Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Avalon & MCP - produktions prognoser


44602 Aspekulant 3/8 2011 00:56
Oversigt

Jeg har den sidste tid fulgt rare earth branchen med stor interesse, og en af virksomhederne som jeg finder meget spændende er Avalon Rare Metals. Modsat de to giganter udenfor Kina, Molycorp og Lynas, består en stor del af Avalon's RE af heavy rare earth (HREE), hvilket er prissat en hel del højere end light rare earth (LREE). RE forekomsterne hos Molycorp, Lynas og Avalon indeholder henholdsvis 1%, 3% og 20% HREE, ifølge en rapport fra Mackie Research, og Avalon's egne seneste prognoser viser +22% HREE indhold.
http://www.ggg.gl/userfiles/file/Broker_Research_Reports/Rare_Earth_Mackie_Industry_Update.pdf

Udover at HREE er højere prissat, viser de prognoser jeg har set desuden, at der med den nye produktionskapacitet de kommende år, er risiko for overproduktion af LREE som gruppe, mens efterspørgslen på gruppen af HREE vil overstige udbuddet.

Det var lidt info om fordeling af de forskellige typer RE, priser samt udbud og efterspørgsel, men hvilken værdi giver det så i sidste ende til virksomhederne? Med andre ord, hvilke indtægter kan de se frem til når de kommer endelig i produktion, og hvad er produktionsomkostningerne.

Når de forskellige selskaber taler om prisen på deres produkter virker deres estimater meget konservative set i lyset af den seneste tids prisstigninger. Det er sikkert meget klogt, da man hellere vil overraske end skuffe, og mange ser desuden disse prisstigninger som midlertidige. Jeg synes dog det er relevant at få et overblik over værdien af produkterne ved de nuværende priser, og så kan man så efterfølgende spekulere i 'hvad nu hvis prisen falder til X?'. Når man har det overblik, kan man også nemmere overskue konsekvenser af prisstigning/prisfald, for RE generelt, og for de enkelte RE.

Lad os starte med Avalon, som har de store mængder HREE. Deres største projekt er deres Nechalacho Rare Earth Element Project, som er placeret i Canada ved Thor Lake. De regner med en produktion på 10.000 ton RE årligt fra 2015, med mulighed for udvidelse. De kom med en produktions prognose i juni sidste år, som viser fordelingen af de enkelte elementer. De tal har jeg smidt i et regneark, sammen med de seneste priser fra Dacha og Lynas, og udregnet værdien af hver enkelt RE samt den totale værdi. (se vedlagte billede).

Billederne taler for sig selv, men de 10.000 ton giver en værdi på ca 3,25 mia dollars, hvor Dysprosium, Neodymium samt Cerium vægter mest. (Dacha og Lynas har ikke priser på Ho, Er, Tm og Yb så de giver i mit regneark pt 0 værdi, men de vil uden tvivl ændre tallene en del, så hvis nogen kan finde priser på disse vil jeg værdsætte det.)

Mht Molycorp har jeg ikke kunne finde en produktions prognose fra dem, men de har angivet den procentvise fordeling af de forskellige RE i deres mountain pass mine. Med deres mål om en årlig produktion på 40.000 ton fra slutningen af 2013, har jeg så taget disse procenter af 40k og igen smidt ind i et regneark, sammen med de seneste priser. (se vedlagte billede).

Billederne taler igen for sig selv, men de 40.000 ton giver en værdi på ca 8,1 mia dollars, hvor Cerium og Lanthanum vægter mest, efterfulgt af Neodymium samt Praseodymium. Prognosen fra Mackie, linket til længere oppe, viser at der vil være stor overskud af netop Cerium i 2015, men i den forbindelse er det værd at nævne Molycorp har udviklet deres eget patenterede produkt, der primært bruger Cerium. Det hedder XSORBX og er et middel til at rense vand, og det vil sandsynligvis hjælpe dem til at få en bedre pris for evt overskydende produktion. (læs mere om det på deres hjemmeside).

Produktionsomkostninger:
Salgsprisen skal selvfølgelig holdes op mod prisen for at producere materialerne, og begge har et bud på deres omkostninger. Avalon skriver de regner med produktionsomkostninger på $5,93 per kilo RE, mens Molycorp regner med $2,77 per kilo RE. For Avalon betyder det årlige omkostninger på 59,3 mio dollar, hvor indtægterne vi regnede os frem til var på 3,25 mia dollar. For Molycorp bliver det 110,8mio dollar, mod 8,1mia i indtægter.

Disse tal viser altså at begge virksomheder vil kunne håndtere meget store prisfald, og stadig give et pænt overskud. Jeg vil stoppe her, men man kan fortsætte beregninger på EPS, PE etc og gætte på hvad prisen ender på når de nye miner starter deres produktion. Market cap er på $4,93mia og $502mio for mcp/avl.

Jeg har selv aktier i både MCP og AVL, og tror det på lang sigt bliver en god investering, men udsvingene er meget store i branchen, og kursmål på feks MCP strækker sig fra 10 til flere hundrede dollar.


Links:
Avalon produktions prognose:
http://www.slideshare.net/virginiamorgan/avalon-rare-metals-corp-presentation
Molycorps procentvise fordeling af RE:
http://www.envisionreports.com/MCP/2011/31506AP11E/04ae05e5300b4e7bbf14b3d4c411cafc/MOLYCORP_10K_v3Mike_4-21-11_SECURED.pdf
Priser fra Dacha og Lynas:
http://www.dachacapital.com/Inventory/default.aspx
http://www.lynascorp.com/page.asp?category_id=1&page_id=25
Avalon info omkring produktions omkostninger:
http://avalonraremetals.com/projects/thor_lake/prefeasibility_study/
Molycorp info omkring produktions omkostninger:
http://seekingalpha.com/article/259616-price-matters-in-the-rare-earth-metals-space

AVL, MCP, SI

AVL, MCP, SI




3/8 2011 08:04 Nippon1976 044604



Hvilke forventninger har du til kommende regnskab for MCP?
Når du beregner beløb, så bør du også tage med, at f.eks har indgået kontrakter på ree, der ligger den del under marketsværdien.



3/8 2011 10:31 Aspekulant 044606



Beregningerne ovenfor er ikke ment som et realistisk bud på hvad indtjeningen bliver, så evt kontrakter eller kommende kontrakter på RE har jeg med vilje ikke taget med i betragtningen.

Målet var at give et øjebliksbillede af værdien af deres kommende produktion, med priserne som de ser ud i dag, og specielt med henblik på værdi fordelingen af de enkelte rare earths.

Jeg forventer selvfølgelig at priserne falder væsentligt når både MCP og Lynas starter produktionen, da udbuddet dermed stiger med op til 50%. Med de høje priser vi ser nu og den høje efterspørgsel, giver det dog også producenterne gode vilkår til at lave kontrakter på fremtidig salg pt.

Jeg tror vi vil se en ret stor stigning i både omsætning og indtjening for 2q den 11. august, i forhold til q1. De sigter efter et salg på næsten 4500 ton RE i 2011, og de solgte 626 ton i Q1, så jeg forventer salget fra mountain pass overstiger 1000 ton for 2q, og deres salgspriser vil være højere pga de generelle prisstigninger. Dertil kommer salg fra nyerhvervede Silmet og Santoku som de købte i starten af april.

Der vil sandsynligvis også være fokus på deres guidance for kommende kvartaler, efter at de har genforhandlet kontrakten på deres Lanthanum og opnået en højere pris fra 1. juli.



3/8 2011 11:06 Nippon1976 244607



Teknisk set er der gode setups for både lynas og molycorp, hvor imod avalon ikke har givet salgssignal og ligner en Aktie i nedtrend, i hvert tilfælde på kortere sigt

AVL, MCP, SI

AVL, MCP, SI

AVL, MCP, SI




3/8 2011 15:54 Aspekulant 044619



Der kom lige en artikel på seeking alpha om MCP Q2, som kommer ind på en masse detaljer og bud.

Molycorp May Surge to New Highs After Second Quarter Earnings

http://seekingalpha.com/article/284102-molycorp-may-surge-to-new-highs-after-second-quarter-earnings



TRÅDOVERSIGT