Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

The Great Rock'n'roll swindle


20513 stengård 13/10 2009 08:08
Oversigt

(jeg kunne desværre ikke finde kurstickeren til GWE - så det blivber med GES's ticker indlægget kommer)

The Great Rock'n'roll swindle - sådan hed en legendarisk udgivelse med Sex Pistols i 70'erne... Samme berømmelse bliver nok ikke Green Wind Energy til dels - selvom selskabet med en vis rette - når man kigger på børskurs i forhold til indhold burde omdøbes til "The Great Green Energy Swindle"..

http://epn.dk/brancher/energi/alternativ/article1848842.ece

Af den lakoniske meddelelse fremgår det at man så et stort potentiale i den irske vindmøllepark.... well - det man så var muligheden for at lokke penge ud af investorer der ikke satte sig ned og regnede parken igennem... NO VALUE - burde have været overskriften.

Salgsmeddelelsen står i skærende kontrast til den meddelese man brugte da Parken blev købt.... http://www.greenwindenergy.dk/data/images/gwe%20fondsbørsmeddelelser/fondsbørsmeddelelse%20136.pdf

den gang var vi noge få der undrede os over hvorfor man bandt penge i et område hvor afregningen var ringere end stort set alle andre lande i EU... set på den baggrund er salget såmænd meget fornuftigt - det uforklarlige er hvad man skulle med den oprindeligt - hvis ikke foregøgle mindre vidende aktionærer at det her var HOT...

GWE er cirka 1 til 1,5 krone værd per aktie... hvilket nogenlunde svarer til den kurs de gamle eksisterende aktionærer fik konverteret de oprindelige aktier over til... resten er vindstille luft..

Skal man være i en vindenergi-producent - (og det skal man sandelig) - så er der kun GES som er attraktiv...... men den er det til gengæld også på det her kursniveau 27.... på kort sigt ligger der : tilslutning til MG, mulig let forsinket tilslutning Messina, finansieringsaftale på plads (også ifølge PFI) selvom jeg tror deres tal er forkerte) - forældelse af Ankesagen... Og så synes jeg det ligger lidt i kortene at man vil kunne bruge EDF-EN's solcellefabrik i US til noget fornuftigt de steder man har etableret vindmøller... transformer-kapaciteten er der og dermed grid - og så er der efter sammenbruddet i Spanien ikke så meet pres på produktionen af solceller som der var i 2007/8....





13/10 2009 08:41 stengård 020515






13/10 2009 09:41 collersteen 020516



Jeg undrer mig personligt lidt over at jeg ikke har kunnet finde den put-option man tilsyneladende nu ige pludselig hiver op af skuffen.... Den er hverken nævnt i den oprindelige meddelelse eller i det seneste halvårsregnskab, hvor man blot nævner at man forhandler om at sælge parken og at det nok vil ske uden tab for selskabet. I mine øjne en ret væsentlig information som er blevet udeladt, da men som investor jo indtil halvårsregnskabet har måttet formode at GWE hang på en 230mio kr regning der snart skulle betales i Irland med kontanter man ikke har.

Kurs 1-1½ idag svarer altså til 0,05-0,075 i gammel regning.... da der skete et 1:20 reverse split. Så kursen skal faktisk helt op i 20 førend at den er på emissionsniveauet.... og helt op på 160-180kr hvis den skal op på det sygelige niveau lige før emissionen formelt blev gennemført.

Med Irland væk begynder selskabet igen at se lidt interessant ud, der er dog stadig nogle af de K/S'er på varelageret (om man så må sige) og mellemregninger som jeg ikke helt tryg ved. Til gengælde har de jo så nu en rimelig mængde installeret kapacitet i Tyskland med faste priser mange år frem. Og med Poul Lind som ny direktør er selskabet vel også rykket et skridt opad på troværdighedsskalaen om man så må sige.... uden at jeg kender manden i øvrigt.

Uden at have kigget på selskabet igen vil jeg mene at kurs 7 i dagens marked nok ikke er helt skidt. Jeg tror også jeg fik købt nogle til 7 i modelporten på proinvestor.dk....



13/10 2009 10:30 doodha 020518



Hej Stengård

Du nævnte i chatten i weekenden, at du forventede, at ankesagen mod GES ville bortfalde i løbet af oktober - og nu at du forventer, at det vil ske p.gr.a. forældelse.

Er der nogle tidsmæssige betingelser som begrunder, at den kan forventes at udløbe eller dømt forældet nu?



13/10 2009 10:43 stengård 020520



der er såvidt jeg husker en 18 måneders appelmulighed - men den nye regering har jo ingen interesse i at køre en lost case videre - så enten dropper de den ved at opgive - eller også lader de ankefristen udløbe...



23/10 2009 11:55 doodha 020801



OK - det giver god mening.

Hvis forældelsesfristen havde været 15 måneder, kunne det ligefrem have forklaret, hvorfor finansieringsaftalen trækker ud:

Det var d. 5. august 2008, at den ulykkelige meddelelse kom: "De regionale myndigheder på Sardinien har uventet besluttet at anke en 14
måneder gammel dom vedrørende Greentech Energy System A/S' (Greentech's) 98,9 MW vindmøllepark Monte Grighine, der er under opførelse."

Jeg kan huske, at det var lige før, at muligheden for at anke udløb - så måske er forældelsesfristen også 15 måneder...?

Såfremt forældelsesfristen er 15 måneder, vil ankesagen senest bortfalde d. 5. november 2009. I så fald er der en særdeles god grund til, at finansieringsaftalen trækker ud - for GES vil antagelig få bedre lånebetingelser uden den ankesag.



TRÅDOVERSIGT