Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvorfor jeg ikke sælger mine Bioporto aktier


33982 BiopOrBust 27/9 2010 00:04
Oversigt

Oven på en særdeles interessant Bioportouge har jeg gået og funderet lidt over om det var nu jeg skulle forsøge mig i kunsten at trade en portion af mine potteaktier - jeg er imidlertid nået til den konklusion at jeg ikke kan være nok ved købs/salgsknappen til at jeg tør forsøge det stunt.

For lige at sætte tingene lidt i perspektiv for mig selv har jeg oprettet et excelark (som er vedhæftet), hvor jeg regner lidt på hvad kursen på Bioporto aktier burde være ved en given salgsmængde af The NGAL test. For at det skulle give mening har jeg været nødt til at opstille en række faste faktorer, som der i den grad kan stilles spørgsmålstegn ved - men der er det dejlige ved excel jo at det står enhver frit for at indsætte de værdier som man selv mener er tættest på sandheden...

Anyways, here goes: De faste kriterier jeg har lagt ind er som følger:

Indtjening pr test: 30 kr., Bioporto oplyser selv en forventet pris på mellem 50 og 100 kr., med en margin på 50%.

Overskud i Bioporto: Her er jeg gået ud fra regnskabet fra 2009 der viser et underskud på 16 millioner kr., jeg antager at dette underskud vil være det samme uden salg af The NGAL test - og tager således ikke højde for den dokumenterede salgsvækst de har på deres andre produkter.

Antal aktier: Antallet af aktier i Bioporto er pt 42.132.624 stk., her vil der sandsynligvis komme flere til i kraft af obligationerne, men da jeg ikke ved hvor mange der bliver indløst til aktier (selvom jeg tror på 100%) regner jeg ikke disse med - og under alle omstændigheder påvirker de ikke resultatet nævneværdigt.

P/E: Jeg bruger i udregningerne en fast p/e værdi på 10, og er udemærket klar over at det ikke rigtigt giver mening at regne med p/e i tilfælde af underskud, samt at ved kraftigt øget omsætning fra kvartal til kvartal kan værdien være meget højere end 10, men her er vi så tilbage ved udgangspunktet: det er et excelark - indsæt selv den værdi du lyster...
xlsbioporto_kursudvikling.xls



27/9 2010 06:29 Kim 033984



Ja tal er en underlig størrelse BiopOrBust....

Det ser jo lovende ud, nu mangler vi så bare at BioPorto får startet det egentlige SAAAAAAALG.....

Jeg holder fordi jeg kun har en meget lille portion, som det ville være tåbeligt at sælge, så tæt på målstregen....

Kim



27/9 2010 12:13 AnalyseThat 033995



jeg fatter ikke at du nu laver en saa forsimplet udgave, naar jeg har uploadet en fuldt ud brugbar udgave man kan rette i. Der skal jo vaere en pointe hvis man forkaster et forslag til en standard, og dit excelark har absolut ingen fortrin frem for mit - men du har vel som fill ogsaa kun set foerste side...

Hvis du havde sat dine tal ind, var du for det foerste kommet frem til en mere reel prissaetning for nu.

Jeg kan jo ikke diskutere en fair pris med folk, hvis de slet ikke har fattet en klejne af hvordan man beregner en fair pris - et regneark er ikke saa simpelt at lave som det bras der er uploadet, smid det over paa euroinvestor i stedet. kun de gode intentioner og din basale viden redder dig een stjerne for denne post.

Sur galle, og saa maa jeg tage mine taesk for det - men helt aerligt, er det ikke brugbart for andre end folk som er overfladiske investorer i bioporto.



27/9 2010 12:29 Hegu 033996



Rolig nu AnalyseThat...Hvorfor alt det galde?
Det er bare dejligt, at alle gode kræfter byder ind.

Med venlig hilsen

Hegu



27/9 2010 12:44 AnalyseThat 034000



dethan goer, er at hellige sig sin egen metode til at lave en forfladiget form for regneark, der overhovedet ikke hoerer hjemme i hans ellers forfinede maade at diskutere kurser, fortjenester, marked osv.

Det er simpelthen under hans diskussionsniveau, saa udover at han boer vaere lidt flov, saa burde han tage og benytte et andet vaerktoej som udgangspunkt. ingen grund til at skrive noget positivt naar en voksen opfoerer sig som et barn i sine konklusioner - og det maa du
ogsaa kunne bifalde. det er egentlig ros af hans niveau, men ikke hans oplysning.



27/9 2010 12:40 troldmanden 233999



Hej Analysethat

Træk lige vejert dybt engang. Du forudsætter alle og enhver har læst dit regneark. Det er slet ikke sikkert Bioporbust har set dit regneark. Så hvorfor ikke blot henvise til din tråd hvor du har oploadet dit ark.

Det andet her er unødvendigt.



27/9 2010 12:50 AnalyseThat 034001



Selv det regneark er ved at vaere lidt fladt. Om et par uger kommer der et opdateret som ogsaa kan fremvise forsimplede ting overskueligt. det er jo egentlig det gode jeg fik ud af dette upload: behovet for forsimpling ud i salg i styk og andre grafer som er mere overskuelige. Men der er jo god tid til der sker noget der...



27/9 2010 13:06 AnalyseThat 334002






27/9 2010 21:16 ndrs 034022



Alle dine tidligere meget bastante, men grundlæggende helt forkerte, betragtninger om BioPorto taget i betragtning, besidder du vist en enorm tro på egne evner?



27/9 2010 22:41 BiopOrBust 834030



42
Overfladisk investor? - tjoh måske, personligt foretrækker jeg at betegne mig selv som investor ud fra KISS princippet: Keep It Simple Stupid, og det er også med det udgangspunkt jeg har lavet det famøse regneark som tilsyneladende har fået dig til at føle at jeg ringeagter dit meget fine arbejde, som jeg skam både har set, studeret og tænkt over - alle siderne endda...

Jeg skrev for et stykke tid siden et indlæg hvor jeg plæderede for at vi holdte os til facts frem for gætterier, og det er nok der dit regneark falder igennem i mine øjne. Du har lige så lidt som jeg nogen anelse om hvad penetreringshastigheden bliver - og ja, jeg ved godt at det også kan justeres i din model, det er der et væld af andre faktorer der også kan, og det er netop svagheden ved det som jeg ser det.
For at få et meningsfuldt resultat forudsætter det at man gætter lidt for mange gange til at jeg mener man kan bruge det til noget, et fejlskøn på 10% i første potens kan altså give et resultat der er så langt ved siden af at det er mere mis end retvisende.

Så for lige at tage den én gang til: mit regneark er udelukkende tænkt som illustration af min egen årsag til at være i Bioporto, hvis nogen kan bruge det til noget (for den sags skyld gerne til at stemple mig som overfladisk) så fint for mig, hvis ikke - jamen så er det vel stadig et relativt frit land, og så fred være med det.

For the record Analyse, da jeg for et par år siden for første gang kiggede lidt rundt på EI, var du en af de skribenter jeg først hæftede mig positivt ved, og jeg synes stadig at jeg får en hel del ud af at læse dine indlæg - så keep them coming. At du så ikke nødvendigvis kan bruge mine til noget kan jeg da bare beklage.


Nå ja, jeg var lige ved at glemme overskriften, 42 er som alle læsere af Douglas Adams "Hitchhikers guide to the Galaxy" ved svaret på Alt, altså om livet universet og alt det der...
Problemet er så bare at finde ud af hvad spørgsmålet er - og "hvad er 6 X 7?" er ikke korrekt - da det ikke giver nogen mening...

Så med endnu en reference til den salige Douglas Adams, denne gang delfinernes sidste budskab til menneskeheden, siger jeg:

So long, and thanks for all the fish...





27/9 2010 14:40 benjohnson22 134007



uden tvivl der er et stort potentiale, men de seneste dages stigning er sket på baggrund af ingenting. Virksomheden er den samme som da den var i kurs 4-5.

Derfor har jeg solgt mine, og samler op igen når den siver tilbage.



27/9 2010 15:07 Blackstarr 234008



Rigtig. Men virksomheden har kun leveret positive nyheder siden kursen var i 12 i oktober sidste år...........



27/9 2010 19:16 Valueguy 534018



Jeg gjorde det samme i kurs 6 af samme årsag, og fordi LDM ikke var færdige da. Det er dog en meget vedvarende stigning under relativ stor volumen, hvilket kunne tyde på at nogen ved noget, så der er klart en risiko for at vi blev smidt af for tidligt. Selv har jeg dog besluttet at jeg først går ind igen på hard facts, flotte salgstal, da jeg synes der er for mange "what if"'s.



TRÅDOVERSIGT