Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Deriviater - noget fanden har skabt?


27852 colombuss 4/4 2010 22:56
Oversigt

De fleste faar sig en overraskelse naar de kaster sig ud i investering i dereviater. Den helt store overraskelse ligger i hvor haardt de slaar, eller hvor "nemt" pengene tjenes.

Her er min oplevelse. Jeg sad i slut 2008 kontant, det var vist Sept. eller Okt., med en mindre mill. beloeb, jeg havde ligget kontant i mere end et aar, og vidste at dette var en tid hvor der kunne laves en god moent. Det var pokkers svaert alligevel, for pludselig foelte jeg mig ubehagelig ved at have kontanterne i banken, hvad nu hvis den krakkede? (Det var foer bankpakken)Saa hellere investere i et eller andet...Ups. Det blev til stint i Novo, Vestas og Danske bank, men kurserne gik saa vildt nedaf, at jeg hoppede ud igen..... men igen, jeg vidste dette var en tid der kunne laves serioes moent hvis man fik strategien rigtigt... Saa hvad skal man saa goere.... Naa ja, naar US, har saa meget gang i seddeltrykken, lad mig shorte USD, og AUD havde faaet ekstremt mange bank, den var faldet 30% i loebet af kort tid mener jeg, saa lad mig ligge lang i den...Den naeste uge gik begge valutaer ca. 10% i forkert retning, USD op i 6 kr., og AUD yderligere 10% ned (det viste sig at vaere bunden), banken ringede og sagde 1 mill. ind paa kontoen nu, eller positionerne lukkes. Jeg gav op og lukkede positionerne, med tab paa ca. 300.000 USD paa mener jeg en uge, det kan godt vaere det var 2 uger. Men nogle af de mest ulidelige og stressende dage af mit liv var de. Sikke noget lort. Og set i bakspejlet, AUD reboundede saa det batter derefter. USD gik kortvarigt tilbage til 5 kr. Og jeg kunne faktisk have tjent en formue. Jeg var bare for tidligt ude. Og det er det med dereviater. De er knivskarpe, og doedsens farlige.

Og dont worry, Im stongly back, og har indhendtet tabet

Og ja, nu sidder jeg igen og overvejer excact derivat bear etc., var inde paa EI og se at Ponzi for en maaneds tid siden anbefalede en dereviat bear aktie, og ja havde man fulgt hans raad havde man paa den maaned tabt ca 30%. Av. Mange af disse dereviat aktie produkter ser ud til at vaere opfundet inden for en meget kort aarraekke. De fleste kan man kun gaa 1 aar tilbage for at tjekke kursudviklingen, som derfor er ned, ned, ned. Ush, tank hvis man i forvejen er pessimist omkring markedet, og saa ovenikoebet skal se pengne forsvinde, mens alle andre investorer tjener stykkeligt Ja det er virkelig et farligt instrument, ogsaa psykologisk mener jeg. De goer dobbelt ondt eller dobbelt godt. Men er jo s.... fristende. Faar vi en ny nedboelge af dimmensioner kan man jo maaske lave 1 mill. til 10 mill, eller?

Men er der iovrigt nogen sikkerhed for disse dereviat bear aktier? Ved vi hvad de bagvedliggende aktiver betyder? Er de ligesom en investeringsforening med en indre vaerdi? Eller skal man bare acceptere konceptet, at naar markedet falder, saa stiger de, og omvendt. Hvis de falder dobbelt, af havd markedet stiger, kan de begvedliggende aktiver saa forsvinde? Og hvornaar?

Ja jeg spoeger bare. Og har besluttet, at jeg venter lidt med disse instrumenter/aktier indtil jeg er mere sikker paa markedsretningen, og hvad de egentlig er for nogle stoerrelser, disse dereviat aktier.

mvh
Colombuss






TRÅDOVERSIGT