til med en nøgleklar projektfinanseringsmodel, der vel og mærke er forhånds godkendt og accepteret at de banker og kreditinstitutter selskabet arbejder med.

Projektfinanseringen er baseret på:

FAST RENTE.
FAST YDELSER
En løbetid på 17 -18 år.
Garanteret afregnings pris for den producerede EL
Driftstabsgaranti, og forsikring.
20 års garanti på solpanelerne.

Lidt populistisk kan det siges at risikoen er begrænset til om solen skinner !!!!!!
COLEXON kan derfor ikke komme i samme situation som vi oplevede med GES i foråret.!!!!

Egenkapitalandelen ved de bank og kreditinstitut anerkendte finanserings modeller er ca.15% og da COLEXON besidder hele værdi kæden må det forventes at noget af den fortjeneste der indtjenes ved projektudviklingen på koncern nivo er med til at finansiere egenkapital andelen i den endelige projektfinansering.

Det vil igen sige at selskabet skal ikke hele tiden ud og finde ny kapital, eller bede aktionærerne om at tegne ny aktie kapital.

Colexon investerer alene i fuldt færdige projekter hvor der fra dag 1 er et positivt cash flow.

Det er vel egentlig det tætteste en investor kan komme på at investere i et rent energi selskab, vel og mærke indenfor vedvarende energi.

Jeg finder branchen meget spændende, idet jeg anser etablering af solcelle parker langt lettere end etablering af vindmølleparker.





TRÅDOVERSIGT