Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto - "kollega" opkøbt


18056 stengård 3/9 2009 10:30
Oversigt

Selvom det kategorisk indtil nu har været afvist at der kunne være en ide i at opkøbe BioPorto fra bl.a. selskabets side (det er åbenbart ikke kotyme i branchen) så er det indimellem undtagelser. Således har ThermoFisher - en kæmpe amerikansk virksomhed med en omsætning på 10 milliarder dollars og 33.000 ansatte der leverer til laboratorier verden over, netop købt Brahms AG i Tyskland for 330 millioner euro..

http://aol5.marketwatch.com/story/thermo-fisher-to-buy-diagnostics-firm-at-470-mln-2009-09-03

Brahms leverer diagnostiske test baseret på biomarkører

http://www.brahms.de/

Jeg ved godt at man slet IKKE kan sammenligne BioPorto og Brahms - hverken omsætning eller på anden vis - og det er helle ikke mit ærinde - kun at der åbenbart er nogle virksomheder der køber virksomheder der arbejder i samme genre som BioPorto; og at betaler en pokkers masse euro (12 gange) for egenkapitalen (28 millioner euro) og et resultat på årsbasis der i 2009 nok vil andrage 2-3 millioner euro.

Så kan jo sætte sig ned og filosofere over hvorfor man betaler en sådan overpris for en virksomhed... mon ikke det er fordi det er et vældig interessant segment ?

http://www.brahms.de/Default.aspx?tabindex=7&tabid=198

http://www.brahms.de/Default.aspx?tabindex=7&tabid=189

http://www.devicespace.com/news_story.aspx?NewsEntityId=146843



3/9 2009 11:06 CareTaker 018058



Ja det ville bare være et frokosttilbud for eks. Siemens at smide et par mia. for Bioporto........

Eller betydeligt mere, Vh



3/9 2009 11:24 stengård 018059



jeg tror stadigt ikke det er den mest sandsynlige udgang (at selskabet bliver opkøbt) - bl.a. fordi BioP er børsnoteret - men man kan vel formode at Thermo Fiher ser et stort potentiale i diagnostiske test baseret på biomarkører :)

stengård



3/9 2009 14:37 Gekko 018072



Så vidt jeg ved er det indenfor branchen kotume at bede evt. forhandlingsparter om at underskrive aftale om ikke at lække oplysninger, samt ikke at forsøge at opkøbe selskabet indenfor en vis periode........
Hvis Bioporto har forhandlet med Abbott og Biosite (som de siger at de har) vil et potentielt købstilbud angiveligt ikke kunne komme derfra....



3/9 2009 17:21 kulsgaard 018084



Ja det ser ud til at Bio Markører er et marked på vej frem



3/9 2009 19:30 hesse 018096



Hej
Tak for et fint oplysende indlæg.
I den sidste tid er der kommet mange indlæg både for og i mod.
Jeg kunne godt tænke at høre din personlige mening Henrik også gerne andres:

1) Efter alt det der er sket på det sidste tror du så at det er sandsynligt at der kommer en aftale?

mvh
hesse



4/9 2009 10:56 kulsgaard 018126



Jeg var med til den indbudte investor præsentation, og der er ingen tvivl om at der kommer en aftale- spørgsmålet er blot tidshorisonten.

Strategi skiftet er i sidste ende til fordel for aktionærerne, da det vil give en større indtjening til selskabet, Korral har lavet en analyse på de fremtidige indtjenings muligheder, og kort sagt , man bliver helt svimmel af de store beløb, der ligger i fremtidig indtjening.

Det der er vigtigt NU er at aktionærerne bakker op om den emission der pt¨. foregår uagtet at der kan købes aktier i markedet til en anelse lavere kurs.

Det er bydende nødvendigt at Bio Porto får den økonomiske indsprøjtning, der gør at selskabet har "muskler" til at forhandle aftalerne på plads vel og mærke til en for os aktionærer gunstig pris.

I værste fald må selskabet, hvis den fornødne kapital ikke tilvejebringes, indgå en aftale på dårligere vilkår, blot for at få penge i kassen.
Jeg har talt med flere og der er interese for at tegne på emissionen, men 15 mio kr er ogås en slat penge.

Det er værd at bemærke at selskabetsw hidtidige udmeldinger om produktet, har passet 100 % ( i modsætning til mange andre bio tek selskaber), der hvor udmeldingerne har fejlet er tidshorisonten på kapitalsiden.



4/9 2009 12:21 stengård 018133



der vil komme aftaler (læg mærke til flertallet) men spm. er hvornår. Som det er nu ved vi jo ikke hvordan CCH vil reagere - vi får det nok først at vide omkring ultimo september hvor CCH enten anker eller lader være.

For at de anker taler at de (eller dem der står bag) ønsker at presse BioPorto maksimalt; og det gør man ved at der stadig - i tilfælde af anke - er en minimal mulighed for at anken følger deres holdning.

Imod at de anker taler HVIS de indgår en aftale med en af parterne.

Det problematiske i relation til forhandlingerne er jo at man kan man sige at spille-reglerne er ændrede radikalt. Fra at være afhængig af de virksomheder der havde brugt mange ressourcer på at udvikle specielle tilpasninger af NGAL-testen til netop deres apparatur - og de via deres "teknologiske monopol" på salget af NGAL-test worldwide ville have et forspring på en årrække - står de pludselig i den situation at BioPorto selv kan tilbyde testen til alle om cirka 18 måneder.

Der må sidde nogen hos hhv Abbott/Biosite og have en anelse røde øren over at man ikke fik indgået aftalen noget tidligere og dermed reelt blokeret for Bioporto's mulighed for at selv at bringe produktet på markedet.

Sansdsynligvis vil de prøve at anke - sandsynligheden stiger hvis ikke BioP får lukket tegningen succesfuldt - det vil sige som minimum 10-12 millioner kroner netto (men selvfølgelig helst fuldtegnet)



4/9 2009 15:30 hesse 018148



Tak til Kulsgaard og stengård

Med hensyn til tegningerne havde jeg den ópfattelse at det kun er en lukket kreds der får tilbudt aktier men her har jeg måske misforstået noget - men skulle jeres forudsigelser holde stik ser det jo særdeles spændende ud i de næste år - så rådet til os tålmodige/utåldmodige små/middelstore aktieonærer må vel være = hold ud.
Mange venlige hilsner
hesse



4/9 2009 16:02 kulsgaard 018152



HVIS DU vil tegne så giv selskabet en mail, så kan det være at du kan komme med.
jeg kan ikke svare på det.



4/9 2009 18:48 hesse 018160



Tak for svaret. Jeg har været inde på deres hjemmeside, hvor der står alt om denne vigtige "indsamling".
Den er primært forbeholdt udvalgte personer og kører fra ultimo august til ind i september.

Så når den er slut har firmaet likvide midler helt frem til 2011 - så det ser jo særdeles godt ud for dem. Så jeg vil blot være tålmodig og håbe på en gevinst ultimo 2010.

mvh
hesse



5/9 2009 10:32 stengård 018172



der er tilsyneladende flere der udvikler et NGAL assay ti anvendelse i den farmaceutiske industri - hvor NGAl testen kan bruges til at identificere skadevirkninger af nyudviklet medicin

Således har amerikanske Geneuity lige frigivet et assay efter endt validering. Som de skriver er koncentrationen af medicin op til 1000 gange større i nyrerne end in plasma - og det gøre nyrerne særligt følsomme overfor mulige bivirkninger (toxic)

Geneuity Clinical Research Services announced the recent validation and use in clinical trials of two human biomarker assays that play a role in the early detection of kidney damage.

In a release, the company noted:

These quantitative, predictive measurements for the biomarkers NGAL (Neutrophil Gelantinase-associated lipocalin) and KIM-1 (kidney injury molecule 1) will assist our drug development clients in initial Phase I dosing and Phase 2 proof of concept clinical trials as well as play a crucial role in Phase 3 efficacy/safety trials for early detection of drug toxicity. Biomarker analysis is critical to pharmaceutical and biotechnology companies for enhancing discovery to market performance. Screening patients enrolled in early Phase clinical trials for kidney damage due to drug toxicity is of particular importance as drug concentration in the kidney is 1000 fold higher than in circulating plasma.

The urine biomarkers NGAL and KIM-1 can detect potential drug-induced damage to kidney cells in human clinical trials at a much earlier stage of renal toxicity than the nonspecific BUN (Blood Urea Nitrogen) and serum creatinine markers traditionally used to detect kidney damage. Serum creatinine and BUN have poor sensitivity and specificity, are expressed in a steady state, and lag behind both renal injury and renal recovery. These results delay detection of damage and discontinuation of nephrotoxic agents.

The use of biomarkers such as NGAL and KIM1 in human clinical trials will become routine when there is concern that a drug might be nephrotoxic. In addition to use in clinical trials, NGAL and KIM1 levels are predictive for graft function after renal transplant and for assessing the severity of kidney damage resulting from diseases such as diabetes, viral infection, autoimmune conditions and hypertension.

Geneuity CRS is a provider of central laboratory testing for preclinical through Phase III clinical trials to promote the safety and efficacy of experimental therapeutics and new diagnostic assays. Geneuity specializes in custom assay design and method development and can validate an assay for any biomarker of interest. Geneuity maintains a complete catalogue of analytically validated assays for DNA/RNA, biomarker, and proteomic analyses including PCR & cytokine/protein multiplexing, gene expression, ELISA/immunoassays, DNA sequencing, MDx, flow cytometry, cytogenetics/FISH, immunohistochemistry, Circulating Tumor Cell (CTC & CEC) analysis, anatomic pathology, toxicology and biochemistry.

http://research.scottrade.com/public/markets/news/news.asp?docKey=100-247c3091-1§ion=headlines



TRÅDOVERSIGT