Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Der kommer snart mere ro på


4496 Kongkurs 13/3 2009 10:23
Oversigt

Krisen er ikke overstået, men jeg mener, at vi er ovre de største fald, og senest ved udgangen af somerferien kan se frem til at tingene flader ud og stabiliserer sig på et nyt niveau, i det mindste når vi taler industri.

Banker, luxprodukter, byggeri, og så detailhandel ex. fødevarer kan dog stadig være meget problematiske, da arbejdsløsheden ikke har toppet endnu, og vi stadig ser store fyringsrunder over alt. Konkurserne fortsætter også i på højt niveau.

Men forbruget tror jeg har fundet sit leje - og det er lavt. Pengene holdes i lommen som værn mod usikre tider. Men samtidig skal vi jo have mad på bordet, varmt vand i hanen, benzin på bilen osv., selv om det måske er lidt mindre end for et år siden.

Så for industrien, mener jeg at vi nu er på det laveste niveau, og vi kommer til at befinde os her i en længere periode. Industrien har, eller er tæt på at have, tilpasset sige det nye lave aktivitetsniveau, og så køre tingene videre her.

Trods et lavt niveau stopper al efterspørgsel jo ikke 100%, og derfor vil der igen komme gang i råvarene når de tomme lagre skal suppleres op.

Er der grund til jubel? Nej - det bliver hårdt, men verden går ikke under - den kører stadig rundt, blot lidt langsommere.

Bilforhandlerne er så små ved at have tilpasset sig, og det i en sådan grad, at du mange steder ved køb af ny bil ikke kan komme af med den gamle i bytte. Der handles kun i rene handler, og de få brugte der tages ind afsættes engros hurtigst muligt, så man ikke står med en lagerrisiko.
Trods dette sælges der stadig biler, dog kun ½ så mange som tidligere, men det viser at vi nu er på, eller nær, bundniveauet, hvor det kun er det mest nødvendige forbrug der bliver eksekveret.

Bankerne vil blive hårdt ramt det næste års tid, pga. mange konkurser, og arbejdsløshed hos boligejere, med efterfølgende manglende betalingsevne på gælden. Men også disse familier skal jo stadig leve, og har formentlig allerede skåret forbruget ned til minimumsniveauet.

Aktiemæssigt er vi efterhånden hoppet 5 år tilbage (2003 niveau), og dermed har vi "hugget" boblen af kursgrafen. Så mon ikke det værste er overstået - og vi kan puste lidt ud, men vi vænner os til, at tilværelsen fortsætter i et mere adstadigt tempo?


Disclamer: Jeg har taget fejl før og er oftest 6 mdr. for tidligt på den.



13/3 2009 11:42 le 04504



jeg mener at du undervurderer industriens problemer

for medens jeg mener at forbruget incl. bil og hussalg nok skal komme ind i et nyt opsving i år

så er industriens investeringer helt stoppet og vil være det længe så de virksomheder der producerer investeringsgoder har 3 lange dårlige år foran sig

medens forbruget allerede er ved at stige igen



13/3 2009 11:51 Kongkurs 04507



Det kommer an på hvad du mener med investeringsgoder? Vi er enige om, at de står overfor hårde år, men jeg tor, at tilpasningerne er udført senest inden for 6 mdr. fra nu af. Så bunder de ud på det lave niveau hvor de vil befinde sig i en årrække. Mange har allerede tilpasset og ligger nu der.
du kan bare ikke se det i tallene endnu - f.eks. er tallene for arbejdsløsheden jo forsinket 3-6 mdr.,da mange har disse lange opsigelsesvarsler.

Naturligvis vil en række virksomheder ikke kunne overleve på dette niveau på sigt, men det er nu man skal finde de der kan, og gå ind i dem.

Nøglen er: Højt cashflow, lav gæld, stabile markeder / efterspørgsel.

Der er masser af muligheder.



13/3 2009 12:25 04512



Hej Konkurs, Godt at se dig tilbage.

Jeg er meget enige i dine 3 kriterier, cashflow,lav gæld,stabil efterspørgsel. ref. også mit indlæg i går Tid til Status



13/3 2009 12:37 Kongkurs 04513



Ja - jeg er optimistisk - vi kan allerede nu se i regnskaberne og udmeldingerne for 2009 at fårene bliver skilt fra bukkene.

Tag et energiselskab som nu Norske Hafslund, som der var lidt om på EI i går. De er banket vildt langt ned i kurs, men indtjening, omsætning og kapital er i top.

TORM som jeg selv ligger med er også langt undervuderet. De tjener mindre i 2009 end i 2008 - selvfølgelig - men selskabet er solidt, har masser af penge og tjerner godt.

Man kunne blive ved. Jeg er nyligt gået ind i Rockwool. Ka være at den ikke er helt bundet ud endnu, men jeg sjatkøber lidt ind i mellem på tilbagefald, og har 10 års horisont på den, så det går ikke helt galt. Det er også en solid virksomhed, og selv om de er ramt af nedgang i byggeriet, så kommer de igennem på produkterne til energirenovering og efterisolering i de kommende år.

Og sådan kunne man blive ved. Der er faktisk rigtig mange gode tilbud p.t. for dem der har en lidt længere tidshorisont.



13/3 2009 12:38 04514



Hafslund har jeg i pensionen og har haft i mange år. Den er bundsolid.



TRÅDOVERSIGT