Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obama: Stop tax breaks for oil companies


29906 troldmanden 2/6 2010 21:43
Oversigt

Helt som ventet er der gået storpolitik i BP olieulykken. Nu vil Obama fratage olieselskaberne en masse skattefradrag for i stedet for at bruge pengene på vedvarende energi. Det klinger rigtig godt i mine øre.

Men den amerikanske olie industri og republikanerne lægger sig ikke bare på ryggen og siger javel. Så vi får nok et stort sværdsalg de kommende mdr. Men hvis der nogen sinde hara været et tidspunkt hvor der er medvind til vedvarende energi så er det nu med katastrofen i minde.

http://www.msnbc.msn.com/id/37470151/ns/politics-white_house/

Men inden Vestas aktionærene begynder at juble alt for meget så er det nok liiige vigtigt at se på de udfordrionger der pt er på det amerikanske vindmølle marked. Tingene går slet ikke så hurtigt som forventet derover. Og verdens største vindmølle konference har netop været afholdt i USA. Og der var stemningen ike udpræget positivt i følge Nordea som var til stede. Nordea var rundt at snakke med en masse underlevearndører og vindmølle developers. Og efter den snak har de nu nedjusteret de amerikanske forventninger til ny opstillet effekt de næste 3 år med 15%. Og da USA er verndes næst største marked svare det faktisk til 4.000MW eller ca 30 mia dkk.

Udover der stadig ikke for alvor er kommet igang i finansieringen så er det primært de meget lave gas priser der er skylden. Hvis vi ser bort fra nogle få mdr i 2009 så skal vi helt tilbage til 2002 for at finde tilsvarende lave gas priser som nu hvor den koster $4 per BTU. I 2008 var den oppe i $14 men har ellers cyklet meget omkring $8. Og da vindmølle projekter ofte slå med netop nye gas fyrede kraftværker så udkonkurrere de gasfyrede værker vindmølle projekter i denne tid. Derfor ser vi ikke så mange ordre afgivet som forvente. Og da Vestas satser massivt (hvilket jeg mener er rigtigt) på det amerikanske marked så kommer det her også til at få en betydning for Vestas.

Stort set alle vindmølle selskaberne rapportere om faldende ordre indtag. Suzlon/Repower er det seneste i rækken. Og det er på et tidspunkt hvor der stadig kommer masser af ny kapacitet til. Derfor skriver Nordea også at de anser faldende vindmølle priser som den største risiko. De snakker faktisk om mulige prisfald på 15% og måske endda helt op til 20-25% i forhold til 2009!!!

Nu har Vestas længe stået meget stejlt mod at sætte prisen ned. Men tro mig. Hvis konkurrenterne begynder at sætte prisen SÅ meget ned så bliver Vestas NØD til at følge et pænt stykke med ned. For nok har Vestas nogle af de bedste møller, hvor specielt den nye V112 ser utrolig spændende ud. MEN der er altså også andre producenter derude der kan finde ud af at bygge gode interessante møller.

Så ja jeg mener stadig der er ganske pæn risiko for en nedjustering. Husk på at rigtig mange af de ordre Vestas har fået den seneste tid, herunder den rekord store ordre IKKE er til levering i 2010. Jeg tror derfor stadig det kan blive muligt at fange Vestas nede ommkring 200 inden de får vendt skuden igen.

Vh
T.



2/6 2010 22:07 Nippon1976 029907



Jeg er helt enig troldman, jeg ser også nedgang for vestas i i hvert tilfælde 1½ år endnu



3/6 2010 08:37 apis 029916



mere fra samme skuffe:
http://www.marketwatch.com/story/obama-calls-for-us-to-embrace-clean-energy-2010-06-02-124100?siteid=rss&rss=1
http://news.yahoo.com/s/ap/20100602/ap_on_bi_ge/us_obama

mon ikke det er en gylden mulighed for at få trumfet en anden energi politik igennem..



3/6 2010 11:34 HRmunk 029924



Troldmanden siger, "Men den amerikanske olie industri og republikanerne lægger sig ikke bare på ryggen og siger javel".

Nej det gør de nok ikke. Jeg synes bare det er værd at bemærke sig, at trods flertal i begge kamre(mener jeg da), så jeg Obama på tv forleden, da han proklamerede at han ville fjerne skattefradrag fra olieselskaberne, og bruge dem på vedvarende energi, sagde at han godt selv er klar over, at der ikke er flertal for hans politik, men at han vil bruge de næste måneder(eller år) på at gøde jorden for denne ændring.

Min pointe er bare, at uanset at der jorden rundt efterhånden har bredt sig en erkendelse af miljøpåvirkningerne af afbrænding af fossiler, og et behov for at udfase fossiler da reserverne en dag løber ud, så viser Obamas udtalelser, at der stadig er en udbredt holdning om "nogen bør gøre noget, men ikke mig hvis det koster noget". Og jeg er ikke overbevist om(fra et "er vestas et godt køb synspunkt) at ændret lovgivning i USA er så tæt på, at det er noget vi skal tillægge værdi, da der måske vil gå årevis inden en grønnere politik slår i gennem til gavn for Vestas.



3/6 2010 11:50 troldmanden 029926



Obama mistede hans "Super flerta" i Senatet da Edward Kennedy døde. Og der er som regl altid nogle enkelte der bryder parti linjen i disse store politiske sager. Specielt når vi snakker olie industrien. Så nej han har desværre ikke her og nu et flertal til at tvingen ændringerne igennem.

Men BP sagen gør det naturligvis lettere at påvirke nogle af sving stemmerne. Men nej jeg mener heller ikke en ændret amerikansk politik er SÅ tæt på at det her og nu bør give anledning til køb af Vestas udelukkende ud fra håbet om lov ændringen.




3/6 2010 16:05 troldmanden 029933



Helt som forventeligt stiger olieselskabernes aktiviteter inden for lobby arbejdet nu hvor der er kommet ekstra fokus på vedvarende energi

http://www.politico.com/news/stories/0610/38047.html



4/6 2010 13:53 troldmanden 029968



Og her er demokraternes næste udspil. GOP tolker det dog som om der så ikke vil komme en energy tax bill i år. Og det er den der er så uendelig vigtig for vindmølle branchen. Så åhhh jo der bliver slagsmål i USA på det punkt her...

http://www.politico.com/news/stories/0610/38095.html




TRÅDOVERSIGT