Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TDC går atter på børsen


36467 25/11 2010 16:18
Oversigt

Så går landets største udbyder af kommunikation igen på børsen. I kan se prospektet her: http://track.adform.net/C/?bn=477133;C=0

Der er tale om et ret interessant setup, der starter med et 9 mia kroner stort aktietilbagekøb, aggressiv udbyttepolitik og alt muligt andet spændende.

NTC S.A. og NTC Holding G.P. & Cie S.C.A. har offentliggjort, at de har til hensigt at foretage et markedsudbud af eksisterende aktier til danske investorer og visse internationale institutionelle investorer. Der vil intet udbud finde sted i Australien, Canada, Japan eller USA eller i nogen anden jurisdiktion, hvor et udbud kan udgøre en overtrædelse af lokale værdipapirlove eller -regler. Intet på denne hjemmeside udgør et tilbud om at sælge eller en opfordring til at købe værdipapirer i USA. TDC A/S' værdipapirer er ikke og vil ikke blive registreret i henhold til U.S. Securities Act af 1933 ("Securities Act") og må ikke udbydes eller sælges i USA, medmindre det sker ifølge en undtagelse fra eller i en transaktion, som ikke er underlagt registreringskravene i Securities Act.

Læs mere her: http://track.adform.net/C/?bn=477133;C=0



25/11 2010 16:19 236468



Kapitalfondene bag TDC giver en lille rabat på de udbudte aktier for at sikre sig, at salget bliver en succes. På den måde vil de sikre sig, at det på sigt er muligt at sælge resten af deres aktier i selskabet fra. Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks analytiker Morten Imsgard, efter at detaljer om aktiesalget er blevet offentliggjort.

- Det handler jo for dem om at få solgt den samlede pakke til en fornuftig pris, og så er der selvfølgelig en strategi bag, hvordan man gør det. Og der er det min vurdering, at man i det første udbud her gør sig klogt i at sikre, at de investorer, der kommer ind her, får en god oplevelse. Og det taler selvfølgelig for, at man lægger et udbudsinterval ud her, som også åbner op for den lave ende. Selvom der sidder mange analytikere rundt omkring og peger på, at TDC kan bære en højere pris end det, der er indikeret, siger Morten Imsgard til RB-Børsen.

Han ser samtidig det kommende aktietilbagekøb på 9 mia. kr. som en anden gulerod, TDC-ejerne dingler foran investorerne.

- Det er belejligt lanceret sammen med udbuddet, så man er sikker på at have et rigtig godt argument, når man skal forhandle de endelige priser på selskabet, siger Morten Imsgard.

TDC's ejere vil sælge 210-241,5 mio. aktier til en kurs på 47-56 kr. per aktie. Efter frasalget og aktietilbagekøbet vil kapitalfondene bag eje 55-60 pct. af selskabet.



26/11 2010 17:30 collersteen 136513



Alene pga. den backing der er fra flg. banker gør at jeg overvejer at gå ind med en stor portion i håbet om hurtige 5-15%. Dette udbud skal være en succes hvis fondende skal gøre sig nogen som helst forhåbning om at slippe af med resten af aktierne.

Se lige den stribe banker her: (behøver jeg at sige "pandora"...selvom det selvfølgelig er en helt anden vækstcase)

KLIP:
Udbudskursen i det
Offentlige Udbud fastsættes gennem en bookbuilding-proces, der gennemføres af J.P. Morgan Securities
Ltd., Morgan Stanley & Co. International plc, og Skandinaviska Enskilda Banken, Danmark,
filial af Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ.), Sverige, som Joint Global Coordinators,
Deutsche Bank AG, London Branch og UBS Limited som Joint Bookrunners, Credit Suisse Securities
(Europe) Limited, Danske Bank A/S, Goldman Sachs International, HSBC Bank plc. og Nomura
International plc., som Joint Lead Managers, og BNP PARIBAS og Carnegie Bank A/S, som Co-Lead
Managers. Bookbuilding er en proces, hvor Joint Global Coordinators forud for fastsættelsen af
den endelige kurs i det Offentlige Udbud etablerer grundlaget for fastsættelsen af Udbudskursen
ved at indhente interessetilkendegivelser vedrørende Aktierne fra potentielle institutionelle og øvrige
investorer
KLIP



27/11 2010 11:03 collersteen 036522



Lidt fra Børsen idag, selvom der vist ikke er de store nyheder:
http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/196370/ugens_aktie_tdc_bliver_nyt_folkeeje.html

Jeg er ved at snakke mig selv ud i et stort bet på TDC.



27/11 2010 11:34 036523



dividende på 7-9%!



27/11 2010 12:05 collersteen 136526



Dividenden er jeg som ultrakortsigtet principielt ligeglad med, selvom det da selvfølgelig burde lægge en hvis bund under aktien.

Spgm. er så om man burde købe lidt i markedet også på 52-53 eller satse helt og holdent på udbuddet.
Problemet er lidt at det øger downside såfremt udbudskursen bliver sat meget lavt, og laver man et kæmpe bet vil man jo gerne undgå så meget af downsiden som muligt. (det er så under forudsætning af at kursen "næppe" falder til under udbudskursen når udbuddet er gennemført. Det er faktisk denne forudsætning der er grundstenen i et evt. bet fra min side). Jeg er nok derfor mest hooked på kun at gå med på udbuddet.



1/12 2010 14:58 collersteen 036737



Så har jeg afgivet et par overmodige bud på TDC, så nu må det briste eller bære.



1/12 2010 18:28 Hegu 036744



Bare rolig Coller. Så er vi i hvert fald to, som er hoppetr poå den.

Med venlig hilsen

Hegu



14/12 2010 17:39 collersteen 137040



Det kom i sandhed til at briste - det er jo nemt at skyde skylden på andre, men jeg er dybt rystet over hvor dårligt et placerings- og prissætningsarbejde som de mange banker og kapitalfondene har gjort. Nu her på 4.dagen er vi nået op på totalt 75mio aktier omsat. Og det er næsten ren dump af aktier. Det er altså ca. 1/3 af hele udbuddet som blot er blevet smidt i grams så hurtigt som muligt. Det er for dårligt og en anden prissætning havde nok været at forlange. Det bliver spændende at se hvordan udbuddet forløbet næste gang - fondene har jo stadig ca. 60% aktierne der skal sælges.

Størrelsen af mit bet er naturligvis mit eget ansvar, men resten er jeg lettere mopset over. Som små investorer har vi jo ingen indflydelse på aktiens prisfastsættelse i book buildingen, så alt andet lige kan vi jo blot "snylte med" og håbe på at prisen bliver en succes.

Personligt havde jeg jo foretrukket (og var helt overbevist om) at tankegangen var flg.: Vi vil hellere have et succesfuldt udbud på 48 med reduktioner og efterfølgende tilkøb i markedet end end en overpriset/oversolgt emission på 51, hvor aktierne bare bliver dumpet til den store fuldmedalje.

Her en god artikel der illustrerer sagen lidt
http://www.business.dk/tech-mobil/tdc-ejeres-graadighed-dyr-investorer

Der et spgm. som jeg ikke lige kender svaret på, men alt andet lige må det være bankerne. Hvem scorer gevinsten på den "megashort" af 31mio aktier der reelt er lavet fra 51 og med luk på 48-51 indtil videre?

Mvh
en noget mavesur collersteen der føler sig taget godt og grundigt i.....



27/11 2010 11:40 Hegu 036524



Det bet er du ikke alene om. Jeg har i ugens løb snakket med flere af mine finansborde, som alle bakker dit synspunkt op.

Med venlig hilsen

Hegu



27/11 2010 12:02 masha 036525



Som skrevet mandag har jeg svært ved at se hvad der kan konkurrere med dividender der er 5-6 gange mere end banken vil give på indskud. Er som jer andre ved at varme mig selv op har nu et gak lige under 50 - trading i 40'erne indregnet - så helt galt går det ikke :). Men dette kunne blive megabettet for 2011 - ikke pga kursen, men dividenden. Held og lykke :)



27/11 2010 13:15 vouskootia 136529



er den høje dividende ikke et udtryk for at kapital-fonden vil cash-out på alle tænkelige måder? er det en mulig long-term høj dividende?
jeg er negativ på tdc long-term, de sidder med et kobbernet monopol - kobbernet! og så er de udsultet rent teknologisk og vedligeholdsmæssigt efter kapitalfonden har været inde over... jeg forventer et stort behov for investeringer i vedligehold og nye it-systemer.
Men det kunne nok være en fin short-term play alligevel dog...



TRÅDOVERSIGT