Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cloud Computing


42603 benny 18/5 2011 14:17
Oversigt

Et ganske kort spørgsmål til de kyndige: Kan "skyen"/cloud computing på sigt true et firma som Athena ?. Har de to ting/ydelser overhovedet noget med hianden af gøre. Med fare for at I griner af mig :−)

Med venlig hilsen: Benny



18/5 2011 14:31 142606



Athena ER CLOUDEN!

Athena leverer hosting løsninger og det er netop det skyen/cloud computing lever af.

Så Athena leverer altså infrastrukturen til at cloud computing kan lade sig gøre.

Jeg vil opfordrer dig til at se denne glimrende video fra vores kapitalmarkedsdag.

http://www.proinvestor.com/aktier/Athena+IT-Group/ATHENA.CO



18/5 2011 14:37 benny 042607



Super Aka. Tak for promte svar. Så "skyen" består af forskellige firmaer, der tilbyder den løsning herunder Athena. Kikker videoen i aften.



18/5 2011 14:44 142608



Skyen har tidligere i virkeligheden heddet mange ting. Software as a Service som Stein Bagger gjorde betygtet var måske første skridt om at man i stedet for at pakke software ned i pakker som cd´ere eller disks, så tilbød man for en billigere penge at leje software på abonnementsløsninger, herunder at man kan gøre det over internettet.

Cloud Computing dækker idag en masse firmaer herunder også Google og Apple, som leverer softwaren på deres servere istedet for på en diskette. Så du i princippet kan logge på hvor som helst med en skærm, et tastatur og en internet forbindelse. Så ligger alle dine fine dokumenter og programmer der og venter på dig efter du har identificeret dig selv. På den måde kan du være ligeså produktiv på Mauritius som i Maribo.

Athena leverer så alle de servere hvor alt det software, herunder ProInvestor, ligger på. Så Athena vil muligvis får rigtig god gavn af at mere og mere ligger i "Skyen".



18/5 2011 15:02 vouskootia 142609



CLOUD er et buzz word pt. - alt og alle kalder sit produkt noget med cloud :−)

Bare det at man hoster sin web-applikation et sted - saa er det i 'clouden'.

Tjek også Bahnhof i Sverige - et rigtig cool hosting center bygget i en gammel bunker dybt inde i en klippe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bahnhof

Noteret i Sverige under BAHN-B

Interxion (har bla. et dansk datacenter i Ballerup, og ellers rundt omkring i Europa) er også lige blevet noteret - i US:
http://finviz.com/quote.ashx?t=INXN

De vækster alle helt vildt - og ikke underligt - hvilke firmaer vil have servere stående hjemme hos sig selv i dagens Danmark? (som regel kan du både spare noget og få bedre faciliteter ved at flytte udstyret ud i et datacenter)



18/5 2011 15:13 benny 142610



http://borsen.dk/nyheder/it/artikel/1/200498/cloud_computing_for_dummies.html

Det var så den her, der fik mig igang - blot for at illustrere, vore ret forskellige udgangspunkter. I artiklen fremgår det ikke særligt præcis, hvordan setup rent praktisk fungerer og hvilke firmaer, der er med til at udgøre "skyen" . Tak fordi I ikke grinte - højere ! ;−)



19/5 2011 11:28 benny 042626



En supplerende "Spørge-Jørgen" :−): Jeg har bagt på Athena nogen tid nu, og så gået kylling igen. Er der noget sted fremgået, hvem den "betydelige kunde" er, som er bortfaldet, hvad indtægtstab vi taler om for indeværende - eller: Hvor mange PI går der på én storkunde ? Taler vi bare lidt op af bakke eller muligt knækpunkt ?



21/5 2011 19:35 benny 042649



Jeg fik endelig set PIs video. Det fremgår ikke, hverken der eller andetsteds, hvem den "betydelige kunde" er. Til gengæld fremgår det, at der har været pæn tilvækst men også, at Athena er op mod både større og mindre konkurrenter i et marked, der er splittet op på kryds og tværs. Min konklusion: Athena er spiller i et marked, der er for uigennemsigtigt og uberegneligt for ut og jeg overlader hermed scenen til den hastigt voksende skare af it-nørder og -kendere.



TRÅDOVERSIGT