Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

"Det vil dræbe investeringen i nystartede virksomheder"


3218 JørgenVarnæs 24/2 2009 21:34
Oversigt

Nå, der er andre end mig, der harcellerer over Foghs tanker om at forbyde investering i aktier igennem selskaber. Det er skattepolitik af værste betonsocialistiske skuffe og så u-igennemtænkt som det kan være.

Nu bliver jeg sikkert som sædvanligt punket om at jeg er hyperkapitalist og andet godt - men dette bliver et seriøst problem, for de nystartede virksomheder, der vil have investorer ind og som vil aktieaflønne medarbejdere, når de ikke kan udbetale løn i form af likvider.

Det er en erhvervspolitisk øjebæ af karat. I min rådgivning fremover vil jeg fraråde alle potentielle investorer at hjælpe opstartsvirksomheder - specielt hvis der er udsigt til at investeringen rent faktisk vil give afkast!!! Det har man nemlig kun råd til som investor under ganske specielle omstændigheder. Ligeledes vil jeg fraråde alle lønmodtagere at gå ind i opstartsvirksomheder, der tilbyder aktieløn. Det kan blive en dyr fornøjelse.

Læs mere her og vær med i afstemningen "er regeringen Fogh bevidst- eller ubevidst inkompetent":

http://www.business.dk/article/20090224/okonomi/90224160/

PS - overskriften er ikke min egen. Den kommer fra den ovennævnte artikel.



24/2 2009 22:55 malurt 03222



Man kan jo få helt ondt af de venturekapitalister, der nu må til at bruge egne penge i stedet for skattevæsenets, hvis de vil investere.

De kan jo også bare lade være med at investere småpenge fra kagedåsen og få mere end 10% af kapitalen. Det burde være overkommeligt, hvis det er et lille nyetableret selskab der skal investeres i.

Det er tynde argumenter, der diskes op med, for at sikre kurtageindtægterne i Saxo Bank.



25/2 2009 00:31 JørgenVarnæs 03230



Du har vist ikke haft meget med venture investering at gøre. En væsentlig ting i disse brancher er f.eks. at vi har med unoterede aktier at gøre.




25/2 2009 03:19 malurt 03243



det har du ret i - det har jeg ikke. Måske er derfor jeg kan se med et åbent sind på det. F.eks. kan jeg ikke se nogen begrundelse for, at en ledelsen skal have en stor del af deres aflønning pladseret skattefrit i et Managementselskab.

Ved unoterede aktier slipper du så formentlig for den løbende lagerbeskatning.



25/2 2009 11:33 JørgenVarnæs 03248



Der er vist ingen grund til at fortsætte her.



26/2 2009 00:47 globetrasker 03295



Kender nogen noget til detaljer om hvorvidt gevinster på allerede foretagne investeringer vil blive beskattet eller det kun kommer til at gælde for fremtidige investeringer?

I øvrigt meget enig i, at det er et uheldigt forslag!



26/2 2009 01:07 JørgenVarnæs 03299



Der er vist ikke kommet noget ud endnu - de informationer jeg har set, har været i Børsen for en uges tid siden efter Skattekommissionen kom med deres forslag - og så efter at ventureforeningen kom med nogle udtalelser i en artikel på business.dk i går. Men der var ikke nogen af de artikler, omtalte overgangsordninger.

Men mon ikke vi får det sædvanlige morads af uforståelige overgangsordninger at se, hvis da denne "¤#%"#"/"%/#¤% ordning bliver vedtaget?



TRÅDOVERSIGT