Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

PEN Q3 og MKB


36498 Kenddinvare 26/11 2010 12:58
Oversigt

Først chatnoter fra præsentationen derefter MKB beregning.

PEN Q3 online fra (link)
Ebitda 7 mio.$. Rekordprod. fra Manata.
Manati vil sikkert ikke holde sig på 7MMm3 men sikkert glide nedad mod 6
Prod capacity fra KUN4 og 5 på 900 Bop/d. Stadig 6 testbrønde mere.
BS3. Petrobras kommer med plan 13.januar. Beslutning i Q3.
Round9 datarum er ved at lukke. Stor interesse, men først afklaring mod slut af Q1. 3D indikerer omkring 1mia Boe.
Kapstad: good quarter both operationaly and economically.
Afregningspris fra Manati er det dobbelte af US Henry Hub
Total assets 442 mio.$. Cash 31 mio$ (det er før AJAPE-salg). Nettogæld 91 mio.$
Efter gældsrestructuring: ingen repayment i 2011. ens afdrag i 12-17 og den store del i 2018. Der er hele tiden rentebetaling.Det største lån 12%, det lidt mindre 13%.
Stadig stor fleksibilitet på Capex i 2011. Næste funding fra farm-out på Round9 og resourcebased lending i Congo.
Q&A: Skal olien fra MKB stadig køres væk. Nej pipeline på et tidspunkt. Flere muligheder.
Mark Scarbroug: Har vist vi kan producere fra MKB. Nu hvor mange brønde, hvordan til marked osv.
Der er olie alle steder i sandstenen. God Stoip upside over 1 mia.barrels
Forventer decline efter 1 år på KUN4 og 5 til 5-600Bopd efter et år (det er ret lille decline i forhold til shalegas)
Ved 0.32 VIDEO fra Kundji completion med fracturing udstyr og proces.
Lavet frac. i 3 forskellige dybder i KUN4bis. (Figur viser god inddækning i toppen).
Tryk i KUN1 og4 viser, at der er afstandspermeabilitet så tryk udlignes over år (og produktion kan opretholdes over tid).
"På KUN4 er de 600 bopd et konservativt skøn."
Seismik mm. sigter nu mod en overordnet udviklingsplan. Rig og site på plads til start af de 6 testboringer start januar.
En 5000 bopd produktionsenhed på plads i 2011 Q3.
Kan senere kopiere pladsens setup på andre positioner, men med dertil passende enheder (lavere costs pr. site og hurtigere)
PEN står for træning af personalet og operatør er villig til at tage velkvalificerede expatriates ind.
Tror at 10% af olien er "recoverable" (KDV:forsigtigt)
Lige nu er udgiften 8-10 mio.pr. brønd. Bør hurtigt kunne komme ned på 5-6 mio.$. Angivet nogle konkrete forhold.
SLUT. Alt i alt går det som håbet og med en rigtig positiv udvikling på MKB. Men ingen trigger. Hvis der skal findes lidt negativt er det at mulighed for teknisk udvidelse på Manati ikke er med og manglende substans på Dussafu (bortset fra at der arbejdes på at skaffe den rigtige rig).

OG SÅ TIL
MKB kan nu forsigtigt anslås.
Der kan foreløbig forventes et rimeligt stabilt længerevarende flow på 600 tønder pr. brønd. Ret hurtigt kan udgifter pr. brønd nedsættes til 5-6 mio.$ og etablering af pipelinesystem og anden effektiv handling kan relativt nemt komme på.

Hvis vi nu efter driftomkostninger regner med 70$ pr. tønde giver det 42.000$ om dagen pr. brønd eller 15 mio. $ om året, så selv når skatten efterhånden kommer ind i billedet ses tydeligt at det ret hurtigt (læs om et år) kan give en selvfinansierende udvikling og oven i købet med lånemuligheder til brug for PENs generelle situation.

Hvis der meget forsigtigt regnes med 1 mia. tønder "in place" og at 10 % kan udvindes, hvoraf 20% er PENs andel. Er potentialet for PEN i MKB 1,4 mia.$ (10-15 år?).
Personligt vil jeg tro at brøndene ved mest effektiv udvikling kommer en smule i vejen for hinanden, så vi i snit vil se et flow i retning af 500, 400, 350, 300.. Bopd for årene og dermed en nutidsværdi (NPV12) pr. brønd ved start i retning af 25-30 mio.$ (og altså 5mio.$ til PEN for en udgift på 1mio) med 50-100 brønde.
I forlængelse heraf må min nutidsværdi for PENs MKB-andel ligge mellem ½ og 1 mia.$, (før skat), men som investor må man lige inkludere diverse risici, hvoraf nogle kan forsvinde i forbindelse med de næste 6 testbrønde, indlejning af passende rig, bekræftelser af udvindingsplaner fra operatøren o.lign i 2011.

Og endelig omkring kursudvikling:
Kursen er nu tilbage i det leje hvor de hurtige (f.eks. undertegnede) begyndte at supplere og efter mere end fordoblig af kurs på 1½ måned måtte profithjemtagning forventes. Egentlig som jeg havde forventet i form af en hurtig stigninglige under/efter præsentationen og så tilbagefald. Selv sikkerhedssolgte jeg en lille portion lidt for sent og genkøbte for tidligt, da faldet kom hurtigere end forventet. Om det så betyder at det ikke bliver langvarigt ved jeg ikke. Nogen vil sikkert forsøge at ryste andre ud. Men opturen glemmes jo ikke så hurtigt så det hurtige store tilbagefald kan betyde at opkøb starter inden der kan tales om trendvending. Første vigtige søtter er vel i Bollingerbåndets midterkanal og parabolic SAR.
















28/11 2010 00:30 Fluefiskeren 036556



Flott innlegg som alltid Kenddinvare. Det med OIP på 1 milliard fat olje forundrer meg. Prevail Energy opererte tidligere med ca 5 milliarder fat (eller sier dere tønner i Danmark?. Dette er vel og merke uten oppsiden fra Vandji play som også er identifisert på dette feltet og hvor det drives utvinning fra på det nærliggende M’Boundi feltet.

Også 10% recovery synes jeg høres konservativt ut. Jeg tror derfor at oppsiden er meget stor i forhold til det du opererer med, men enig at vi foreløpig kanskje bør holde seg til Panoros egne vurderinger.



TRÅDOVERSIGT