Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk rygtes i nyt stort frasalg


42648 fcras 21/5 2011 15:26
Oversigt


Lørdag 21. maj 2011 kl: 08:00


Den velinformerede norske olieavis Upstream skriver nu, at Mærsk overvejer at sælge endnu et forretningsområde fra. Det drejer sig angiveligt om selskabets fem milliarddyre FPSOer, hvoraf den nyeste - Maersk Peregrino - netop har startet sin produktion op.

"Vi kommenterer ikke på rygter og spekulation. Vi har sat LNG-skibene til salg, men ikke meldt noget ud om FPSO",siger Mærsks pressechef Michael Storgaard til business.dk.

Maersk Peregrino er med en pris på omkring syv milliarder kroner, det dyreste skib nogensinde i A.P. Møller - Mærsk. FPSOen ventes at skulle producere olie ud for den brasilianske kyst de næste 30 år.

Årsagen til frasalget er angiveligt, at forretningsområdet ikke leverer om til Mærsk interne afkastningskrav.

Upstream kan ellers sætte navn på en af de mest oplagte købere, norske BW Offshore, men også her mødes Berlingskes spørgsmål af standardsvar.

"Vi har ikke nogen kommentarer til den type spekulationer, men det er vores strategi at vokse både organisk og ved opkøb", siger finansdirektør i BW Offshore, Knut Sæthre.

Mærsk satte et salgsskilt på selskabets otte LNG-skibe, der transporterer flydende naturgas, i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Kilde: business.dk
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10981
http://www.business.dk/transport/maersk-rygtes-i-nyt-milliardsalg
http://www.maersk-fpsos.com/

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT