Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Maersk udvider sin flåde af supertankere


47366 fcras 18/10 2011 12:33
Oversigt


Tirsdag 18. oktober 2011 kl: 08:11


Maersk Tankers har indgået en aftale med det sydkoreanske rederi Cido Shipping om at chartret to supertankere, som det koreanske rederi er ved at få bygget på det japanske værft Universal Shipbuilding i Ariake

Den 297.000 DWT store Pacific Ivory er klar til levering i næste måned, mens den anden supertanker, der ikke er navngivet endnu, ventes at blive leveret i december.

Ifølge Maersk Tankers er der tale om meget energieffektive skibe der er i stand til at slow steame med en fart på 8 knob.

I 2012 tager Maersk Tankers levering af yderlige tre supertankere på 318.000 DWT, som rederiet har overtaget nybygningskontrakterne på, til en pris af 105 millioner dollar stykket.

Efter levering af de sammenlagt fem nye supertankere vil Maersk Tankers råde over en flåde på 22 supertankere med en gennemsnitsalder på kun 2,2 år..

Udvidelsen af af Maersk Tankers flåde af supertankere kommer på et tidspunkt, hvor raterne på supertankere - på linje med det øvrige tankmarked - ligger meget lavt. Maersk venter at tankraterne vil være under pres frem til 2014.

Kilde: Tradewinds
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=12122
http://www.maersktankers.com/Pages/default.aspx

MAERSK A.CO




18/10 2011 12:39 fcras 047367



Mærsk satser hårdt på udbygning i Afrika

Mandag 17. oktober 2011 kl: 09:52


A.P. Møller - Mærsk venter kraftig vækst i Afrika de kommende år. Derfor satser man nu på en udbygning af såvel skibsforbindelser som havneanlæg i en række lande på det afrikanske kontinent. Størst fokus er der på Lagos i Nigeria

"Nigeria har den samme betydning for Afrika, som Kina har haft for verdensøkonomien i de senere år.

Vi ser meget høje vækstrater, og der er begyndt at komme en middelklasse, som man har set i andre vækstmarkeder som Brasilien og Indien. Det betyder, at behovet for fødevarer og forbrugsgoder som tv og køleskabe vil fortsætte med at stige fremover", siger David Skov, chef for Maersk Line i Central og Vestafrika, til dagbladet Børsen.

Også Gruppens havneselskab, APM Terminals, er parat til at tage den store pung frem.

"Nigeria er et enormt vækstmarked med et kæmpe potentiale. Og selvom den gennemsnitlige købekraft er meget lav, så har landet jo en meget stor befolkning", siger Koen De Backker, chef for APM Terminals i Lagos.

Baccker forventer, at APM Terminals godkender kæmpeinvesteringen inden jul.

Ifølge en ny undersøgelse fra University of Maryland, ventes samhandlen mellem Afrika og Asien at blive femdoblet i løbet af de næste 10 år. Fra 304 milliarder dollar i 2010 til 1.500 milliarder dollar i 2020.

Bag den væksten ligger Asiens stadig stigende behov for råvarer som kul og kobber, og afrikansk efterspørgsel efter f.eks. biler og ris.

Kilde: Dagbladet Børsen
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=12116

http://www.maersk.com/Pages/default.aspx


MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT