Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TJX - lansigtet investering i tøj-kæde


37802 TeamGarlic 12/1 2011 10:39
Oversigt

TJX er en amerikansk off-price tøjkæde med over 2700 butikker (man sælger 20-60% billigere end konkurrenterne). De opererer i USA med 3 mærker til forskellige indkomst-grupper samt i Canada og Europa. De udskifter sortimentet op til 9 gange om året. Man kan ikke kalde TJX for en discount-kæde, men de opkøber restpartier m.v. og sælger disse billigt. Kun én gang i firmaets 33-årige historie har de haft nedgang i salget - det er stærkt.

Thorleif Jackson nævnte aktien i en artikel omkring amerikanske aktier i hhv. 2009 og 2005.
Det interessante for mig er den høje forrentning af egenkapitalen samt et ønske om at øge udbyttet. De gode resultater år efter år gør, at de fortjener prædikatet Branchevinder.

TJX opjusterede 6. januar forventningerne til Q4 2010 pga. et godt julesalg (som spået af LE) - det har fået kursen til at springe i vejret og analytikere til at opjustere kursmål.

På et weekly chart ser jeg en modsætning mellem MACD og kursudviklingen. En trigger vil være support på SMA20 og 40 (40 regner jeg for at være 10 Month (yepz - Mebane Faber)) samt, at Slow Stochastics vender og MACD vender opad fra nul. På et daily chart (ej vist) er aktien overkøbt på Slow Stochastics, mens MACD-divergensen er stigende positiv. Aktien konsoliderer sig.

Aktien er desværre ikke så nem at trade langsigtet som TEVA, men den kan give en interessant diversifikation i porteføljen.

TJX

TJX




TRÅDOVERSIGT