Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DB - hvad sker der!?


2911 JørgenVarnæs 18/2 2009 12:49
Oversigt

Så er Danske Bank røget under dkk 30 mia i børsværdi.

Hvad er jeres take på situationen? Er det bare investorpanik, er der reel risiko for total nedsmeltning eller er det bare en kombination af de 2 muligheder?

2008 regnskabet var jo ikke prangende, men det tilsagde i hvert fald ikke, at værdien skulle helt ned i kulkælderen. En værdi på 30 mia må jo indeholde et ret stort element af forventning om konkurs...



18/2 2009 12:55 collersteen 02912



Indtil videre virker det som at Credit Suisse bare skal af med en røvfuld. Ligesom her for nyligt (primo januar?) hvor de solgte 6+ mio aktier over et stykke tid og groft sagt trykkede den helt ned i 50.
I dag har de godt nok "kun" solgt 270k stk, men de ligger med lige over 60% af salget. Oveni, er det jo så (blevet) en generel sur dag.... lur mig om ikke der er et par algoritmer der trykker den lidt også efter at de har opdaget credit suisse.
Financials var også største taber igår i USA - nede med over 6%.
NDA nede med 4-5% idag, så det er vist generelle tæsk til bankerne... og så lige lidt ekstra til danske.



18/2 2009 12:58 JørgenVarnæs 02914



så bare almindelig investorpanik forårsaget af en storinvestor, der er kommet i klemme i en aktiekredit eller lignende..?

chek i øvrigt lige indlæg 180530.1 af euro4711 på hostEIhost. Er det ikke vedr. dit indlæg om søgsmål mod bankerne for investeringsråd? Det er artige sager.



18/2 2009 13:32 collersteen 02919



Av ja, det er vist yderligere benzin på kapitalpleje's bål.....
Den nærmer sig snart ½ af indre værdi (efter at skatteaktivet er fjernet....)... Det var stadig ikke noget? ;)
Gad vide om de unoterede hedge-/kapitalfondsinvesteringer er bogført til den rette værdi...... ellers kan det - om muligt - blive endnu mere grimt.

Kunne også være interessant hvis Finanstilsynet lige tjekkede op på hvem man har købt egne aktier tilbage fra..... Altså tidligere i 2008, dengang man havde penge....... Likviditeten var dårlig, så man kan jo desværre ikke udelukke at der har været noget vennetjeneste over det, så vennerne ikke fik for meget tab ved at skulle (tvangs-) realisere i markedet. Men det er nok et ringe håb, Finanstilsynet er jo nok travlt optaget af at grave "tavshedspligtskyttegraven" større endnu, hvis ikke de er på udkig efter flere strakshandelssvindlere. Det tæller vel i statistikken. 1 privat investor fanget opvejer et misset banktilsyn.....

Endelig er der jo den mulighed at de skriver på en ny redegørelse som uofficielt går under titlen "100 undskyldninger for at vi ikke kunne se kreditkrisen komme og ikke så at kreditvurderingen var ikke eksisterende hos EBH, Roskilde m.fl."



18/2 2009 18:24 collersteen 02955



Så er Credit Suisse oppe på 1,4mio stk. solgte..... som Nordea iøvrigt har samlet op. Omsætningen med 5mio stk indtil nu ligger også lidt over normalen som vel er 2-3 mio.



18/2 2009 12:59 02915



Jeg er har længe været bearish på Danske Bank. Lad mig prøve at liste grundene op her. Men der er vel trods alt en grænse for lavt den skal ned.

1. Hvad angår regnskabet så havde de jo reklassificeret en del aktiver, for lige netop at lave et overskud.
2. Straarup har været ude at sige at hensættelser/Tab vil være på et fortsat højt niveau i 2009. Og man må jo sige at hensættelserne var rimeligt høje i 4. kvartal 2008
3. Eksponeringen mod Irland. Hvor et meget dyrt opkøb på toppen af boligboblen er gift for danske bank.
4. Eksponeringen mod realkreditdanmark. Med stigende tvangsauktioner m.v.
5. Var det en milliard i tab bare på tranding i Danske markets de havde.
6. Så kæmpe tab på både IT factory og Lehmann
7. Hvor meget er de ude i ørestaden sammen med developere?
8. Suspendering af udbytte.
9. Accept af banpakke - tror jeg siger noget om - at de underliggende aktiver har det dårligt
10. Globalt set går det meget dårligt for bankaktier. Mange store klasse banker har mistet 90% af deres markedsværdi. Det har Danske jo trods alt ikke fra 275 til 40.

Men igen når alle disse dårligdomme er listet op så bør man da lige kigge lidt efter en bundformation i aktien, men jeg tænker 3. kvartal? Ihvertfald vil jeg gerne se 2. kvartal først.

My 2 cents :−)



18/2 2009 13:05 JørgenVarnæs 02916



Men vi er vel efterhånden nået så langt ud, at kan vi overbevise os selv om at banken overlever i selvstændig form - så er det en rigtig god investeringsmulighed på nuværende niveau?



18/2 2009 13:17 02917



Der kører jo i us og uk en hel åben diskussion om at bankerne skal nationaliseres og at aktionærerne får udslettet deres værdier. Den er jo slet ikke oppe at vende i DK, men det behøver ikke at betyde at den ikke er relevant som underliggende tema når fx udenlandske mæglere skal vurdere om de skal købe finansielle aktier.

Jeg kender jo de "historier" som de handler aktier på. De finder 3-4 historier som de mener er rigtige.Det kan være Kina er vækstlokomotiv,finansaktierne er screwed, Gæld er døden, infrastruktur er hot, og olien skal ned. Så placerer de milliard efter milliard efter de historier, skriver analysenotater og overbeviser pensionsselskaberne om at det er sådan verden hænger sammen og vuptil så hang verden sådan sammen.

nu skal jeg jo ikke gøre mig selv for klog da jeg jo selv den lykkelige ejer af alt for mange barclays i sidste uge, jeg better på at de klarer sig og at de kan sælges med en sund fortjeneste indenfor 1-2 måneder.

Odey turns bullish on UK banks
By Martin Arnold in London
Published: February 16 2009 20:54 | Last updated: February 16 2009 20:54
Crispin Odey, a hedge fund manager who made a reputation for short-selling UK banks, has turned bullish on some British lenders, such as Barclays and Royal Bank of Scotland, betting they will escape nationalisation.

Mr Odey believes that Barclays and RBS have enough capital to survive if the government sets up a “bad bank” to take on their toxic assets. Yet he thinks Lloyds Banking Group needs more capital after its acquisition of HBOS.



18/2 2009 13:36 collersteen 02920



God pointe med historierne Akademiker. Med Irland, dyrt opkøb i Finland og kæmpe ejd.eksponering i DK (uagtet, at den "kun" er på 57% LTV (loan to value efter 20% prisfald)) kan enhver analytiker og sales afdeling finde en vinkel som falder i hak med ugens/månedens historie/tema....



18/2 2009 13:59 collersteen 02923



1: reklassificeringen kan man altid diskutere. Så længe det i overvejende grad er dansk realkredit er jeg ikke specielt nervøs på nuværende tidspunkt. Er man bange for dansk realkredit, så skal man i hvert fald gå ud af aktien nu og blive væk, for så kan det kun blive meget meget værre.
2: tab/hensættelser er jo nok det allervigtigste spgm. ifm. Danske Bank. Jeg har ikke læst regnskabet endnu og kun løseligt kigget i deres risikorapport (http://www.danskebank.com/da-dk/ir/koncernen/Pages/risikostyring.aspx). Side 24 er interessant idet den omtaler stresstests. Umiddelbart synes jeg nok at "severe recession"-testen ikke er hård nok - især fordi den som jeg læser det vil medføre lånetab på kun 0,80% i dette scenarie. Det synes jeg ikke lyder af meget i forhold til eks. Jyske Bank som har meldt ud om 1% i 2009. Igen, det kan godt være jeg ikke har læst grundigt nok.
4: Realkredit Danmark synes jeg ikke er så "slem" endnu. Se ovenfor også.
5: Ja, det var ca. 1 mia. i proptrading tab. Det var noget obligations-/rentespread såvidt jeg husker. Den afdeling er lukket ned nu.
6: It Factory er en meget kedelig sag som man ikke må håbe er kendetegnende for resten af koncernen. Lehman - den slags synes jeg ikke man kan gardere sig imod. ½ mia er trods alt "småpenge" i den anledning - hvis det da kan gøre det. Der er jo en historie idag om et hotelprojekt man er nødt til at overtage.
7: Developere, tror jeg ikke man skal være så bekymret for. De mest useriøst og højst gearede er gået ned nu og var umiddelbart kun kunder i banker som Fionia, Roskilde, Ebh, etc.
8: Udbyttet er et "problem" men klart at foretrække fremfor en udvanding/emission.
9: Ja, det er der nok noget om. Men med de 25mia bliver de også ganske velpolstrede såvidt jeg lige kan se. Ikke mindst hvis balancen også bliver slanket med 350mia man har snakket om. På den anden side vil jeg tro at man godt kunne have en del mia i en emission hvis det var det man ville.... APM-fondene har jo nok så ufatteligt mange penge som de har akkumuleret gennem årene. Tak iøvrigt til Hans Engell som gav ikke erhvervsdrivende fonde/legater frihjul mht. registrering/rapportering m.v. dengang i start 90'erne.
10: I den forbindelse synes jeg man skal huske på at Danske næsten ikke har haft noget subprimetab. Såvidt jeg lige husker havde de en eksponering på 60mia til SIVs, som vist nu er nede på 10 mia og man har nedskrevet/hensat 2mia. Der er langt op til UBS og hvad de ellers hedder alle sammen. 80% eller 90% er vel groft sagt lige meget... eller lige slemt om man vil.

Blot et par bemærkninger herfra. Noget overfladiske - jeg skal ved lejlighed have læst regnskabet igennem ordentlig. Og ikke mindst risikorapporten.



18/2 2009 14:10 JørgenVarnæs 02924



som altid fantastisk materiale fra dig collersteen. tak for det!

Har du nogen indsigt i SDO lånene? Og er det noget, der er relevant for Danske Bank - eller er det kun Realkredit Danmark?

mvh
JV



18/2 2009 15:21 collersteen 02929



Jamen tak og i lige måde.
SDO har jeg ikke lige skide meget styr på. Jeg er dog ganske overrasket over at Nykredit har udstedet for 450mia eller hvor meget det var.

Det kan på sin vis fryde mig lidt at SDO-fortalerne nu får en over snuden i form af den sikkerhedsstillelse de skal komme op med ved ejendomsværdifald... Alt sammen fordi banker m.v. lige ville score de ekstra 0,10% eller hvor meget det nu var man kunne lave ekstra på SDO ift. standardrealkreditten. Der var jo i sin tid også snak om at boligejerne kunne blive ramt iform af noget ekstra sikkerhedsstillelse ved prisfald.... men det tror jeg nok bankerne manede i jorden, selvom det vist var med i SDO-kontrakten.

It it ain't broke, why fix it? Er det ikke sådan man siger. Med de mange nye former for realkredit burde der vel strengt taget ikke være behov for endnu en ny låneform til at komplicere det hele....

Og en sidste gang galde herfra: Hvad skal vi nu med den en smiley-ordning til bankerne? Det er jo så grotesk og stiller langt flere spgm. en det besvarer.... Kundernes penge er jo statsgarantede de næste 2 år så hvad skal vi med dem? En bank der ikke får en glad smiley kan vel også ligeså godt lukke forretningen ned, for hvem tør gå derind. Og hvis alle har en glad smiley, hvad er ordningen så til for? Det er vel principielt den vurdering som finanstilsynet løbende foretager (eller burde foretage.....)

Hvor bliver den næste smiley ordning? Man kan jo snart ikke få lov til at tænke selv eller foretage sin egen vurdering mere..... endsige tage ansvar - uha, det skal vi ihvert fald ikke ahve noget af.



18/2 2009 15:30 JørgenVarnæs 02930



Hahaha - ja, kom du bare med din galde. Den er fuldt ud berettiget. At bilde folk ind, at man kan vurdere en bank ud fra et smiley-system er temmelig langt ude. Specielt i det aktuelle marked, hvor der ikke engang stilles priser i mange aktiv-grupper. Om man bruger mark-to-model eller mark-to-market er jo fløjtende ligegyldigt uden solide priser. Men det skal en smiley sgu nok få has på.... eller....

Måske i stedet vi snart skal til at introducere de to modellers ondskabsulde fætter: mark-to-zero!!!

Det var netop SDO-tallene fra Nykredit, der fik mig til at spærre øjnene op. Det er ikke småsager de har solgt for. Nu er jeg ikke specielt meget inde i SDO-strukturen, men bryder den ikke med den gamle struktur på markedet, hvor der var et fuldstændigt lineært forhold mellem husejer/låntager og obligationsejer/långiver og hvor husejeren til enhver tid kan købe sine obligationer tilbage i markedet?



18/2 2009 15:38 Solsen 02931



Jo SDOerne er noget importeret amerikansk lort som Danskes Straarup var foretaler for.

SDOerne er puljefinansiering, hvor låntager/husejeren betaler i forhold til deres rating/sikkerhed og derfor ikke kan gennemskue om renten er ok.

Ydermere skal sikkerheden tages op til gennemsyn så vidt jeg husker hvert andet år - OG er sikkerheden væk skal der afdrages fra låntagers side ...... TAK for kaffe til dem der har købt på toppen og skal ses efter snart !

Men katastrofalt at politikerne hørte efter de lalleglade gribbe fra den finansielle sektor !!!



18/2 2009 15:47 JørgenVarnæs 02934



Uha - det er ikke rart. Det er altså en skam at vi er igang med at afmontere det gamle system med de fastforrentede annuiteter. Godt nok er de lån konservative, men funktionen med at restgælden falder samtidig med prisfald på boligen, har nok reddet en del boligejere for ruin igennem tiderne.
Så vidt jeg ved, er det efterhånden små 50% af boliglånemassen, der efterhånden er bundet op på en eller anden form for variable lån. Det er en helt ny følsomhed, der er introduceret. Men siden tilpasningen i starten af december har det jo faktisk været en meget stor fordel at være i disse lån - og man er jo godt dum, hvis man tager de gamle fastforrentede lån.



18/2 2009 15:40 02932



aaah den onde fætter. Mark to zero! Det var jo næsten det mark to market betød i de onde onde dag i efteråret 2008. Lehmanns aktiver gik for 8,2 cents on the dollar?

Hvis ellers Barclay kan styre udenom en nationalisering, hvilket jeg bestemt tror, så skal vi nok kommer meget højere op.

http://www.bankreorealestate.com/industry-news/lehman-gets-82-cents-on-the-dollar-in-debt-auction-shows-cds-losses-to-counter-parties.html



18/2 2009 15:46 Solsen 02933



Nu kommer hustallene snart fra US - jeg har læst et sted, at de sikkert er det sted man først får indikationen på at konjunkturene vender.



18/2 2009 15:50 JørgenVarnæs 02935



mon ikke også vi skal have en stabilisering af arbejdsløshedstallene inden der er basis for videre fremgang?



18/2 2009 15:52 Solsen 02936



Jo men man mener vel at stigende husbyggeri/tilladelser vil trække ledigheden ned -hønen eller ægget :−)



18/2 2009 16:38 collersteen 02938



Indtil videre vil jeg på sin vis helst se et fald i antallet af housing starts/permits, så der der kan komme lidt gang i omsætningen af de eksisterende huse på lager.



20/2 2009 11:11 collersteen 03046



Der bliver gået til den..... 39,80 nu.
Børsen har en artikel om at udlandet sælger DB, hvilket passer meget godt med det der er kommet frem i denne tråd indtil nu.
DB er vel nærmest blevet sit eget toxic asset.... Umiddelbart og indtil andet er bevist er jeg ikke enig, men sådan er der jo så meget.
Måske man lige skulle kigge lidt på marts-calls.



20/2 2009 11:17 03047



vi havde jo en voldsom negativ dag for finansielle aktier igår i US. Så mon ikke de europæiske også skal have lidt sympatitæsk her til morgen. Jeg sidder og venter på at Barclays skal åbne 9.30



20/2 2009 11:22 collersteen 03048



Malurt har iøvrigt lavet et par udmærkede indlæg på det såkaldte konkurrerende forum om "reklassificeringen".... 180.632.
At jeg så også mellem linjerne i indlæggene læser en kritik af aktionærforeningen og div. journalister gør dem kun endnu bedre.



20/2 2009 15:00 collersteen 03059



Alternativt kan man fyre op i aktien og så købe 45 marts puts til 6-7kr...... så koster det 1-2kr for at få beskyttelse nedad.
Er man mere hardcore er der 35 puts til 1,5kr.
40 calls til ca. 3kr.



20/2 2009 16:15 03067



http://www.reuters.com/article/topNews/idUSTRE51J2IZ20090220?feedType=RSS&feedName=topNews

Rygterne om nationalisering fortsætter. Nu skal Geithner nok snart få detaljerne på plads



TRÅDOVERSIGT