Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank emission


40366 MichaelS 21/3 2011 18:30
Oversigt

Hej PI, jeg er ny herinde men prøver at springe ud i at lave en tråd og få lidt hjælp fra jer.

Jeg har kigget lidt rundt, men kunne ikke en tråd om lige dette emne.

Har lige modtaget brev fra DB om deres emission, men er i tvivl om hvordan jeg skal forholde mig til det. Jeg er forholdsvis ny i aktieverdenen, og har pt. kun aktier med lang horisont lige nu. Planen er dog at begynde på handler noget oftere.

Hvad gør i andre? Køber i flere, sælger i dem i har, eller gør i intet? Jeg købte til kurs 108, så har tjent lidt på det, men har i længere tid overvejet at sælge dem. Da jeg egentlig synes den nærmeste fremtid så/ser ok ud og aktien samtidigt har valgt at tage et spring nedad har jeg afventet. Grunden til jeg igen overvejer er denne emission, men da jeg egentlig ikke har den store indsigt i hvad præcis en emission går ud på er det svært synes jeg. Er det rigtigt forstået at en emission betyder de vil skaffe mere kapital og derfor udbyder flere aktier til eksisterende aktionære? Altså man beholder sine "gamle" aktier, men køber flere til en lavere kurs(i dette tilfælde 86 kr)?

Mit egentlige spørgsmål er vel nok hvordan det historisk set ser ud for de forskellige aktier når de laver sådan en emission?

Selvom JPmorgan for en uges tid siden satte kursmålet ned til 134 fra 145 virker det så ikke dumt ikke at udnytte denne mulighed for at købe flere aktier til så forholdsvis lav kurs?

Det fører mig så hen til endnu et spørgsmål. Hvornår er det tilladt at sælge disse nyindkøbte aktier igen?

Håber jeg kan få lidt opklaring på bare nogle af disse ting, og vil gerne sige tak for forhånd :)

/Michael



21/3 2011 19:04 troldmanden 040368



Hej MichaleS

Velkommen til ProInvestor som aktiv skribent

Min indsigt i Danske Bank er ikke særlig stor så ingen anbefaling herfra i forbindelse med emissionen. Måske collersteen har en kommentar? Han har i hvert fald også en stor viden om emissioner generelt

Ang dit tekniske spørgsmål til emissionen. Så ja det er rigtig du beholder dine nuværende aktier og der så udstedes for 20 mia kr nye aktier til kurs 86.

For at købe en aktie til 86 kr skal man dog også have 3 t-retter. Og for hver aktie du havde inden emissionen begyndte fik du tildelt én t-ret. Havde man ikke DB aktien inden emissionen så skal man altså ud at købe 3 stk t retter for at kunne købe én ny aktie for 86 kr

Der er ingen lockup på nyerhverede aktier. Du kan vælge at sælge dem den samme dag du får dem i dit depot

Vh
T.



22/3 2011 15:21 johnsen 040394



jeg deltager stort set aldrig i "misser", men gad ikke sidde og fedte med T-retter. Tog en hurtig beslutning og købte. Her og nu får du intet foræret. Markedet er ingen pengemaskine.


En vinkel kan være:
Har du allerede aktier i Danske Bank, har du sikkert modtaget besked om, at du har mulighed for at tilkøbe nye aktier til kurs 86 eller sælge dine tegninsretter til ca. kurs 10,50. Så hvad skal du gøre?
Der kan diskuteres længe for og imod at deltage i emissionen. Det vigtigste spørgsmål er dog om du vil øge, mindske eller fastholde din eksponering mod Danske Bank.
Hvis du siger ja til at udnytte tegninsretter øger du din beholdning med ca. 23 %, sælger du alle dine tegningsretter mindsker du beholdningen med ca. 8 %. Vil du være neutral/have samme eksponering skal du tegne 9 (8,7) aktier pr. 100 du ejer i forvejen, og sælge de overskydende tegningsretter (så går provenu fra salg næsten op med beløbet til nytegning)
Det skal også bemærkes at kommentarer omkring "rabat" på aktien mv. ikke har noget hold i virkeligheden, De tegningsretter du har modtaget er bestemt af den pris de nye aktier kan tegnes til, så havde de nye aktier været dyrere at tegne, var dine tegningsretter mindre værd og omvendt.




TRÅDOVERSIGT