Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT salg af flexibles


46504 20/9 2011 10:34
Oversigt

Måske skal værdierne frem i selskabet ved et frasalg.


NKT fortæller tirsdag morgen, at "man undersøger de strategiske alternativer" for NKT Flexibles. Det er et vink med en vognstang til markedet om, at joint venturet er til salg, vurderer Jyske Bank.

Det er som sådan ikke en overraskelse, at NKT Flexibles er til salg, men at NKT overhovedet kommer med en udmelding, er et stort signal.

- Man lægger selvfølgeligt mærke til det, når de sender sådan en meddelelse ud. Det er et vink i retning af, at NKT Flexibles nok er til salg, siger Jyske Bank NKT-analytiker Janne Vincent Kjær til Ritzau Finans og fortsætter:

- Det giver god mening, for NKT Flexibles står over for nogle store investeringer, og samtidig har de allerede opnået meget, specielt i Brasilien med rammeaftalen med Petrobras.

Hun ønsker ikke at sætte et estimat for en pris på NKT Flexibles, men understreger, at der ikke er mange spillere i branchen. Derfor vil det være attraktivt at købe Flexibles.

- Det er et interessant selskab for de andre spillere, fordi de på den måde kan lukke andre aktører ude, siger Janne Vincent Kjær og afslutter:

- NKT har en relativt høj gæld, så et salg kunne også falde belejligt i den forbindelse.



20/9 2011 12:24 fcras 146506



NKT sætter Flexibles til salg

Tirsdag den 20. september 2011, 10:17

NKT Holding undersøger mulighederne for nye ejere af Flexibles, og aktien stiger kraftigt på nyheden

NKT Holding undersøger mulighederne for at finde en ny ejer til Flexibles. Siden 1999 har NKT Flexibles været drevet som et joint-venture mellem NKT Holding og Subsea 7.

Ifølge en børsmeddelelse har Flexibles resultater den vision, der lå bag joint-venture planerne, og derfor har ejerne besluttet at begynde at se efter nye muligheder for at udvikle Flexibles. I den forbinde er det altså ikke sikkert, at det skal foregå i den nuværende ejerkonstruktion.


Læs også: Analytiker anklager NKT for tillidsbrud


NKT Flexibles er tidligere blevet vurderet til at være omkring 3 mia. kroner værd. Hvis den pris holder stik, vil det dermed indbringe NKT omkring 1,5 mia. kroner, der kan bruges til at høvle af på NKTs omfattende gæld.

NKT Holdings Aktiekurs steg omgående 9,5 pct. efter nyheden blev offentliggjort. Der er dog stadig et stykke op for NKT, hvis aktieværdi er faldet med 30 pct. i 2011. Dermed har selskabet klaret sig dårligere end gennemsnittet i C20-indekset, der er faldet med 25 pct.


Læs også: NKT slår egne mål med rekordordre


Sektoren for fleksible rør er præget af tre store spillere, nemlig franske Technip, der er del af en større olieservicekoncern, britiske Wellstream, der sidste år blev købt af General Electric og så NKT Flexibles. Som noget relativt nyt vil den italianske kabelproducent Prysmian også ind på dette marked for fleksible olierør, som det kunne være en mulig køber.

NKT forventer at Flexibles vil styrke sin position på markedet for fleksible rør i de kommende år og har af samme grund begyndt på byggeriet af en ny fabrik i Brasilien.

http://www.business.dk/industri/nkt-saetter-flexibles-til-salg

http://www.nktflexibles.com/en/

http://www.nkt.dk/dk



TRÅDOVERSIGT