Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Finans-krise re-visited


36272 TeamGarlic 22/11 2010 10:21
Oversigt

Professor Jacob Brøchner Madsen ser stor chance for større nedtur. Boligpriserne er ikke faldet nok, der er for stor gæld i Vesten og renterne holdes kunstigt lave og opsparingen er ikke stor nok i Vesten.

http://epn.dk/brancher/finans/article2250339.ece

(Hvis ord-valget re-visited giver associationier til Metallicas Garage Days Re-visitien - then you're in for a treat link: http://www.allmusic.com/album/the-598-ep-garage-days-re-revisited-r12991)



22/11 2010 11:02 Conner 236274



Han gætter, og nok mere kvalificeret end mig, men det er ike desto mindre et gæt.
At forudsige boligpriser er afhængig af flere ting. Den ene er renten. Han har tippet 6-7 procent, og det kan vi ganske udemærket få, men som situationen er nu, så er der ikke noget der tyder på at vi får det foreløbig. Renterne bliver holdt nede, for at fastholde en spirende optimisme. Denne optimisme kan bryde ud i fuldt flor om et par år, når krisen i 2008 er lagt tilpas langt bag os. En lav rente, en lav arbejdsløshed (hvis vi kan fastholde den), og en sprudlende optimisme er det der skal til for at priserne stiger igen.

En anden ting er de asiatiske opkøb af obligationer. Hvis de i morgen beslutter ikke at købe flere, så kunne man frygte at markedet kollapsede - en ny krise. Det er de absolut ikke interesseret i, da de har brug for os, som vi har brug for dem. Dermed mener jeg, at ikke at der er noget at frygte fra den kant. Det der derimod skal bekymre er gældens størrelse. Når gælden når en størrelse, hvor den ikke kan tilbagebetales, så har vi balladen. Lige nu formoder jeg, at alle er enige om, at gælden gerne må vokse, da det er vigtigere at få gang i økonomien. Hvis der ikke kommer gang i den vestlige økonomi med deraf følgende lavere arbejdsløshed, højre vækst osv., så begynder situationen at spidse til. Der går dog en periode vi ved det. Så foreløbig, så kan vi læne os tilbage og trygt afvente. Forstået på den måde, at vi ikke skal i hullet i dag eller i morgen.

Mvh



TRÅDOVERSIGT