Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

"Stor effekt, men svært at forudse præcist"


43002 Occam 7/6 2011 14:36
Oversigt

Hvis nu Jeppe har ret: http://www.majinvest.com/Forside/Nyhedsbrev/Nyhedsbreve/NB049.aspx

"Til sidst (2012-2013) vil ... flere af landene .. gå i statsbankerot. Det vil påvirke væksten i Europa negativt, ... og det vil svække euroen kraftigt.

Når realiteten indfinder sig, vil det få meget stor effekt. For nærværende er det meget svært at forudse, præcist hvad der sker,.. "

hvad skal man så gøre nu?

Nogle principper kunne være:
1. undgå PIIGS aktiver
2. undgå gearede aktiver, herunder bankaktier
3. spredning på aktivklasser og valutaer
4. høj likviditet

Hm, punkt 3 og 4 trækker hver sin vej.



7/6 2011 21:52 TeamGarlic 243009



Hej Occam
Interessant artikel og indlæg. Jeg tror EUR'en vil få det det svært og vil USD så blive safe haven igen som reservevaluta ? Jeg kan tvivle og et kig kunne være CHF. Cash will be king og guld vil også klare sig godt (prisen er langt over produktionsprisen, men ét eller andet sted skal pengene jo hen og stå - ikke nødvendigvis skabe afkast, men bevare købekraft). Jim Rogers har anbefalet jord, hvor der kan dyrkes fødevarer. Nedbringelse af gæld, da huspriser kan få et dyk og så kan en sparet renteudgift i sig selv være en investering værd. Selskaber med højt cash flow og lav gæld (f.eks. telekom og andre necessity-aktier).

Jeg er ikke helt enig i, at punkt 3 og 4 nødvendigvis strider mod hinanden. Der kan blive noget med indskydergaranti. Cash kunne jo godt stå i valuta og trække renter og/eller køb af udenlandske statsobligationer.



8/6 2011 15:48 Occam 043028



Formålet med spredning er at mindske sandsynligheden for ét stort tab i en svært forudsigelig situation. Der er også risici ved cash. Men de er bankkrak, inflation og devaluering. Med indskydergaranti og fastkurspolitik er det jo ikke alvorlige risici.

Vouskootia har i en anden tråd nævnt russisk jord. Det ser billigt ud. Men er det risikoreducerende? Når Putin kan lave eksportforbud (og dermed sænke salgsprisen på hvede), så har han mange måder til at forhindre, at profitten nogensinde kommer ud af sortjorden!

Konklusionen må være cash og aktier med pæn likviditetsreserve.



TRÅDOVERSIGT