Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NEC regnskab 2009 Q3


21628 JensHorka 10/11 2009 12:35
Oversigt

Kan findes her:

http://www.norseenergy.com./showpress.php?releaseid=457354

Den nok største nyhed er nok at man ønsker at splitte selskabet i to, hhv Appalachian/US og Offshore/Brasilien, og de er delte meninger om hvordan dette vil påvirke selskabet, ordet emission har været nævnt en del gange af forskellige skribenter på forskellige andre fora, men hvor reelt er dette scenarie egengtligt?

Jeg tror ikke på emission sådan som tingene ser ud lige nu, men mener faktisk at ideen om split er reel nok. For selvom vi som privatinvestorer ikke har noget imod at spille på to heste vil potentielle samarbejdspartnere givetvis tænke noget andet.

NEC har nemlig en virksomhedsprofil der ikke rigtigt matcher nogen andre selskaber, og det tror jeg gør det problematisk at finde samarbejdspartnere, fordi potentielle samarbejdspartnere kun vil være specialister indenfor ét af NECs to ben:

Offshore selskaber er ikke interesseret i gasproduktion i mainland US, og potentielle JV-partnere i AB ser sikkert aktiviteterne i Santos-bassinet som en unødig klods om benet. Også selvom der er stor produktion fra Manati+ påviste reserver under udvikling i Camarao Norte & BS3.

Mit bud på den fremtidige udvikling vil derfor være at selskabet splittes i to dele som foreslået på dagens generalforsamling. Aktierne splittes tilsvarende hvorefter der indgåes JV for udviklingen af Utica/Marcellus i USA med et af de mellemstore selskaber der er aktive i Pennsylvania/Marcellus eller Quebec/Utica. Og så vil der givetvis blive rejst penge til NEC Offshore/Brasilien ved at foretage den børsintroduktion på Bovespa der blev udskudt pga finanskrisen.

På længere sigt tror jeg splittet vil medføre en kursstigning i de to nye aktier, og vi vil se en kursudvikling der er mere stabil i US-selskabet (med JV som trigger) og mere klassisk olieselskab knald-eller-fald-agtig i Offshore-selskabet afhængigt af hvordan udviklingen af de tre nye Santos-licenser kommer til at forløbe.

Så jeg er gennemgribende positiv for den foreslåede selskabsstruktur fordi det gør tingene mere gennemskuelige, og fremover forhåbentligt kommer til at undgå kursudsving der skyldes uvidenhed (som fx da Trygve Hegnar i et interview med Risberg sidste år åbenbart ikke kunne/ville forstå at man kunne udvinde gas fra sandsten og skifer).

Nå, eftersom indlægget allerede er længere end den korte kommentar jeg først ville poste, kan jeg ligeså godt komme med mine holdninger til de øvrige nyheder.

Økonomien generelt:
Tingene lader til at køre mere og mere "on track" efter den sidste emission der har polstret selskabet til forestående tilbagebetaling af lån etc. Der snakkes ikke længere om et frasalg af Manati.

Udviklingen i US:
Forventningen om at nå de 12.000 mcf/d opretholdes, og produktionen ventes at ramme 24.000 mcf/d i 2010. Der arbejdes fortsat målrettet på at udvikle Herkimer som drivende motor for gasudvindingen i NEC's licenser og antallet af rigge skal øges til 3 eller 4 i 2010. Herkimer er en kæmpe fordel for NEC fordi denne formation ikke skal frackes og derfor ikke er låst fast i mens retningslinierne fra DEC er under udarbejdning. NEC holder sig ikke nogen first-mover ambitioner mht udviklingen af Marcellus/Utica i stor skala, men vil nok forholde sig afventende og lade de større selskaber om at gøre sig erfaringer mht hvilke fracking-teknikker der virker bedst i de to forskellige formationer.

Slutteligt sagde Mark Dice at
1) Marcellus i langt størstedelen af NEC's acres ligger dybt nok til at kunne give fuld smæk for skillingen(selvom dette de nordligste leases nok ikke vil kunne producere optimalt).
2) Utica er optimal i alle leases. Denne viden blev for såvidt offentligtgjort allerede tilbage i Q4/2008 (februar 2009 præsentation side 22). Men det er nu meget rart at høre det direkte fra bestyrelsen alligevel, fordi det åbenbart ikke er så nemt for den lille aktionær at læse regnskaber og forventninger. (som en lille interessant biting vil marcellus indeholde 2½ tcf og Utica 3½ tcf hvis Herkimer virkelig indeholder ½ tcf og de faktiske forekomster følger forholdene der er angivet i Schlumbergers estimater).

Udviklingen i Brasilien:
Manati producerer fortsat optimalt, og styrkelsen af Reais overfor USD gør at dette vægter ekstremt positivt i regnskaberne. BS3 og Camarao Norte er fortsat under udvikling, og Sardinha skal på sigt tilkobles Manati. Man forventer resultater fra sesmikken i SM-1xxx licenserne indenfor de næste måneder. Hvad der derefter kommer til at ske er usikkert, eftersom Petrobras endnu ikke har udstukket klare linier mht hvordan infrastrukturen kommer til at ligge i Santosbassinet.

Nå, videre i teksten, rigtig god dag herfra

JH



TRÅDOVERSIGT

21628 NEC regnskab 2009 Q3
10/11 12:35 JensHorka 2