Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Utraditionel måde at søge kapital til nyt projekt


34196 McJanus 30/9 2010 17:42
Oversigt

Først vil jeg fastslå én ting: Dette indlæg er oprettet med AKA's velsignelse, men er IKKE et ProInvestor tiltag. ProInvestor kan således ikke tages til indtægt for noget som helst i dette indlæg!

I har sikkert alle hørt, hvor svært det er at skffe risikovillig kapital til innovative projekter. Trods regeringens flotte målsætninger og mange tiltag, er risikovilligheden blandt de traditionelle investeringsfonde og business angels desværre ikke fulgt med. En risiko er en risiko, og det uanset om staten garanterer for optil 75% af et eventuelt tab.

Jeg har forgæves løbet spidsrod de seneste to år - mens finanskrisen har raset og fjernet en stor del af likviditeten fra investormarkedet - og nu henvender jeg mig så til jer. Højst utraditionelt, men som sagt med AKA's velsignelse (eller i hvertfald accept).

Har du lidt eventyrlyst i blodet, og er du ikke bleg for at prøve at være med helt fra start, så kast et blik på dette projekt: www.tboneaviation.com/investor.

Brug tråden her til at stille spørgsmål om projektet, eller kontakt mig direkte (data findes via omtalte link).
Brug også tråden til at kommentere projektet eller til en livlig diskussion om det principielle i at søge investorer udenfor de etablerede kanaler.


Med venlig hilsen
Jan Thostrup (McJanus)



30/9 2010 18:35 TDAE 034197



Klikbart link (håber jeg) http://www.tboneaviation.com/investor



30/9 2010 20:40 McJanus 034207



Tak

mvh
Jan



30/9 2010 19:39 BiopOrBust 034204



Hej Jan,

Har lige brugt en times tid på at kigge materialet igennem, det ser absolut ikke uinteressant ud har dog lige et enkelt spørgsmål:

Er der en teknisk grund (ud over batterilevetid og vægt) til at I ikke har valgt en trådløs løsning? Jeg kender til flere trådløse earphones der fungerer upåklageligt, og som samtidigt er væsentligt mindre end Tbone løsningen. Det er så godt nok uden mikrofon, men det burde også kunne integreres.

Jeg kunne for øvrigt ikke få videopræsentationen til at virke gennem linket på investorsiden, men den loader af sig selv på forsiden af tboneaviation.com



30/9 2010 20:40 McJanus 034206



Hej BiopOrBust,

Ja, der er en grund - faktisk flere, men den vigtigste er, at når du tilføjer et batteri forøger du vægten næsten til det dobbelte. Samtidig skal hver øresnegl indeholde sende/modtage kredsløb som vil være konstant åben. Dette skal så sammenholdes med den stadig levende debat om hvorvidt stråling fra mobiltelefoner kan give hjerneskader (og den diskussion ønsker vi ikke).
Der er også den rent praktiske begrundelse - når øresneglen hænger i en ledning vil den, hvis den falder ud, ikke ramme gulvet med risiko for at gå i stykker.

Hele øvelsen er bygget op omkring 'keep it simple' for at sikre en hurtig vej til markedet. Når først vi ER på markedet skal der nok blive muligheder for at optimere og videreudvikle (og skabe mer-salg).

Video'en virker fint her - men det er muligt at serveren har lidt problemer hvis mange - mere end 2 - downloader samtidig. Den fylder 33MB i HD kvalitet, så ...

Med venlig hilsen
Jan



30/9 2010 20:51 BiopOrBust 034209



Tak for hurtigt svar, og jeg tænkte jo nok at det var noget i den stil - læser lidt mere op på sagen, og under alle omstændigheder trigger du mig jo ved at nævne KISS princippet, det er sjældent en dårlig idé...



30/9 2010 21:03 McJanus 034212



Jeg checker tråden flere gange dagligt, så hvis du har flere spørgsmål, så fyr bare løs.

mvh
Jan




1/10 2010 12:17 Kristensen 034235



Spændende projekt! Det ser ud til, at I har fået udviklet et god produkt og ikke mindst, så er der et kæmpe marked for produktet, såfremt flyselskaberne tager det til sig.

Måske Seed-Forum kunne være en mulighed for at rejse penge.

Held og lykke med kapitalrejsningen - og hold gerne tråden opdateret.



1/10 2010 12:33 McJanus 034237



Hej Kristensen,
Ja, det er et rigtig spændende koncept - og med USA's 'Fight Against Terror' i ryggen, så er der politisk medvind.

Jeg har faktisk været omkring Seed Forum's hjemmeside, men vil foretrække at holde projektet under dansk kontrol så længe som muligt. Det kan ikke garanteres via SEED Forum.
Kald mig bare sentimental, men et eller andet sted betyder det noget for mig at konceptet bliver kendt som en dansk kreation. Det forholdsvis lille beløb der skal rejses MÅ kunne findes i Danmark.
(Jeg har været meget vidt omkring på kloden, og der står stor respekt for dansk teknologi og udvikling - med rette!).

Jeg har modtaget en række mails med forskellige spørgsmål. I eftermiddag vil jeg lige give en kort opsummering af mine svar (uden dog at navngive spørgerne).

mvh
Jan



1/10 2010 13:19 butterboy 034239



Hvad er minimum indskud pr deltager?

Det synes jeg umiddelbart ikke at jeg kunne finde?

jeg kunen måske godt være fristet til et mindre beløb fx 25.000 kr. men så skal der jo findes 100 personer som mig...





1/10 2010 14:21 McJanus 034246



Hej Butterboy,
Minimumsindskud er netop DKK25.000 .
Der er blandt de mundtlige tilsagn jeg har modtaget (tegningsblanketten er først nu tilgængelig), flere der vil tegne en enkelt aktie, men også en del der vil tegne 4 aktier (altså DKK100.000). Så der bliver næppe tale om 100 aktionærer, men måske 30-35. Professionelle investorer vil finde en så stor aktionærkreds besværlig, men upside er at det giver en realistisk 'escape' mulighed for den enkelte idet der er en større kreds af potentielle aftagere af en investors aktier, hvis han/hun ønsker at sælge inden en børsnotering.

mvh
Jan



1/10 2010 14:41 peter666 034249



Hej Jan,
Kan man bruge pensionsmidler ?



1/10 2010 14:59 McJanus 034251



Hej Peter,

Det er muligt, men ikke uden betingelser.
Her er et link (hvis jeg kan få det til at virke!) til en forklaring: http://www.kromannreumert.com/da-DK/forretningsomraader/Skat/Documents/Tax-facts.pdf

mvh
Jan



1/10 2010 16:11 McJanus 134258



Her knap 24 timer efter vi har postet projektet her på ProInvestor kan jeg konstatere at responsen har overgået mine - ellers ambitiøse - forventninger.
Jeg har især modtaget en del mails fra folk som ikke ønskede at skrive i debattråden - og det kan der være mange grunde til.

En del henvendelser har været opmuntrende kommentarer, men der har også været en række spørgsmål som alle er besvaret via mails.

Lad mig kort tage nogle af spøgsmålene her, da de måske er udsprunget af at materialet der foreligger kan virke rimeligt komplekst (sagt ligeud: Måske har jeg ikke været god nok til at beskrive alt lige godt!).

Spørgsmål: Det lyder alt sammen meget logisk, men hvorfor er der ikke andre der har fundet på det samme?

Svar: Fordi ingen andre har kunne tilbyde et headset med de egenskaber som tbone headsettet besidder. Brugerne vil aldrig acceptere at skulle anvende et headset, som ikke tilbyder nogle direkte forbedringer i det daglige arbejde, eksempelvis nedsætte støjgener eller forbedre den direkte kundekontakt. Hvis man ikke kan få personalet med 'frivilligt', så bliver et system aldrig accepteret.

Spørgsmål: Kan fase 1 virkelig gennemføres på bare 9 måneder?

Svar: Tidsplanen er lagt i samarbejde med alle involverede, men det garanterer desværre ikke 100% at den holder. Det er derfor vigtigt at projektet ikke påvirkes økonomisk hvis tidsplanen skrider - da alt arbejde udføres ex-house på faste kontrakter.

Spørgsmål: Det avancerede system lyder som den ultimative løsning. Hvorfor ikke bare nøjes med den?

Svar: Den avancerede løsning tager lægere tid og koster flere penge at udvikle. Vi ønsker en hurtig vej til markedet (til salg!). Entry level systemet giver fra start de fleste af de funktioner som industrien og politikerne efterspørger samtidig med at der ikke er forskel på de arbejdsmiljøforbedringer som headsettet tilbyder i de to versioner.
Endelig vil en børsintroduktion være et godt tidspunkt at rejse kapital til udviklingen af et mere avanceret system.

Spørgsmål: Du omtaler et amerikansk unvesitet og jeg har læst deres ansøgning om midler til bl.a. at teste jeres system. Hvor mange penge har de fået og går disse penge til projektet?

Svar: De får først svar på deres ansøgning d. 31/3 2011, men de er optimistiske i deres forventninger.
De penge de i givet fald modtager vil ikke tilfalde projektet men gå til at dække deres egne omkostninger. Hvis de får bevillingen vil det dog betyde at alle tekniske målinger om hvorvidt vores system påvirker flyinstrumeterne udføres af dem - gratis for projektet. Det vil også betyde at deres 'forskningsrapporter' specifikt vil omtale CCCS systemet, hvilket vil være uvurderlig støtte i fremtidige forhandlinger med lovgivere, airlines, fonde etc.

....

Der har nogle som efterspurgte tegningsblanketten - den er nu tilgængelig blandt det andet materiale.

Min mail er stadig åben for spørgsmål - også i weekenden. Jeg checker også denne tråd jævnligt og besvarer spørgsmål eller kommentarer.

mvh
Jan



4/10 2010 11:29 McJanus 134397



I lørdags var der en artikel i Berlingske Tidende der stiller spørgsmål om støtten til iværksættere er hæmmet af den manglende infrastruktur for nye projekter.
Dette kan jeg tilslutte mig - vi mangler vitterligt et samlingspunkt for nye ideer, kapital, rådgivning og erhvervspolitik.

Jeg mener at mange års iværksætter kampagner er slået fejl. Politikerne har masser af forståelse for, at Danmark fremarettet skal leve af innovation, samt at nye virksomheder skaber rigtg mange arbejdspladser.
Men det er fejlagtigt at tro, at nye iværksættere kan opmuntres med klippekortordninger, der giver tilskud til kurser i bogføring og momsregnskaber. Bevares, det er altid godt at kende forskel på debet og kredit, men måske var det bedre at give tilskud til den egentlige bogføring, så opfinderen kan fokusere på hans idé.

Der er et hav af forskellige støtteordninger, men overblikket mangler. Der er kommunale, regionale, statslige og EU ordninger, men de færreste kan nævne blot fem ordninger.

Alt for mange potentielle iværksættere 'går kold' endnu inden de er kommet i gang. Der er masser af spredt information på nettet, men der mangler en officiel 'start her' knap.

Danmark mangler et iværksætter ministerium.
Om ikke andet, så blot for en periode ... 2-5 år.
Et sådan ministerium ville netop kunne fokusere alle kræfter på at skabe en sammenhængende infrastruktur.
For hvem er egentlig i dag øverst ansvarlig for at de politiske fest taler bliver realiseret? Er det erhvervsministeren, videnskabsministeren, økonmiministeren eller indenrigsinisteren?



4/10 2010 11:49 034398



ProInvestor bliver det nye ministerium for entrepreneurship....giv mig 9 måneder.....



4/10 2010 12:30 McJanus 034401



Du får afgjort min stemme!

For lige at forsætte lidt i sporet ...
Som jeg starter med - vi mangler en infrastruktur.
Og så kommer jeg til at tænke på infrastrukturen i sygehussektoren.
Du har et problem og henvender dig hos egen læge eller på skadestuen. Når problemet er identificeret sendes du videre til den første behandling - dernæst til specialiseret pleje og medicinering for til sidst et blive udskrevet til dit nye liv (eller til krematoriet).

En iværksætter får en ide - men der er ikke rigtig nogen indgang nogen steder som får ledt iværksætteren videre. Der er en masse steder at henvende sig - banken, kommunen, vækstfonden for at nævne nogle, men hver især har de deres egen agenda, og de kikker for det meste mere på sig selv end de kikker på iværksætteren og hans ide.



TRÃ…DOVERSIGT