Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvorfor virksomhedsobligationer


27214 Windstyrke 15/3 2010 23:27
Oversigt

jeg har overvejet hvad der kunne være årsagen til at Vestas går på lånemarkedet igen. jeg synes det er lidt svært at gennemskue.
Jeg håber nogle vil komme med bidrag til årsagssammenhænge til lånhjemtagelsen.

Vestas skriver:
Det sker som et led i Vestas bestræbelser på at optimere og diversificere dets finansieringsgrundlag og for yderligere at styrke dets kapitalberedskab. Nettoprovenuet fra udstedelsen vil blive brugt af Vestas til generelle finansierings- og forretningsmæssige formål.

Hvad er det Vestas skal have finansieret/har gang i på finansområdet.

Vestas vil optimere og diversificere finansieringsgrundlaget. Betyder det at den vil udskifte dårligt forrentede lån med bedre forrentede lån? og på den måde etablere bedre låneaftaler.


Nettoprovenuet vil blive brugt til finansieringsmæssige og forretningemæssige formål. Betyder det at Vestas er i gang med opkøb eller handler det om garantistillelse til projekter i forbindelse med ordre.

Eller handler det om at Vestas simpelt hen ikke længere kan få enderne til at nå sammen og derfor har brug for flere penge til driften.



16/3 2010 17:05 troldmanden 027266



Jeg tror ganske enkelt den meget kaftige opbremsning har gjort de har flere penge bundet i varelager. Og endvidre kan jeg forstå upfront btalingen er blevet mindre her under finanskrisen. Så det er i stor udstrækning desværre nok baretil alm drift pengene skal bruges. Og det betyder de har fået 10 mia ind på et år hvor de første 6 mia ellers var tiltænkt opkøb.

Jeg ser stadig MEGET gerne at Vestas begynder at kigge på andre vedvarende energi teknologi. Jeg tror kun det er et spørgsmål om tid før man vil begynde at se kombinerede vindmølle og solcelle parker. Og hvorfor ikke prøve at komme med på den bølge?

Gamesa har netop lige udsendt en opfordring hvor de nærmest beder alle i spanien til at indsende ideer til nye vedvarende teknologier. Kommer der gode ideeer ind så er Gamesa klar il at støtte udviklingen af disse produkter.



16/3 2010 19:05 sl65amg 127272



Ang. Gamesas ide / opfordring, så foregår det samme i Danmark, dog via Risø og på offentligt plan. Det betyder dog ikke kun noget for Vestas, da Siemens jo også har en dansk vindafdeling.

Ang. virksomhedsobligationer, så er det meget positivt at Vestas fik fuldtegnet til fornuftig rente. Noget tyder på at de evt. kan gøre det igen, og måske er det mere fornuftigt end at gå ned i banken med hatten i hånden. Det vil give mulighed for at de kan lempe på forudbetalingerne fra kunderne, og evt. finansiere i en del helt frem til at kunden får sin endelige finansiering på plads.

Når den forretning så ruller, så kan det da være at Vestas har overskud til at kigge på andre vedvarende energikilder - ikke kun solkraft, men også bølgekraft i forbindelse med hav-vindmølle parker. Eller fremstilling af brint i forbindelse med vindmølleparker. Det gælder jo om at få udnyttet al energi.



TRÅDOVERSIGT