Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

"Vækstpakke" ??


35723 Occam 8/11 2010 22:38
Oversigt

http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/195097/fakta_finanslovens_vaekstpakke.html

Deprimerende. Det meste er yderligere komplicering af eksisterende afgifter, fradrag og tilskud, som kun skaber vækst hos revisorer og bureaukrater.

Og penge til nedrivning af overflødige landejendomme! Det er ikke vækst, det er afvikling. I stedet kunne de afskaffe de love, der forbyder danskere at eje mere end et hus, og som forbyder tyskere overhovedet at eje danske huse. Så kunne byboere købe landejendommene og betale for istandsættelsen. Det ville skabe vækst!

Den enkle vækstpolitik ville være at sætte selskabsskatten ned. Så kan de virksomheder, der giver overskud selv akkumulere kapital til deres fortsatte vækst i stedet for at skulle bede bureaukrater og pensionkasser om penge.

Med regeringens "vækst"politik må konklusionen være på sigt at omlægge aktieporteføljen til mere udenlandsk og mindre dansk, for de produktive danske virksomheder kommer til at skulle fodre på flere og flere bureaukrater.



8/11 2010 23:02 JørgenVarnæs 035724



Der er tale om en skrivefejl, hvor vækstpakke = imploderingspakke

sent from iPhone



10/11 2010 07:57 JørgenVarnæs 035754



Det viser sig nu at afskaffelsen af iværksætterskatten var spin af skumleste slags. Regeringen har lavet en eu harmonisering, hvor investorer med rødhårede tvillingesøstre og familiebaggrund på Havernakø er fritaget. Skatten består i det store hele i sin oprindelige og modbydelige form. Regeringen har simpelthen ikke fattet, hvad der sker udenfor borgens mure:
http://m.business.dk/touch/article.pml?guid=9405472

sent from iPhone



10/11 2010 07:57 JørgenVarnæs 135755



Det viser sig nu at afskaffelsen af iværksætterskatten var spin af skumleste slags. Regeringen har lavet en eu harmonisering, hvor investorer med rødhårede tvillingesøstre og familiebaggrund på Havernakø er fritaget. Skatten består i det store hele i sin oprindelige og modbydelige form. Regeringen har simpelthen ikke fattet, hvad der sker udenfor borgens mure:
http://m.business.dk/touch/article.pml?guid=9405472

sent from iPhone



10/11 2010 09:50 JørgenVarnæs 235761



Hmm - det der med links fra iPhone sites over på et "normalt" site fungerer vist ikke helt.

Her er linket omkring den hastigt accelererende udflytning af danske jobs:

http://www.business.dk/oekonomi/udflytning-er-guld-vaerd

Udflytningen er under ingen omstændigheder noget som finanskrisen har skabt. Den er skabt af fundamentale forhold her i Danmark.
Jeg opremser de mest presserende:

- ingen investeringer pga fjendtligt skatteklima
- for høje lønomkostninger
- for lav kvalitet
- for lav effektivitet
- for kort arbejdstid
- for strenge administrations- og reguleringsvilkår

Der er et skrigende behov for reformer, hvis vi skal være i stand til at brødføde os selv om 10 år. Med et budgetteret underskud på statsbudgettet på kr 80 mia næste år og en realrente, der mere end snuser til 0 så er det bydende nødvendigt at politikerne enten skider eller hopper af potten.

Vi har brug for action nu!



10/11 2010 12:22 BiopOrBust 335766



Modtog følgende i indbakken i dag, for en gang skyld fattes jeg ord...

Fritagelse for genbrugspladsgebyr, men afslag på fritagelse for administrationsgebyr

Vi har behandlet din virksomheds ansøgning om fritagelse for betaling af affaldsgebyr 2010.

Gebyret består af to gebyrer:

1. Gebyr for virksomhedens adgang til genbrugsstationer
2. Administrationsgebyr for farligt affald

Du har søgt om fritagelse med den begrundelse, at din virksomhed ikke har noget affald.


1. Gebyr for virksomhedens adgang til genbrugsstationer for 2010
Vi fritager din virksomhed for betaling af gebyr for din virksomheds adgang til genbrugsstationer for 2010.

Det skyldes, at kommunen fritager virksomheder, der på tro og love har erklæret, at de ikke anvender nogle af de kommunale genbrugsstationer i Odense (jf. Affaldsbekendtgørelsen1 §60, stk. 4).

Din virksomhed kan blive bedt om at fremsende dokumentation for, at den opfylder fritagelseskriterierne – opfyldes disse ikke, falder fritagelsen bort.


2. Administrationsgebyr for farligt affald for 2010
Vi må desværre afslå din virksomheds ansøgning om at blive fritaget for administrationsgebyr for farligt affald for 2010 (107 kr. ekskl. moms).

Det skyldes, at kommunen kun kan fritage en virksomhed fra affaldsgebyret, hvis vi vurderer, at virksomheden og dens aktiviteter ikke har noget affald (jf. Affaldsbekendtgørelsen §60, stk. 5).

I dit tilfælde vurderer vi ud fra kendskab til virksomhedens aktiviteter, at der forekommer affald.


Det er yderst sjældent, at en virksomhed fritages fra gebyret i Odense Kommune, da vi vurderer, at stort set alle virksomheder har affald. Det kan f.eks. være: Aviser og fagblade, papiraffald i forbindelse med udarbejdelse af regnskaber, reklamer og tilbud, vareprøver, madpakkepapir og lign.

Mængden af affald kan være lille, men den er der dog.

Se mere på www.odense.dk/affaldsgebyr

Klagevejledning

Odense Kommune er ikke forpligtet til at fritage virksomheder efter bestemmelsen i Affaldsbekendtgørelsen §60, stk. 5. Det er op til kommunen at vurdere, hvorvidt der er tilstrækkeligt grundlag for at antage, at en virksomhed ikke har en egentlig affaldsproduktion.

Odense Kommune er i sin afgørelse forpligtet af det forvaltningsretlige lighedsprincip, hvilket betyder, at ens sager skal behandles ens.

Det følger af miljøbeskyttelseslovens2 § 48, stk. 3, og affaldsbekendtgørelsens § 101, at der ikke kan klages over Odense Kommunes afgørelser om disse spørgsmål til anden administrativ myndighed. Miljøstyrelsen eller Miljøklagenævnet er altså ikke klageinstans i disse sager.


Afgørelsen kan ikke indbringes for en anden administrativ myndighed (jf. § 101 i Affaldsbekendtgørelsen, Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 om affald).

Spørgsmål der vedrører om en kommune overholder den lovgivning, som kommunen skal overholde som offentlig myndighed, kan dog indbringes for Statsforvaltningen.

Statsforvaltningen er ikke klageinstans, men udøver et retligt tilsyn overfor kommunerne og beslutter selv, om der er grundlag for at rejse en tilsynssag. Statsforvaltningen kan dog ikke tage stilling til, om kommunernes dispositioner er rimelige eller hensigtsmæssige, eller til spørgsmål om skønsudøvelse, så længe skønnet udøves inden for de rammer, der er fastsat i lovgivningen (offentligretlig lovgivning og offentligretlige retsgrundsætninger, herunder bl.a. hvile-i-sig-selv-princippet og lighedsgrundsætningerne).

En anden mulighed er at anlægge civilt søgsmål. Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved en domstol, skal sagen være anlagt inden 6 måneder efter endelig afgørelse, jf. miljøbeskyttelseslovens § 101. Fristen regnes fra datoen for denne mail.

1Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 om affald
2Miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010 Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse

Administrationsgebyret på 107 kr. eksl. moms opkræves af Odense Renovation A/S. Har du spørgsmål vedrørende fakturaen kan Odense Renovation A/S kontaktes på telefon 63 13 82 00.

Venlig hilsen
Odense Kommune
Natur, Miljø og Trafik
Industrimiljø
Nørregade 36 – 38
5000 Odense C
Tlf.: 65 51 24 00
E-mail: affaldsgebyr@odense.dk



10/11 2010 12:39 Gobe 035768



BOB, send dette bureaukratiske nonsens i en skrivelse til politikerne.

Suppleret med en masse bilag og højtlarmende beklagelser. Det nytter !

Min sag med AT er afsluttet med kapitulation fra AT og mange timers arbejde både hos AT, Ankestyrelsen, Politikerne og undertegnede.
Men ville simpelthen ikke acceptere den mishandling vi blev udsat for !

Så det nytter og nogen skal tage kampen op, hvis vi skal overleve som velfærdsstat !

Gobe



11/11 2010 15:38 Occam 135841



Måske kan dette give inspiration til næste års vækstpakke: Virksomheder, der slet ikke har affald, kan - efter ansøgning - få nedsat adminstrationsgebyret for farligt affald med 25 pct (dvs. 26,75 kr).

Sådan skaber VKO vækst - blandt DJØFere!



16/11 2010 15:36 Hegu 136084



Jeg har fået en tilsvarende skrivelse og har heller ikke noget affald i den berørte virksomhed. Til gengæld har jeg som iværksætter fået endnu en hjemmeside:

www.vaekstguiden.dk

Efter min mening kan VKO lave lige så mange flotte hjemmesider de vil. Jeg tror dem ikke over en dørtærskel på grund af indførslen af den tåbelige iværksætterskat, deres indførsel af stadig flere erhvervsfjendtlige love og regler og så selvfølgelig deres generelle skattepolitik. Iværksættere har ikke brug for flere mærkværdige støtteordninger, ...men mindre skat, mindre papir og en regulær opblødning af konkursloven, så man ikke som iværksætter er stavnsbundet resten af sit liv pga af et fejlslagent erhvervsprojekt.



20/11 2010 12:52 BiopOrBust 136235



Breaking News:

Har modtaget skrivelse fra Odense renovation, naturligvis på miljørigtigt genbrugspapir i ditto kuvert.

I skrivelsen er både ehvervsgebyret på kr. 620 (som de har fritaget mig for) samt administrationsgebyret på kr. 107 listet op.
Indbetalingskortet er sjovt nok ikke udfyldt, så straks tænkte jeg: Aha, de satser på at jeg har glemt at jeg er fritaget for erhvervsgebyret og bare betaler begge dele...

Kiggede efter en betalingsdato på indbetalingskortet uden held, hvorefter mine øjne faldt på ordet "Kreditnota" øverst i skrivelsen. De har altså kreditteret mig begge beløb, og jeg skal således ikke betale en krone...

Bottomline må være at efter udsendelse af to styks plastickort (til en enkeltmandsvirksomhed) til at få adgang til genbrugsstationen, behandling af min klage over at skulle betale for noget jeg ikke bruger, delvis afvisning af klagen med følgende udsendelse af skrivelse herom, ender sagen med at de udsender en kreditnota hvorefter jeg skal betale kr 0,-.

Gad vide hvad dette lille eksempel på offentlig forvaltning har kostet i tid/penge hos kommunen?
Hvis ikke de har fået andet ud af det, så har de da bidraget kraftigt til at nedsætte min almidelige agtelse for systemet, på den anden side som min gamle matematiklærer altid sagde:

Det er meningsløst at dividere med nul!



16/11 2010 15:10 collersteen 036079



Gad vide hvad den "reelle" arbejdsløshed er i DK....
http://epn.dk/samfund/article2247309.ece

Det er jo usandsynligt mange mennesker - det hele må vel uundgåeligt ende med et brag hvis ikke vi får gjort noget drastisk ved det hele.




16/11 2010 15:23 collersteen 336082



Det kan jo være fuldstændig lige meget om den officielle arbejdsløshed er steget fra 100k til 200k, når vi har 700k mennesker svævende rundt i ingenmandsland i statistikkerne.
Men helt arbejdsløse er de jo nok ikke allesammen - der findes jo også særdeles mange natjob der ikke tåler dagens lys.

Det må da ende galt en dag - jeg tør ikke lave regnestykket, men man kan jo tage de 700k, lægge børn+pensionister, folk under uddannelse, de officelt arbejdsløse og off. ansatte oveni. Så kan det det godt nok ikke være mange tilbage til at finansiere hele vort velfærdssamfund - eller bare samfund i det hele taget.

GYS...!



TRÅDOVERSIGT