Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvordan folk agerer


23522 CareTaker 16/12 2009 11:55
Oversigt

Nu hvor de fleste facts om BioPorto er på bordet, kan vi jo prøve og se lidt på hvordan folk agerer når feks kursen stiger/falder.

Det er en skam (synes jeg) at en aktiepris for et selskab som BioPorto skal drives af så meget overmod og frygt. Jeg har indtryk af at folk handler ind på grådighed, istedet for at sætte sig ind i hvorfor man erhverver sig aktien "in the first place"

Feks. Da CCH frafaldt sagen og patentet var en kendsgerning, skulle der ikke den store kædestrammereksamen til at regne ud, at der var åbnet op for store muligheder for selskabet og som Thea selv udtalte, var det en vigtig milepæl for selskabet. Det resulterer selvfølgelig i at aktien bliver totalt overkøbt på en uge, hvor hovedparten af aktierne bliver betalt ved ca. 10 - 11 kr. Folk har solgt alle andre aktier i deres PF og købt BioPorto for det hele, til ca. en 10´er. "DET BLIR´ MEGA" De ved alle hvorfor de har købt aktierne, de er slet ikke i tvivl!

Hmmm, altså! det er bare skide trælst nu, fordi den begynder nemlig at sive og hurtigt står den i 9 kr. AU skorer kassen til kammersjukkerne med en plat analyse vedr. Abbott-Danmark, og hurtigt er vi i 8 kr. NU! er det pludselig ikke så sjovt mere, for de før omtalte folk. Korttidshukommelsen er begyndt at halte, man begynder at have svært ved at huske det, som man slet ikke var i tvivl om før (på trods af at intet er ændret siden dengang) Samtidigt begynder "troldene" at komme ud af buskene, dem vi ellers ikke havde hørt fra i noget tid. "den skal under 6, Hva´ nu hvis? og ting som er vendt igen og igen. Alt håb synes at være ude!

Volumen er nu så lav at et salg på et par tusind stk. nemt kan rykke kursen 5%, øv! Så begynder den første, åhh nej, jeg må hellere følge trop og lyn hurtigt hedder det 6,7. Showet fortsætter så i det niveau, et stykke tid alt imens der bliver spået at den skal under 6.

Alle er mistænkelige (næsten alle) Ingen tør at købe, derfor siver den. Nu er det LOTTO, synes folk.

AU er nu igang igen med at analyserer og kursen er nu lige knap de 8 kr. Hvornår mon de ændrer mening?

Alt dette finder sted imens at de på Grusbakken ufortrødent fortsætter deres arbejde, med licensforhandlinger om heterogene tests, en masse ting skal ordnes, inden 2011, der er jo ikke så længe til, samt at der er jo også andet end Ngal feks. læste jeg selv en artikel i JP den anden dag om blodforgiftning/sepsis, hvor rutiner kunne forhindre mange dødsfald. Så jo der er helt sikkert travlt nok på Grusbakken, hos BioPorto.

Hvor vil jeg hen med det?

Gør op med jer selv om i vil eje aktien eller ej, da det vi ser vil fortsætte uanset om kursen er højere eller lavere. Lad være med at lade "kursen" på aktien bestemme om i kan huske hvorfor i købte den. Da retsagen kørte, kunne det tage flere år med den slags, sagde folk, men det er lykkeligt glemt nu. Nu er det bare nogle andre ting der truer BioPorto´s overlevelse, specielt hvis kursen siver, er det da åbentlyst at selskabet har store problemer. Eller også fortæller det bare mere om folk der handler aktierne, end om selskabet. Vælg selv.

Tegn en streg fra 4 til 7,5 kr. Set over et år, ser det ganske fornuftigt ud. Folk har i mellem de to tal spillet lotto. Klart at den vil svinge, som den gør.

http://www.bioporto.com/

Vh




16/12 2009 12:17 Hya 823525



Jeg ved ikke hvordan andre har det med Biop casen - men kan oplyse at jeg ejer aktien, som et frimærke i min portefølje, fordi jeg ser en mulighed for et langsigtet potientiale - og medfølgende kursstigning, hvis tingene falder på plads som ønsket.

Noget af det som jeg så synes virker negativt i længden -
er alle de mange gange dagligt, hvor jeg kan læse om mikro bevægelser i kurslejet og surf fra nettet omkring evt nye vinkler og spillere,
en stor blanding af håb drømme og fakta
som gør at jeg bliver så træt

og det tror jeg også at andre investore bliver -
fordi få skribenter råber ulven kommer så ofte,
så man tror man spiller lotto, fremfor at have fundet en god case og har investeret i en seriøs case.

så lad da for pokker casen udvikle sig i ro og fred,
og giv firmaet arbejdsro

fremfor at blive ved med at dyrke aktien så ihærdig at I skræmmer alle seriøse investore væk.

Omtalen af Biop herinde og generelt på boards er uforholdsmæssig stor i forhold til andre aktier i optrend

og efterhånden bliver det altså for ensidigt at læse med på

derudover er dec jo altid en svær mdr, hvor der er mange skattesalg, og omlægninger af porteføljer og overordnede ændringer omkring markedet -
så enhver 10 øres bevægelse på biop kursen behøver altså ikke at betyde noget aktie relateret til firmaet - men kan blot være en del af det overordnede billede.

Så prøv lige at ta' den lidt med ro og lad tiden arbejde

for det gavner ingen, som det er nu!

Kærlig hilsen

Hya

PS mit opstød er slet ikke rettet mod denne tråd specielt - jeg trængte blot til at få luft for en tiltagende fustration. ;)



16/12 2009 13:17 DrueAgurken 923529



Føler mig truffet af dit indlæg, så det vil jeg da lige kommentere på.
Jeg kan ikke se hvordan nye vinkler kan være negativt. Nu er jeg en af dem der jævnligt surfer rundt på EPOLINE og finder nye vinkler og nyheder. Og to gange har det været information som med et par dages forsinkelse har flyttet kursen betragteligt(20-30-40%). Ligeledes har jeg fundet information som i min egen optik (og andre håber jeg) har underbygget, eller ændret billedet af sagen.
At folk så gider at dele disse små informationer finder jeg da kun positivt.

Om kursen så går op eller ned har du så ret i ikke er interessant, men den snak synes jeg også primært foregår på den anden kanal.

Og så har jeg ikke kendskab til nogen større investorer som er blevet skræmt væk af for meget npositiv omtale. (Uden at jeg dog normalt har et udbredt kendskab til større investorer)

Og at interessen er lidt ensidig kan du have ret i, men skriver jeg ikke om bioporto, skriver jeg ikke om noget. Af de aktier jeg har stødt på, og har kendskab til, er der ingen med så god fordeling mellem risko og potentiale.... så indtil der kommer en ny gennearbejdet gennemgang af en aktie tror jeg ikke at jeg fjerner fokus.



16/12 2009 18:27 DrueAgurken 223545



Men må så også tilføje at så længe det ikke er afgørende nyt man kommer med, kunne man passende placere sit indlæg i en allerede eksisterende tråd.... 4 bioporto tråde på forsiden er 3 for meget. Så langt vil jeg tilslutte mig.



16/12 2009 21:04 alpehue 023547



Ja der er jo en risiko for, at man tror det hedder
BioProInvestor.




17/12 2009 08:42 CareTaker 223556



Op med humøret i to.....Nu sidder jeg jo altså ikke og tæller hvor mange BioPortotråde der i forvejen er inden jeg skriver et indlæg. Jeg skriver et nyt indlæg, hvis jeg har noget jeg vil skrive og samtidigt mener at "emnet" er noget der ikke er skrevet om før. Desuden var mit indlæg ikke ment som en tråd, der skulle få folk til at kaste mudder efter hinanden, men bare som noget der evt. kunne få folk til at tænke lidt over hvorfor de er aktionærer i et selskab som Biop. Det er for øvrigt ikke en hypetråd......og med det mener jeg at der faktisk både står køb og reducer, mellem linierne.

Opfat det ikke som om at jeg vil diskutere det her, for det gider jeg ikke.

Ha´ en god dag




17/12 2009 13:21 alpehue 023566



Op med humøret Caretaker, det var jo ikke møntet på dig, men en kommentar til Drues svar på Hya's 'anbefaling'.

Din tråd var god, men den blev der jo ikke debateret så meget på.



16/12 2009 12:29 Kim 023526



Korrekt CareTaker, dét er et cirkus at være seriøs aktionær

Jeg kan godt huske hvorfor jeg har købt min lille beskedne portion i BioPorto! Og jeg kan også huske at hvis min økonomiske formåen tillod det, så havde jeg mange flere aktier i BioPorto.

Dét man som seriøs aktionær kan blive helt pisset af, dét er netop alle dem du nævner ( men det er også en måde at tjene penge på ( desværre ) )

Jeg har før været seriøs andre steder, dog kun med tab til følge, så her skal jeg gerne have det tabte indhentet " ad åre "

Kim



TRÅDOVERSIGT