Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

hold hat og briller


33752 Moneykeeping 21/9 2010 22:04
Oversigt

Ærede medlemmer i proinvestor. APM er påvej nordpå i speedbåd tempo. Som jeg allerede tidligere har informeret om ville dette være en helt uundgåelig konsekvens så jeg håber I fik lyttet og handlet.

Vi rammer IKKE en double-dip og fragtraterne holder sig. I MODSÆTNING til bulk og tankskibe forbliver container fragt på et højt niveau. Derfor er det med at komme ud af TORM og DSNorden og ind i Mærsk istedet.

Kurstarget er opjusteret i dag til 60.000 kr men det er kun begyndelsen. Hvis man ser på de næste 3 år vil vi se det samme som efter sidste recession. Vi vil se høj global vækst men vi vil også se en mere og mere balanceret vækst hvor eksporten fra USA vil stige. Dette er til gavn for mærsk som dermed kan udnytte skibene i begge retninger.

Dernæst har Mærsk igen fundet olie og det fald i olieproduktion vi har set de seneste 2-3 år vil stoppe og igen begynde at stige fra og med 2012. Olieprisen forventes fortsat at ligge på 75 dollar.

Danske bank forventes næste år at få et overskud på 6-8 mia kr efter skat hvoraf 20% indtægtsføres hos mærsk.

I et sådan scenarie vil APM de næste 3 år stå til at tjene mellem 25 og 33 mia kr om året. Med den nuværende markedsværdi på ca. 200 mia kr siger det sig selv at denne aktie er voldsom undervurderet. Fragtraterne vil ikke falde nævneværdigt da ingen selskaber er interesseret i det og denne gang vil man efter smertefuld erfaring holde selvjustits og ikke foretage panik-justeringer hvis fragtvolumener falder.


Skulle tankskibsmarkedet rette sig som nogen mener (især nordmænd) vil mærsk stå i første række til at lukrere på dette via deres svenske selskab. De store container-volumener skaber også vækst i APM terminals som har kraftigt stigende overskud.

Jeg forventer over 3 år at mærsk nærmer sig en kurs på 90.000 kr svarende til en markedsværdi på ca. 400 mia kr. Og det er endda kun beregnet ved en PE på ca. 12-13.

Så er man langsigtet så placer roligt midlerne i Mærsk.




TRÅDOVERSIGT