Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ukrainsk rigmand klar til Cimber


43158 fcras 16/6 2011 12:53
Oversigt


Torsdag den 16. juni 2011, 12:21

Flyselskabet er i forhandlinger med Mansvell Enterprises om et kontant indskud på 165 mio. kroner. Selskabet er et holdingselskab for den ukrainske oligark Igor Kolomoysky. (opdateret 12:39)

Cimber Sterling har underskrevet en ikke-bindende aftale om et kontant indskud på cirka 165 mio. kroner, oplyser Cimber i en selskabsmeddelelse. Cimber oplyser, at der er en række forhandlinger med forskellige mulige investorer, og det har nu ført til aftalen med Mansvell Enterprises.

Mansvell Enterprises står også bag købet af det svenske luffartselskab Skyways og efterfølgende et andet regionalt svensk selskab, City Airlines. Mansvell Enterprises er registreret på Cypern, men er ejet af den ukrainske oligark, Igor Kolomoysky.


Læs også: Cimber kan blive en brik i rigmands flydrømme


Aftalen indebærer en aktieemission på 110.000.000 aktier, hvilket vil gøre den ukrainske milliardær til ny storaktionær i Cimber Sterling med 66,7 procent af aktierne. Ifølge selskabsmeddelelsen er det stadig planen at holde Cimber Sterling på børsen fremover.

Ukraineren fik en heftig rabat på aktierne i forhold til den aktuelle kurs. Således har han købt aktierne til kurs 1,50, mens aktiekursen lå på 2,26 da meddelelsen blev sendt ud.


Læs også: Revisorbombe tikker under Cimber


Igor Kolomoysky har ifølge det amerikanske magasin Forbes en formue på ca. 13 mia. kroner, og det rækker til en plads blandt verdens 500 rigeste. Hans formue begyndte at svulme efter den kolde krigs afslutning, hvor han var med til at stifte banken Privatbank, som i dag er Ukraines største. Provenuet fra Privatbank har han bl.a. brugt til at købe sig ind i olie- og gassektoren samt til at investere i industrien, og derudover sidder han på det ukrainske flyselskab Aerosvit.

Aftalen kommer som godt nyt for Cimber Sterling, der kæmper en kamp for overlevelse. I sidste uge fik Cimber Sterling en mulighed for at få indskud fra den amerikanske kapitalfond GEM på 300 mio. kroner over tre år. Aftalen indeholdt dog en række forbehold og særlige betingelser, der fik analytikere til at rynke på næsen og sige, at redningsplanken nærmere var et stykke finér.

http://www.business.dk/transport/ukrainsk-rigmand-klar-til-cimber

CIMBER.CO




16/6 2011 18:21 johnny57 043163



Gad vide hvormeget Ree må bløde for det, hans aktier bliver kraftigt udvandet, godt at køberen er god for masser af penge, han får brug for dem, selskabet har klart bevist at de ikke kan levere overskud.

sent from iPhone



17/6 2011 07:49 fcras 043168




Cimber Sterling reddet

Fredag den 17. juni 2011, 06:20

Russisk mangemilliardær skyder 165 mio. kr. i selskabet

Milliardæren Igor Kolomoyskys, Manswell Enterprise, lagde torsdag et bud på 165 mio. kr. for to tredjedele af aktierne i skrantende Cimber Sterling. Cimber er tænkt som en grundsten i ukrainerens planer om at udvikle et stærkt nordeuropæisk regionalselskab.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Denne aftale er redningen for Cimber Sterling. Selskabet kommer nu til at indgå i en større strategiplan, og der er udviklingsperspektiver i selskabet, siger Michael Svane, der er branchedirektør i DI Transport til avisen.

Mangler godkendelse

Manswell har lavet en ikke bindende aftale om at købe 110 mio. nye aktier til en samlet værdi på 165 mio. kr. I så fald skydes der så mange penge ind i Cimber Sterling, at der er skabt en solid grundsten for fremtidig drift.

Aftalen betinges af et godkendt kig i Cimbers regnskabsbøger, konkurrencemyndighedernes godkendelse og endelig de nuværende Cimber-aktionærers godkendelse.

Alternativet er konkurs

- I en meddelelse fra maj skrev vi, at det var nødvendigt for at sikre den fremtidige drift, at vi styrkede kapitalgrundlaget. Denne aftale ser vi nu som den mest fornuftige løsning for selskabet,« siger formanden i Cimber Sterling, Vilhelm Hahn Petersen til Børsen.

Han er rimelig sikker på, at de nuværende aktionærer takker ja til aftalen, da alternativet kunne være en konkurs.

Stærk regional spiller

Manswell ejer det svenske regionalselskab Skyways, der for et par måneder siden opkøbte en anden svensk regionalspiller, City Airline. De to selskaber fragter lige over en mio. passagerer om året, og dertil skal så lægges Cimber Sterling over 2,5 mio. årlige passagerer.

- De vil lave en stærk nordisk spiller, der i udgangspunktet vil have 3,5 mio. passagerer, siger Vilhelm Hahn Petersen til Børsen.


http://www.erhvervsbladet.dk/transport-logistik/cimber-sterling-reddet


Transport & logistik RSS


















17/6 2011 15:48 043189



Den deal er da en lille smule skuffende set herfra



17/6 2011 16:44 collersteen 043190



Den giver da ihvert fald en pæn indikation af hvor presset selskabet har været.... kurs 1,50.
Ikke meget tilbage til de oprindelige aktionærer.

Utroligt, at de i sin tid prøvede at sende selskabet på børsen til kurs 20....
godt nok har der siden da været en askesky, men alligevel...



TRÅDOVERSIGT