Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas - Emission eller Obligationslån


36630 29/11 2010 11:23
Oversigt

Så har Danske været til investormøde og det var ikke lige de store positive toner der kom ud af det.

Udover vi snart i fællesskab har lagt triple15 målsætningen i graven, så begynder presset på arbejdskapitalen nu at spøge, hvilket så får Danske til at mane emissions spøgelset frem igen.

Kursmål 145 fastholdes. Engell kan ikke sælge vind i sahara iøjeblikket desværre.

Her Danskes take-away

Fredagens investormøde fik ikke bekymringerne om Vestas' fremtidige indtjeningspotentiale til at dæmpe sig hos Danske Bank. Det skriver banken i en kommentar.

- Investormødet med Vestas sent fredag dæmpede ikke vores bekymringer om, at de underliggende EBIT-marginer er under betydeligt pres, skriver banken.

Vestas-ledelsens roadshow kom efter, at selskabet i sidste uge offentliggjorde ændrede regnskabsprincipper. Og mødet får Danske Bank til at konkludere, at Vestas med ændringen kommer til at have en langt højere arbejdskapital end tidligere udmeldt, hvilket kan føre til en kapitaludvidelse.

Bankens analyse viser, at Vestas' nu guider med en 550 mio. euro højere arbejdskapital end i regnskabet for tredje kvartal. Det tyder ifølge Danske Bank på en markant højere nettorentebærende gæld ved udgangen af 2010.

- Vi ser en forøget risiko for en kapitalforhøjelse, konkluderer Danske Bank.

Banken fastholder sin "reducer"-anbefaling og kursmål på 145 kr. Aktien handles mandag formiddag i kurs 161.



29/11 2010 11:34 McJanus 036632



Jeg har holdt mig pænt på afstand af Vestas i år, men havde en idé om at skulle tilbage og have en mindre position (for gammel venskabs skyld ...).

Mit øj har hvilet på 160 den sidste måneds tid - det er et simpelt 'teknisk target', men hvis den lukker i 157/158 eller værre, så bliver det ikke i 2010 jeg igen bliver Vestas aktionær.

På den anden side - slutter vi i 160 eller meget tæt omkring, så kan jeg næppe holde mig tilbage længere.

Fundamentalt har Vestas stadig potentiale, men om 4-6 år vil jeg tro de er opslugt af 'strukturelle tilpasninger'.

Er der nogen der ved hvor mange MW Vestas har afsat i alt i Kina?
Jeg har hørt de oprindeligt indgik en slags kontrak med kineserne om et mål omkring 500MW. Et mål som kineserne meget vel kan tage dybt bogstaveligt, men som VWS blot har angivet som et 'overslag'.
Jeg ved for lidt til at kunne kommentere dette yderligere.

mvh
McJanus



29/11 2010 11:36 McJanus 036633



PS - er der ikke en venlig sjæl som kan sælge mig et keyboard der kan stave?



29/11 2010 15:37 Thure 036646



Jeg venter til den med sikkerhed har bundet. Misser jeg den, så misser jeg den. For mig ser det bare ikke ud til at nedturen er ovre endnu. Faktisk overhovedet ikke. Nedjusteringerne kommer i hvert fald stadig i en lind strøm;

"I dag sænker flere finanshuse så kursmålet på aktien. Macquarie har skåret kursmålet til 145 kr. fra 160 kr mens analytikere i Exane BNP Paribas har halveret deres kursmål til kurs 120."

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/196450/vestas_sendt_paa_ny_nedtur.html




TRÅDOVERSIGT