Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

Hvad skal man vælge?


30732 aktiemand 26/6 2010 14:50
Oversigt

Jeg er lidt nu fuldt lastet med Topotarget og skal her når løn udbetales købe endnu flere aktier. Hvad ville i vælge af følgende selskaber:

TopoTarget
Bioporto
LifeCyclePharma

Mvh Aktiemand26/6 2010 16:22 cyber 030737Normalt skal man satse på aktier i forskellige sektorer, det er ikke lærdom at begrænse sine investeringer til en sektor. At jeg satser en pæn del af formuen i Topotarget er ikke fornuft men "overtro". Det virker som om, du har et gamblergen ligesom mig26/6 2010 17:45 collersteen 530738Hej aktiemand

Du giver sådan set selv en del af svaret. Du skriver du allerede er fuld lastet i Topo, hvilket allerede bør udelukke den. Der er kun en free lunch her i investeringsgamet og det er spredning, så det kan ikke siges for ofte. At du i forvejen nævner 3 yderst spekulative/risikable aktier kan der siges om, så det vil jeg undlade, da jeg vil tro du allerede er klar over dette.

Af de tre valgmuligheder er der så kun Bioporto og LCP tilbage.... Den kortsigtede upside er nok størst i Bioporto, men det er jo nok et spørgsmål om smag og behag, for nedsiden er så også tilstede i stor stil.... Nedsiden er ganske betragtelig i begge aktier, hvis man forudsætter at LCP bliver nødt til at gå emissionsvejen for at skaffe penge.

Nu ved jeg ikke hvordan din øvrige portefølje ser ud, men en sidste kommentar skulle lige være at du på baggrund af profilbilledet ser ganske ung ud, og at du derfor har mange investeringsår foran dig. Derfor kan du (naturligvis afhængig af dine behov og perspektiver med investeringerne) ligeså godt komme igang med nogle stabile (og kedelige) aktier også i helt andre sektorer... jo før jo bedre var jeg ved at sige, hvis du altså har det lange (pensions?)syn på dine investeringer... uagtet hvor fristende de mange højrisikoaktier er. Du vil blive glad for det. Måske ikke idag, eller imorgen eller om 3år... men tro mig, der vil komme et tidspunkt hvor du vil blive glad for det. Medmindre man er usvigelig heldig i sit aktievalg og ikke mindst i sin timing er der ingen vej udenom det lange seje træk med spredning og investering over en længere årrække.

God vind.

Mvh
collersteen26/6 2010 19:13 reneok 030739Et rigtig fornuftigt svar collersteen. Helt enig!26/6 2010 19:30 aktiemand 030740Det ender nok med at blive LifeCyclePharma. Jeg vil købe den som en langsigtet investering, derfor betyder en aktieudvidelse ikke så meget for min plan.
26/6 2010 23:27 macebb 030743Jeg har også haft alle 3 aktier i fokus og har også endt ud med at vælge LifeCyclePharma. Det gjorde jeg fordi, jeg var af den overbevisning at LifeCyclePharma var den aktie med mindst risiko på den lange bane.27/6 2010 08:35 Spur 030744Ingen af dem - biotek er alt for usikkert.

Derimod vil jeg pege på Capinordic, hvor der i den kommende uge skulle komme en afgørelse fra Finansiel Stabilitets advokatundersøgelse af bankens konkurs.27/6 2010 11:00 nohope 030749Nu skal I styre jer, det er skod aktier hele lortet, både LCP Bioporto, Topo og de er endda fra samme segment, CAPI er også skod, men dog fra andet segment.Jeg har selv skod i porteføljen herunder CAPI og er ikke igang med at kaste med sten fra glashuset, men man skal ikke være "fuldt lastet med Topo" og hælde yderligere på fra samme segment. Coller har ret i at pf skal diversificeres, det dækker ikke over at købe LCP når man i forvejen har Topo liggende og fylde op. Det dækker over, at man køber Mærsk eller NDA eller DCO eller noget helt andet. Man lægger altså hovedparten af æggene i noget trist og kedeligt, fra forskellige segmenter, der bare stiger og stiger og så spiller man med nogle få procent på skodaktierne. I forvejen burde en investering være sammensat af både fixed income(obligationer) og aktier, snyder man på vægten og kører man aktier alene(som mig) SÅ SKAL DET VÆRE KVALITET der fylder i pf. fortrinsvist. Det er ikke kvalitet, der fylder i debatten, det er lottoaktier, som tiltaler ludomanen i os alle, der fylder, og som det er spændende at diskutere, hvem gider diskutere gamle aktier, der bare stiger og betaler udbytte ? Nej, vi vil hellere diskutere noget, der kan eksplodere med 1000 % end tage en relativt sikker investering der giver 5-10 % over en længere årrække, men det der skal fylde i pf. skal altså ikke være LCP, Topo, GES, GEN, CAPI, Bioporto, DNO, NEC, QEC, men kedelige ting som CARL, DCO, Mærsk, NDA, TRYG, NOVO etc. etc.27/6 2010 11:39 cyber 030750nohope, du har ret i, at de små er spændende aktier, men ikke at de alle over en bred kam er skodaktier. Var DNDN også en skodaktie (+ 2000%)? De kedelige aktier, de sikre som flere ynder at kalde dem, kan man da tjene en sjat på, har selv Coloplast, og det er rart med 50-100%, men jeg falder i søvn.

Du er useriøs, når du kalder Topo for en skodaktie. Tror du, det er for sjov at Spectrum Pharmaceuticals investerer op til 350 mio. dollar i Topo, og er det ligegyldigt, at der udvikles kræftmedicin? Er det ikke kvalitet?

Hvordan definerer du en skodaktie?27/6 2010 20:48 nohope 030760Topo i sammenligning med Genmab, hvordan ser dit argument så ud ? For 3,5 år siden smed GSK over 2 milliarder i Genmab til kurs 455. Hvordan er det gået siden ? 90 % tab ?

Tillykke med dine 2000 % i DNDN, det ligner skod for mig, hurtig gevinst på 1000 % er fedt, men det gør det ikke til kvalitet for mig. Smider du 20 kr. torsdag på Lotto og det giver 200 lørdag for seks rigtige, så er det heller ikke kvalitetsinvestering.

Kvalitet er aktier der performer over dekader. Alt andet er skod.
Det giver mig sikkert ikke venner, men nohope er ikke sat i verden for please nogen.
27/6 2010 21:28 cyber 230763Vil lige understrege, at jeg ikke var med på vognen, da DNDN gik til vejrs, nævner den, fordi den var i fokus herinde før stigningen, og havde været det i årevis på andre boards.

Jeg har ikke ejet Genmab, og synes ikke man kan drage paralleller mellem den og Topo for nuværende, kursen taget i betragtning, da der ikke er indregnet en godkendelse af Belinostat.

En investering er seriøs, hvis der er bevæggrunde for vækst i firmaet, længere er den vist ikke. Om der vil være vækst over dekader eller ej vides af gode grunde ikke, og man kan da ikke vente på at tage chancer, til der ikke mere kan tygges skrå.

Synes det er fint, du ikke pleaser, men du kan ikke påstå, at nytænkning/udvikling på forhånd er skod, og derfor ikke har en berettigelse andet end på lottoniveau.
27/6 2010 12:39 renek 030751Helt enig med Coller hvis du er til "buy & hold". Spred din investering på andre brancher. Hegu kommer med rigelige og gode indlæg om norske aktier f.eks. så der er masser at vælge imellem.27/6 2010 21:23 akademikeren 030762Det mest grundlæggende gode råd man kan få som investor er spredning eller diversifikation som det hedder på akademisk.

Vi siger det igen og igen, men alligevel er det noget der er svært at lære fra sig. Når man først prøver at miste rigtigt mange af sine penge fordi man har satset alt på en hest, så forstår man til fulde vigtigheden af at beskytte sin kapital. Desværre er det også sådan at de volatile aktier tiltrække sig meget større opmærksomhed pga af deres store stigninger og store fald.

Men ikke destomindre er det faktisk sådan at set over tid så outperformer en portefølje med lavrisiko aktier en portefølje med højrisikoaktier. Så der er faktisk en omvendt sammenhæng mellem risk og reward. Tiden løser den ligning.

Jeg kan kun tilslutte mig at man kigge på eksempelvis udbytte aktier som vi har i en række tråde herinde. Der er mange sikre gevinster at få her.

Jeg synes også din treenighed er meget risikofyldt og jeg kan kun opfordre til at ens portefølje max 5-10% af biotek/high risk aktier. Resten skal lægges i gode sikre papirer.

Det er helt åbenlyst at en investering i Capi Nordic på ingen måde er andet end spekulation. Det er et firma i opløsning, med en ny direktion som kæmper for selskabets overlevelse. De har lovet et nyt underskud i år, hvorfor der absolut ingen grund er til at bevæge sig ud i den.

Der er masser af kvalitetsaktier med superpotentiale. Jeg har igen kig på D/S Norden som opjusterer og muligvis er positioneret rigtigt godt for vækst. Jeg kigger på mere TrygVesta fordi de har sat præmierne op. Jeg kigger på Højgaard pga. deres lave p/e sammenlignet med deres udbytte %. Kigger fortsat på mere Apple, Mere Siemens og måske Caterpillar.
5/7 2010 14:27 CRANBERGER 031113Helt enig med nohope og collersten, og kan godt lide nohopes hårde sprogbrug,
for det skaber fokus på vigtigheden. Desværre er de tider forbi hvor man kan risikosprede bare ved at gå på tværs af sektore eller lande.
@ akademikeren tror simpelhen det er en process man skal igennem selv for at blive en rigtig god investor. Man kan simpelhen ikke forklare det til nye investore, de skal erfare det selv..desværre.
Det super sexet at være den kloge investore og konstant outperforme sit liability-index.
Har tit undret mig over hvorfor her er så meget fokus herinde på fundamental analyse og TA når vi ved det mere er top-down aktivklasser der forklare variation i det gennemsnitlige portefølje afkast. Med al den FA biotek viden der er samlet her, hvorfor samler i jer ikke og bruger den mod fx. Kinesiske biotek, og få noget beta medvind.5/7 2010 11:54 Hebi 031110Hej Aktiemand.

Jeg er selv relativt ny indenfor investor feltet. Og efter et par år på skolebænken med akedemiske erhversøkonomiske fag samt lidt selvlæring, bevægede jeg mig ud på aktiemarkedet. Som ny investorer er det svært at holde sig fra de ''high risk high reward'' aktier, som eksempelvis BioPorto eller Genmab? Hvorfor kan man spørge sig selv? Svaret er simpelt - aktierne er betydeligt billigere. Hvis man som mig er ny og ikke har verdens største kapital, så er aktier til 10-50kroner en gogetter, eftersom en stigning her ved en investering på 10.000kroner kan betyde 200-500aktier. Altså 200-500kr pr krones aktiestigning.

Tager vi en aktie til 200-500kroner, så vil aktierne i denne prisklasse ofte ''sjovt nok'' være de mere sikre aktier, tit: Low reward/low risk, Størstedelen af ens penge burde tilsinvis være i disse aktier, på trods af at man er ny investorer. Men er ens kapital begrænset til eksempelvis 50000kroner så er 10.0000kroner i en 500kroners aktie relativt kedeligt.

Da stigningen her tit er begrænset til low reward, og måske ikke udgør meget mere end en krone her og der, som cyber også nævnte: Man falder i søvn.

Og sjovt nok ligger alle disse high reward/high risk i en prisklasse der er så latterligt lav at man snildt selv med kun 10.000kroner kan eksempelpis på bioporto få over 1000aktier, med en udsigt til 1000kroner pr krones stigning, samt en større sandsynlighed for high reward (self også high risk) så ligger den bogstavelig talt op til at man køber den frem for en ellers sikrere aktie i de 200-500kroners kategorien.

- Hebi5/7 2010 15:32 DrueAgurken 031114Så længe du betaler dine udgifter, og køber aktier for resten af din løn, og derfor må formodes ikke at gå fallit af at tabe dem, ville jeg købe..... (trommehvirvel) BIOPORTO.... Do it.TRÅDOVERSIGT