Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS - Ro/ro ombygges til militære opgaver


42483 fcras 14/5 2011 11:26
Oversigt


Lørdag 14. maj 2011 kl: 10:00

Tor Britannia ligger lige nu i dok i Dunkerque, hvor ro/ro skibet er ved at blive ombygget, så det kan indgå i det militære ARK-projekt. Skibene under ARK-projektet transporterer militært udstyr når der er brug for det, og løser resten af tiden almindelige civile opgaver.

På værftet får skibet installeret en sideport, en kran på dækket, modificeret rampen, så det kan lægge til flere steder, samt ombygget en ballasttank til ekstra brændstoftank, så skibets operationsområde udvides. Samtidig males skibet og skifter navn til Britannia Seaways.

Tirsdag dokker Britannia og onsdag tager Suecia Seaways pladsen til samme behandling.

Kilde: DFDS Update
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10917


http://www.dfds.com/



14/5 2011 11:31 fcras 042484



DFDS udvider med ny rute på Østersøen

Fredag 13. maj 2011 kl: 10:35


DFDS er i fuld gang med at planlægge åbningen af en ny jernbane- og ropax fragtrute mellem Ust Luga, der ligger 100 km vest for St. Petersborg og hhv. Sassnitz og Kiel i Tyskland. Ruten ventes senest at åbne i begyndelsen af juni.

DFDS informationschef Gert Jakobsen siger til thb.de, at rederiet er ved at klargøre RoPax færgen Kaunas til ruten.

Hvornår ruten åbner er endnu ikke besluttet, men Gert Jakobsen forventer, at det vil ske i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

En styrkelse af søtransporten har været et politisk ønske i Rusland, og blev også drøftet, da DFDS topchef Niels Smedegaard mødtes med den russiske ministerpræsident Putin, da Putin besøgte København for nogle uger siden.

Niels Smedegaard skriver i DFDS Update, at Ruslandstrafikken er inde i en spændende udvikling, hvor det i stigende grad står klart, at søtransport i Østersøen nogle gange bedre kan sikre stabile forsyningslinjer, end vejtransport gennem mange lande.

Kilde: DFDS og thb.de
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10908




14/5 2011 11:33 fcras 042485



DFDS chartrer gammel DFDS færge


Søndag 8. maj 2011 kl: 09:00


KORT NYT: Trafikken på DFDS rute mellem Karlshamn og Klaipeda er voksende. Derfor har rederiet besluttet at chartre Stena Feronia af Stena for en fem måneders periode. Den ny færge øger rutens samlede passagerkapacitet med 14 procent og fragtkapacitet med 15 procent.

Stena Feronia er allerede ankommet til Klaipeda, og efter en kort klargøring vil hun være klar til første afgang mandag aften.

Den tekniske besætning vil være fra Stena, cateringbesætningen fra DFDS Seaways i Litauen. Stena Feronia er den tidligere Dublin Seaways, som Stena for nylig overtog fra DFDS. Lisco Patria vil være udchartret for en tilsvarende periode

Kilde: DFDS Update
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10839





14/5 2011 13:13 fcras 042487



DFDS: Sælger tørlastkontrakter for 5,5 mio. nkr.


DFDS Logistics har solgt tørlastfragtkontrakter på en samlet volumen af 250.000 ton til det norske rederi Wilson. Kontrakterne har en omsætning på 40 mio. nkr., og DFDS får 5,5 mio. nkr. i kontanter for dem. Det oplyser Wilson i en fondsbørsmeddelelse

http://www.wilsonship.no/



TRÅDOVERSIGT