Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kineserne kommer.....Vestas


32217 troldmanden 19/8 2010 16:59
Oversigt

Kinesiske Goldwin er også kommet med halvårsregnskab. Og det er ganske enkelt imponerende tal de kan fremlægge.

En stigning i omsætning på hele 66% til nu 6,305 mia Rmb (ca 5,4 mia dkk)

En Ebit margin på massive 15%
Og vupti så tjente de ca 650 mio efter skat. Vestas tabte i samme periode ca 880 mio

Kineserne har løbet hurtigt de sidste 2-3 år hvor de har taget store markedsandele. Og med en vækst i omsætning på hele 66% i 1. halvår så er tempoet stadig ikke faldet.

De har også lige annonceret de vil bygge en 6mw gearløs offshore mølle hvor første prototype skal være oppe i 2012. Bemærk det er også en 6mw gearløs vindmølle prototype Vestas vil stille op indenfor de næste 18 mdr.

Jeg har stasdig stor tiltro til Vestas på den lange bane. Men det er nu svært ikke at blive imponeret over den kinesiske vækst

Her er en kort analyse/kommentar til Goldwin regnskab

http://www.e696.com/data/0000002A0817HH.pdf



15/9 2010 08:45 MichaelDyhr 033463



Er det et "uventet" gennembrud?
Har vi nogle tal på CAGR for de kinesiske vindmølleproducenter?



15/9 2010 09:14 MichaelDyhr 033464



Efter samtale med adskillige analytikere er der blandt alle enighed om, at Vestas er et stærkt, men dyrt brand. Dette skyldes historisk erfaring og kvalitet baseret på deres lange historie og speciale inden for industrien.
Er Vestas' brand ved uddø i forhold til kinesernes billige, men formodentlig, effektive vindmøller? og er deres møller overhoved i samme liga som Vestas' taget i betragtning af at de er sprunget på midt i PLC-forløbet og at Vestas altså har været pioner i PLC-forløbet? Hvorfor skulle man foretage investeringer i møller der har højere risiko og ikke har samme kvalitet, som de møller Vestas, Siemens og GE kan levere?



15/9 2010 16:24 troldmanden 033485



Hej Michael

Det kinesiske marked er meget specielt. Der er et koloenorm overbud af produktions kapacitet selvom hele marekdet vækster med over 50% om året og det allerede er verdens største marked. Så der er altså masiv prois konkurrence. Og da de har nogle meget mystiske tilskuds regler i nogle af regionerne hvor tilskudet gives per opstillede møllen men IKKE stiller krav om møllen faktisk også skal tilsluttes el nettet så vil Vestas til hver en tid tabe i sådan et udbud.

De kinesiske møller var for blot få år siden af ikke særlig god kvalitet. Men de største af producenterne har nu meget mre fokus på at højne kvaliteten. De er naturligvis stadig langt bagefter f.eks Vestas. Men når de kinesiske producenter højner kvaliteten så er de også med til at lære køberne om vigtigheden af kvalitets møller. Og dermed kan man godt sige at det indirekte hjælper Vestas. Vestas har i hvert fald i år fået et regulært gennembrund på det kinesiske marked hvor de måske ender på at sælge det dobelte af sidste år.




TRÅDOVERSIGT