Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Good old days!


32459 malurt 26/8 2010 17:20
Oversigt

Mon det er et udtryk for, at vi skal tilbage til basic her på sitet og det bæredygtige økologiske, at ludomanaktien Bioportos halvårsregnskab kun omtales i et enkelt indlæg på debatten?

Eller er det udtryk for, at i alle er blevet insidere og køber konvertible obligationer?

Hvis jeg kunne finde ud af det ville jeg her have sat et par linier ind med smile - smiley.



26/8 2010 17:43 cyber 132461



Glæd dig ikke for tidligt, lige pludselig vil du se en byge af indlæg om Topo, og du kan ikke engang flygte til ei, der vil situationen være kaotisk



26/8 2010 18:21 troldmanden 032467



Cyber er du igang med at lobby for at få de 3-4 bedste EI topo debatører herover eller er det en slet skjult produktiv trussel fra din egen hånd

Vi venter spændt



26/8 2010 17:43 032462



Jeg stemmer for back to basics, men mangler støtte :−)

sent from iPhone



26/8 2010 18:11 Hegu 032465



Malurt....du finder ludomanerne i chatten. Herunder undertegnede, som syntes at casen er værd at smide lidt småmønt efter.

Med venlig hilsen

Hegu



26/8 2010 18:45 polopolo 032471



Jeg er fuldt ud tilfreds med meldingen fra Biop
Det virker helt OK at have behov for likvider for at opskalere en produktion.



26/8 2010 20:24 CareTaker 232474



Yep polopolo, og når man tænker tilbage på hvad der skete efter sidste emmision, og udmeldingen om at man ville lancere homogene tests selv i 2011.

CCH frafalder stævningen, patentet udstedes. HVORFOR?

Jeg tror/ved at CCH, Abbott, Biosite mfl. Også læser børsmeddelelserne fra Bioporto og det lugtede langt væk af at CCH kun var ude på at knække Biop, da de vidste (som os andre) at kassen var tom.

Nu er der kommet div. indsigelser....Og hvem ved, muligvis fordi der igen ikke er ret mange penge i kassen.

Nu er der penge i kassen helt frem til lanceringen, så Bioporto knækker heller ikke denne gang. Lur mig så om vi ikke ser en licensaftale kort efter at selskabet melder at obligationerne er færdigtegnet.

Og ser vi en licensaftale er det jo en blåstempling af THE NGAL-test. Og flere vil helt sikkert følge efter. Vælger feks. Abbott ikke at indgå en licensaftale, er det fordi at prisen i deres øjne ikke er proportional med deres markedsandel til deres maskine.

Mine tanker og kun mine tanker
Vh




26/8 2010 23:15 malurt 232481



polopolo. Jeg er ikke overrasket over, at Biop har behov for likvider til opskalering af produktionen - det har jeg forventet det sidste år; men det er jo ligesom med Vestas, at man først og fremmest må høre på hvad selskabets ledelse siger, og når de ændrer mening må vi nøje analyserer, hvorfor ændre de mening, og hvorfor gør de det nu.

I Bioportos tilfælde går jeg ud fra, at erkendelsen af manglende kapital først og fremmest skyldes, at der ikke er indgået forventede licensaftaler med upfrontbetalinger.

Det kan man efter temperament kaste over i hjørnet som en ubetydelig tidsforskydning eller som en mere alvorlig brist i forretningsgrundlaget: ingen vil købe produktet.

Hvis man vælger det sidste nævnte kan man så yderligere gradbøje det efter behov.

Min påstand vil være at vi som småinvestorer er ude på herrens mark, når det drejer sig om et iværksætterselskab som Bioporto. Uanset hvor meget vi googler og finder ud af NGAL-testens fortræffeligheder har vi ingen jordisk chance for at finde ud af NGAL-testens forretningsmæssige muligheder, hastigheden af markedsindtrængningen m.v. - og det gælder også selvom excel-regnearket er opfundet.

vi må derfor sætte os med fødderne i koldt vand - og spørge hvad er det nu de skriver, eller alternativt bare lukke øjnene og hoppe sammen med selskabet?

Hvis fødderne er havnet i det kolde vand vil man vel spørge: skrev de ikke, at de 20 mio var tilstrækkelig til at igangsætte salget, og at indtjeningen herefter var tilstrækkeligt til at finansiere væksten i salget? Undskyld jeg tager det fra hukommelsen, så ret mig hvis jeg har læst forkert eller misforstået; men hvis vi forestiller os at alle 20 mio skal gå til opskalering af salget, hvad kan vi så forvente af salg, hvis d.eks kunderne skal have løbende måned + 30 dages kredit og vi skal have et lager på mindst 2 måneders salg?

Jeg gider slet ikke regne på det. For på mig virker det ikke som om omverdenens ambitionsniveauet til salget står mål med de økonomiske muligheder. Og det er jo i grunden ikke så godt, for hvordan vil det så gå med Morten W. Langers kursmål.?



26/8 2010 18:20 troldmanden 132466



mon ikke der kommer en ny tråd hvor dagens regnskab bliver debateret.

Jeg vil da blive overrasket hvis ikke det sker. Altså negativ overrasket. Synes det er fint med en tråd til at samle de nyeste informationer. For med dagens nyhed om finansiering ser tingene lysere ud for Biop.



26/8 2010 18:28 CareTaker 632468



"Ludomanaktien Bioporto", som armatøragtige casinogæster spiller rød og sort på om der kommer en licensaftale på regnskabsdagen.

Kapitalbehovet er væk obs-listen er fejet af bordet, tiden er klar til at gå. Frem til 2011 hvor de homogene tests går i luften. Klart at man ikke kan opretholde kassen indtil da. Det har jo hele tiden stået klart at lanceringen først sker i 2011.

Licensaftale kan komme når som helst, hvis licenstager er interesseret i at betale prisen. Ellers klarer vi det selv i 2011. Godt med en kapitaludvidelse, så vi er bedre rustet til at nå i mål.

Væksten i produktsalget har kunnet fastholdes i 2. kvartal 2010 og BioPorto kan derfor melde om en opjustering af forventningerne til salget for 2010.

Mvh
Optimisten



26/8 2010 20:23 TDAE 832473



Jeg er (ikke overraskende) enig CareTaker.

På dette og andre investorsites, har der været luftet utrolig høje forventninger til BioPorto på den (ultra-)korte bane. Periodeangivelser er blevet fortolket ned til et absolut minimum - hvis ikke mindre. I mine øjne tjener det kun ét formål; at røre i gryden og skabe uro.
Bevar roen - eller overvej i det mindste hvorfor du selv er inde - eller ude.

I min strategi passer det mig udemærket med lidt kurstrykken: jeg køber kun flere BioPorto aktier, i dette eller lavere kurslejer.

Tag de lange briller på! Alt ser ud til at flaske sig.

Jeg har dog et kritikpunkt, tallerkenvendingen mht. likviditetsbehovet. På GF afviste Thea i direkte vendinger, at der ville være behov for at hente yderligere kapital fra investorerne. Det udsagn har hun nu gjort til skamme.
Spørgsmålet er så, om hun kunne have gjort det anderledes. Det går jo ikke at melde det modsatte ud på GF - så bliver der først rigtig uro i paketten.
Når det så er sagt, er det efter min mening ikke håndteret så dårligt endda. Ligesom ved sidste emission, køber en aktieemmision (salg af konvertible obligationer), der udvander de eksisterende aktier mindre end 10%, en periodes sikkerhed mht. likviditet. Tænk på hvad det har kostet de eksisterende aktionærer i Neurosearch, Atlantic Petrolium, SAS, Amagerbanken, Sjælsø, .... at få ro på økonomien!

BioPorto-aktionærer! Glæd jer til at høre ord som "udbytte", "kæmpe opjustering", "købstilbud", "stående klapsalver på GF", "Abbott indgår licensaftale med BioPorto" osv. Men ikke i morgen eller på mandag! Lad tiden (og BioPorto) arbejde for os!

"The hills are alive with the sound of music"

Mvh. TDAE (Er der en læge tilstede?)



26/8 2010 20:28 CareTaker 132475



Thats what im´ talking about! Selvfølgelig kan Thea ikke melde andet ud på GF.

Helt enig.



26/8 2010 20:59 malurt 232476



Nu skal vi ikke diskutere alvorlige sager her i loungen - så ud og lav en ny tråd unge mand -

men husk lige på, at du har købt dine aktier fordi Morten W. Langer har lovet, at de går i 50. Jeg ved ikke hvad udvandingen med de nye aktier bliver, men hvis vi for regnestykkets skyld siger 10% så skal Morten W. Langer nu sætte kursmålet ned til 45. Herre gud - pyt, skidt vil du sige; men realiteten er så, at et lån på 20 mio kommer til at koste aktionærerne 200 mio.

Så godt går det nok ikke - det er jo sjældent, at Morten W. Langer har ret.



26/8 2010 21:46 CareTaker 132477



Jeg opretter ikke en ny tråd, hvis det er mig du skriver til....Desuden havde jeg min aktiebeholdning længe inden Morten W.Langer skrev noget i aktieugebrevet. Nej min interesse startede allerede dengang Bioporto ansøgte om patentet i europa og hvor simpelt det var, med de tydelige cut-off værdier. Det var jo skarpt iagtaget at hvis en værdi var over 250ng/ml. var diagnosen klar. Som så også senere udløste anerkendelse af opfindelseshøjde.

Men derfor må han da godt ha´ ret mht. de 50kr.




27/8 2010 17:45 malurt 132527



jeg er på kollegasiden:
http://www.spekulant.dk/forum/
blevet gjort opmærksom på, at mit ovennævnte regnestykke er forkert fordi udvandingen reelt ikke er 10%; men noget mindre.

Det glæder mig nu at se - uden at rødvin gør udsynet tåget, - at jeg ret så tydeligt, har taget forbehold og skrevet, at de 10% alene er for regnestykkets skyld.

Så kære meddebattør - dit dejlige menneske - derover på kollegasiden: kan du lige korrigere dine udtalelser.

Det er selvfølgelig rigtigt, at hvis man er utilfreds så kan man bare købe aktier i dag, så får man ligeså meget ud af det som obligationsinvestorerne.

Men undskyld, det er en fejlslutning, for udvandingen og de der betaler gildet er de, der havde aktier inden Bioporto sendte det 20 mio kr. store lån i udbud.

sådan set fatter jeg ikke, kære meddebattør på kollegasiden, at Bioporto igen lader sig udsætte for denne kritik. Bioporto har ganske længe haft bevågenhed og medvind på børsmarkedet. Det burde derfor ikke have givet noget problem, hvis Bioporto i stedet havde valgt en fortegningsrets-emission. Ved f.eks. at lade alle eksisterende aktionærer tegne en ny aktie til en krone stykket kunne Bioporto have fået 40 mio i kassen og lukket munden på bl.a. mig, der nu stadig kan vrøvle om, at der ikke penge til nogen særlig vækst i salget. Det havde været win - win og aktien var hurtigt hoppet i 5 kr. igen

Jeg beklager, at jeg ikke kan svare direkte på kollegasiden, da jeg på grund den fremadskridende demens ikke kan huske, hvor jeg har skrevet mit pasword til den side. Men nu skaber vi os - øh, skaber lidt trafik på 2 sites, så går det nok:)

Og nu er jeg lidt spændt på hvor dette indspark havner i tråden.



26/8 2010 23:11 Zulu 032480



hehe Malurt - hvor er du dog "skadefro" - skaden er dog ikke sket. Hvad havde du/vi forventet os af dette halvårsregnskab ? Licensaftaler ? Overskud ?



26/8 2010 23:38 malurt 332484



det kan måske godt virke som om jeg er skadefro, Zulu; men jeg ønsker nu af et godt hjerte, at Bioporto-aktionærerne bliver rige på deres investering.
Halvårsregnskabet er fuldstændig som man kunne forvente.
Det der støder mig m.h.t. Bioporto-debatten er at forventningene skrues op i et urealistisk plan - altså efter min smag.



27/8 2010 01:03 Valueguy 532489



Jeg er enig i dette: "Min påstand vil være at vi som småinvestorer er ude på herrens mark, når det drejer sig om et iværksætterselskab som Bioporto. Uanset hvor meget vi googler og finder ud af NGAL-testens fortræffeligheder har vi ingen jordisk chance for at finde ud af NGAL-testens forretningsmæssige muligheder, hastigheden af markedsindtrængningen m.v."

Det er netop derfor jeg vægter ledelsens og bestyrelsens gøren og laden så højt. I dag satsede de samlet 2 mio. af egne penge på casen. Det er den slags tillidserklæringer jeg støtter mig op ad. Fremtiden vil vise om det er klogt.



27/8 2010 01:29 malurt 232492



Valueguy. I det her tilfælde investerer du jo ikke på lige fod med ledelsen. Ledelsen tager for det første 8% p.a forlods i rente af investeringen, derudover får den investeringen tilbage til kurs 100, hvis aktiekursen ikke arter sig. Og hvis aktiekursen går som du drømmer om, så bliver ledelsen forgyldt på en risiko, der er væsentligt lavere den din. Selv hvis vi er meget negative og forudsætter, at Bioporto aldrig vil tjene penge og på et tidspunkt skal bede skifteretten fordele stumperne vil de konvertible obligationer blive dækket før aktierne.

Lige i det her tilfælde synes jeg ikke, at du kan bruge ledelsens handling til andet end en bekræftelse af, at de i det mindste mener, at selskabet kan overleve. Og hånden på hjertet, så er det vel ikke et så pauvert resultat du investerer efter?



27/8 2010 01:11 troldmanden 232490



Malurt vi er helt enige. Jeg mener også forventningern er skruet urealistisk alt for højt op på den korte bane. (gælder også 2011)Ja der er potentiale til noget rigtig stort. Men der er altså et stykke vej endnu. Jeg tror det bliver en længere og fladere salgskurve end de fleste forventer/håber....



27/8 2010 10:50 Hegu 032499



Det har du ret i Troldmand. Jeg har da også flere gange været ude med samme synspunkt. Det gør i midlertidig ikke casen dårligere, at penetrationshastigheden bliver langsommere.

I modsætning til så mange andre, så tror jeg at potentialet med salg af analyser til forsøgsdyr kan gå hen og blive meget stort. Dette bygger jeg
på samtaler med bla. medarbejdere i Novo, som er ansvarlige for dele af af virksomhedens forsøg med dyr.

Med venlig hilsen

Hegu




27/8 2010 11:07 232501



Jeg har lavet en lille hurtig opstilling af hvorfor penetration betyder noget for værdisætningen af potentialet.

Det påvirker blandt andet direkte DCF- Discounted Cash Flow værdisætningen.

biop, Bioporto, DCF, pentrationshastighed, BIOPOR.CO




27/8 2010 11:22 Hegu 032503



Selvfølgelig AKA, men i dette tilfælde med en monopol-lignende tilstand vil kursstigningen blot have en korrelation med penetrationen. Det kan jeg godt vente på.

Med venlig hilsen

Hegu



27/8 2010 11:26 132504



Det er også i orden, men skal bare huske på at når de professionelle regner fair value på en aktie ud, så betyder den omsætning der ligger år ude i fremtiden relativt mindre for hvert år der går. Derfor bruger de også en diskonteringsfaktor.



27/8 2010 11:27 troldmanden 132506



Ekskl. evt licens aftale som vil give et upfront beløb så regner jeg med 2011 bliver et år lige omkring et 0 resultat. Derfor tror jeg heller ikke det bliver i 2011 kursen brager gennem skyerne



27/8 2010 11:29 troldmanden 132507



Hegu hvad er din defination af "meget stort" mht dyre NGAL?



27/8 2010 12:05 Hegu 132509



Trold...jeg har vist skrevet om det et sted for et par år siden. Jeg leder efter det.



27/8 2010 12:19 fillandkill 232510



En ting i den forbindelse, jeg kan huske at Thea på GF, (ikke fordi den record bliver styrket pt )fortæller at de sidste 2 dyre NGAL tests var efterspurgt, og de har netop lanceret grise NGAL, - grise er anatomisk, meget lig mennesker, og jeg kunne forestille mig at der vil være et ganske fint marked for denne ene markør.

Alle grisen organer ligger meget tæt op ad menneskets, og der er i forskningen snak om at man ved hjælp af genteknologi kan udvikle/ gro menneskelige organer til transplantation.

så der er absolut et stort marked her.




27/8 2010 12:41 Hegu 132512



Min hustru siger også tit:

"Du er en værre gammel gris Hegu"




27/8 2010 21:09 Fiskemanden 032532



Hvornår og hvorfor,og hvilke organer hun tænker på behøver du nok ikke fortælle..........!! )
håber bare at det betyder at DU står i høj kurs!!
........... .............



TRÅDOVERSIGT

32459 Good old days!
26/8 17:20 malurt 1









32466 mon ..
26/8 18:20 troldmanden 1