Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Omniscan


1904 CareTaker 3/2 2009 18:07
Oversigt

Jeg kom til at rode mig ud i Omniscan spørgsmålet, som har været debatteret, med bla. kuulsgaard. Her er mit svar fra Biop:

Tak for din henvendelse og interesse i selskabet.

I forhold til Omniscan er det væsentligt at skelne mellem kronisk og akut nyreskade:

De patienter, der er så uheldige at få konstateret NSF efter scanning med Omniscan, er allerede nyrepatienter, typisk med en kronisk nyresygdom. NGAL er en markør for akut nyreskade og det giver ikke mening at teste en patient, der allerede har en kronisk nyresygdom. Derfor ser BioPorto ikke Omniscan-problematikken som en sag, der kan øge salg eller markedsaccept af NGAL-testen.

Det er muligt at NGAL-testen kan være anvendelig på andre områder, der relaterer sig til brugen af intravenøse kontraststoffer, såsom påvisning af den direkte nyreskadelige virkning, der kan opstå hos en del af alle patienter som udsættes for disse stoffer. Dette er allerede et anerkendt forskningsemne og udgør et område inden for den udvidede kliniske validering af NGAL-testen. Der er udgivet flere uafhængige publikationer om denne anvendelse af BioPortos NGAL-test. Vi undersøger løbende nye anvendelsesområder for NGAL og følger nøje øvrig forskning på området.


Med venlig hilsen / Best regards



4/2 2009 13:06 stengård 01945



Det kan åbenbart være vanskeligt at bruge NGAL-testen profylaktisk -selvom det var rigtig rigtig spændende hvis man kunne.
der er til gengæld ikke nogen tvivl om at det ville være formålstjenstligt at foretage en NGAL-test efter scanninger, ved patienter der får det dårligt - for at se om der opstår akut nyreskade.. jo hurtigere man får resultaterne - jo bedre - og i den forbindelelse er s-creatinin testen jo aaaaalt for langsom - idet niveauet af S-creatinin først stiger op til 24-48 timer efter skaden er opstået (og så er det endda ikke noget entydigt resultat) ROC-testen af NGAL-målingerne viste en hel anden reponssikkerhed - over 90%

Jeg har arbejdet lidt med at skaffe yderligere information om Trasylol-problematikken. BioPorto oplyser i et svar til mig, at det formentlig er den enzynhæmmende effekt der er problemet med Aprotinin - og at man derfor ikke umiddelbart tror at BAyers nye genmodificerede Aprotinin vil betyde en rehabilitering af Trasylol... Patentansøgningen vedrører åbenbart primært de allergifremkaldende effekter af Aprotinin. Time will tell... jeg er selvfølgelig helt klar over at BioPorto har en meget bedre og mere bredt funderet viden - men på den anden side - alt kan ske i fodbold



TRÅDOVERSIGT