Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank om Hansen og Vestas.


24704 johnsen 20/1 2010 11:52
Oversigt

En lille kommentar fra Sydbank om Hansen nedjustering og Vestas:
Hansen-nedjustering signalerer pres på Ve-stas-forventninger
Begivenhed: Nedjustering fra Hansen-Transmissions
Baggrund:
Hansen Transmissions, der producerer gear til vindmølleindustrien, og som har Vestas som storkunde, har her til morgen nedjusteret forventningerne til omsætningen i regn-skabsåret 2009/10 (der slutter i marts 2010). Selskabet forventer nu en tilbagegang på 15% mod tidligere ?en flad udvikling?.
Hansen melder om, at kalenderårets 4. kvartal 2009 er forløbet som planlagt, men at for-retningsmiljøet bliver svært i 1. halvår 2010, især da selskabets kunder har udskudt or-drer, der skulle have været leveret i 1. kvartal 2010.
Hansen melder desuden om, at selskabets samtaler med kunderne indikerer en vis op-timisme om en forbedret udvikling i ordreindgangen i 2. halvår af 2010.
Konklusion:
Estimat-justering:
Vi er ikke i tvivl om, at Vestas? skuffende ordreindgang i de seneste kvartaler er en væ-sentlig årsag til, at Hansen nedjusterer. Vestas har tidligere indikeret, at aktivitetsniveau-et i selskabets produktion i 1. kvartal 2010 bliver meget lav ? og Vestas? svage ordreind-gang trækker tydeligvis spor tilbage i leverandørleddet.
Nedjusteringen fra Hansen er et negativt datapunkt for Vestas. Vores beregninger viser, at Vestas? ordrebeholdning ved indgangen til 2010 formentlig er helt nede på ca. 1,5 mia. EUR ? og dermed er et stærkt ordreflow i de kommende kvartaler helt påkrævet, hvis Vestas skal levere på 2010-målene.
Hansen-nedjusteringen har efter vores vurdering ingen væsentlig konsekvens for Vestas? 2009-forventninger. Derimod kan vintervejret i december have besværliggjort opførelsen af flere vindmølleparker mod udgangen af året, hvor der er allermest travlt. Vi fastholder dog vores 2009-estimater, men det stadig svage ordreflow betyder, at vi tager toppen af vores 2010-estimater og lægger os i den helt lave ende af Vestas? udmeldte interval. Så-ledes forventer vi nu en omsætning på ca. 7 mia. EUR, en overskudsgrad på 10,1% og EPS på 2,40 EUR (tidligere 2,92 EUR).
Vi kan ikke udelukke en 2010-nedjustering fra Vestas, men vi anser fortsat aktien som fundamentalt klart undervurderet ? i særdeleshed på grund af vækstpotentialet i vindin-dustrien og vores vurdering af, at Vestas kan fastholde en meget betydelig markedsposi-tion. Investorernes frygt for kortsigtede problemer overskygger i øjeblikket de fundamen-tale vækstperspektiver. Vi venter, at en bedre ordreindgang i løbet af 2010 vil ændre fo-kus mod de fundamentale vækstmuligheder, og løfte Vestas-aktien.
Vi fastholder Overvægt-anbefalingen på Vestas.

Lidt skriv på Netposten:
http://npinvestor.dk/nyheder/sydbank-hansen-nedjustering-signalerer-pres-paa-vestas-forventninger-199171.aspx

Har ingen aktier, så heller ingen motiver.



20/1 2010 17:07 Stockrosen 024719



Jamen det at Hansen nedjusterer, behøver vel ikke nødvendigvis at have med Vestas at gøre. Jeg kan godt forstå parallellen bliver dannet, men jeg mener det er for nervøst af markedet.

Hansen leverer gear til mange møllefabrikanter, også møllefabrikanter der har egen gearproduktion. Måske kan disse møllefabrikanter selv følge med efterspørgslen i 2010, kva de har optimeret og udbygget egne fabrikker til den efterspørgsel der er aktuel og forventet. Det ville da være en meget sandsynlig form for forretningsudvikling.

Der er jo andre gearkasse producenter på markedet der søger at tage en større bid af kagen. Winergy der er ejet af Siemens, leverer ligeledes til Vestas, og måske har de gjort et indhug i Hansen delen af kagen.

Finske Moventas søger jo også at få sin andel af kagen, - måske har de haft held og dygtighed på markedet. Jeg kender dem som sådan ikke, og ved ikke til hvem de leverer gear til, - men er de dygtige og har et ok produkt og en god kvalitet, kan de da godt have taget markedsandel.

Den escalerende fremmarch af møller uden gearkasse, kan være en årsag til potentiel lavere afsætning i Hansen Transmissions fremadsigtet.

Gearproducenten Voith der laver hydrodynamiske gear....har de taget større andel af kagen??.

Det er et konkurrencebetonet marked med produktion af gearkasser til vindmøller, og alle sælger om muligt til alle, så der kan sagtens være noget med kontrakter der ikke er fornyet, men gået andetsteds hen. Man har som erhvervsvirksomhed forskellige udfordringer at leve op til år efter år, og er ikke altid heldig og dygtig nok.

Hansen Transmissions er for 61,x procent ejet af Suzlon, - de har det vel ikke så godt (Suzlon). Kunne man tænke sig muligheden af konkurrenter ikke lige bakker op om virksomheden, ved at øge deres aftag af gearkasser, eller vil det være for søgt. Nej vel.

Jeg tror personligt ikke Vestas "nødvendigvis" er den der skal klandres på kursen,- i og med nedjusteringen kan skyldes sund konkurrence.

Det er det jeg mener med det er for nervøs en reaktion.

Stockrosen



TRÅDOVERSIGT