Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvad kan i bruge rygter til?


47718 HeyimnotCram 27/10 2011 16:53
Oversigt

Der er mange rygter om rygter og mange mærkværdige beregninger. Jeg vil gerne forholde mig til fakta også selvom jeg måske er lidt ene om det. Men jeg vil være large og tålmodig, det var jo heller ikke alle mennesker, der lige med det samme var med på ideen om at jorden er rund. Fakta er at Vestas har ca. 4228 MW i ordrebogen. Dvs. der mangler rigtig meget før at alting er godt. Dernæst fandt jeg her en lille artikel ude fra den store verden som giver et knap så rosenrødt billede af situationen som den ihærdige Troldmand og pumpemester gerne vil have jer til at tro. Her er den:http://www.cnbc.com/id/45010669



27/10 2011 16:55 Mumtaz 047719



Enig men rygter kom ved kurs 90 stykker nu 110-113

Jeg supplerer fx selv efter regnskab så der kommer noget fakta...

sent from iPhone



27/10 2011 19:58 HeyimnotCram 047727



Og her mener jeg selvfølgelig 4228 MW i ordrebogen for 2011. Der skal løbes rigtig stærkt for at nå det sidste stykke vej.



27/10 2011 20:41 Moneyloss 047729



det er faktisk til Vestas fordel tror jeg at der er problemer i Kina. De kinesiske selskaber er næsten 100% fokuseret på kinesiske hjemmemarked og det vil derfor gøre mest ondt på dem. Samtidig så kan Vestas eksportere deres kinesiske produktion.

Men du har ret i at 4228 MW er forbløffende lidt her ved indgangen til november. Næsten samtlige producenter pånær de kinesiske snakker om rekord ordreindtag i år. Men muligvis kan Vestas lave ordre-indgang delvis skyldes den "pukkel" af ordrer der kom ind sidste år. Derfor har man haft travlt med at vurdere nye vindsites etc i år før man kan lave kontrakter og ordrerne lader vente på sig.

Men jeg mener ikke man skal være så nervøs. Bortset fra Siemens som er i en liga for sig selv så har GE jo primært taget store ordrer fra BP. Vestas har fortsat ikke rigtigt godt tag i rigtig mange markeder.

Men for hulen hvor kunne det være dejligt hvis Vestas giftede sig med et stort finansieringshus. Siemens har KÆMPE fordele i at medfinansiere en stor del af deres projekter.



27/10 2011 21:19 VillyVild 347731



Vi kan ikke bruge alle de rygter til noget, udover det er spændene, at følge med i hvad der sker i markedet.

Jeg er lidt i tvivl om, hvad du mener, med det sidste du skriver. Jeg forstår det dog, som om du mener Troldmand forsøger at tegne et pænere billede af Vestas en den aktuelle situation tillader. Hvis det er din opfattelse, så mener jeg du tager fejl.
Jeg har på intet tidspunkt oplevet Troldmandens indslag som hype, eller som en anbefaling af Vestas, eller som forsøg på at tegne et pænere billede af Vestas, end situationen tillader.
Jeg sætter stor pris på Troldmandens indslag, som jeg mener er saglige og altid velunderbygget. At han kommentere på aktuelle rygter, synes jeg blot interessant, da det er med til at give mig endnu mere indsigt i, hvad der sker omkring Vestas.
Ps. Ja jeg er også fan af ubetingede ordre, frem for rygter :-P

Venlig hilsen
Jesper




27/10 2011 21:55 troldmanden 047734



Hej villyVild

Velkommen til proinvestor som aktiv skribent

Der skal naturligvis ikke herske nogen tvivl om at det er 100 gange bedre at have ubetingede ordre end blot betingede/rygte ordre. Men når det så er sagt så mener jeg sagtens man kan bruge rygte ordre til noget. Netop hvis man samler dem samme så er de med til at give et langt større billede af situationen derude. Jeg betragter det som et puslespil. Jo flere brikker man har jo letter er det at gætte(estimere) motivet. Nogle skal stort set have lagt alle brikkerne før man kan se motivet mens andre kan nøjes med ganske få.

Men der er naturligvis også en risiko for at gætte(estimere) forkert hvis man tager udgangspunkt i et puslespil hvor ikke alle brikkerne er lagt.Sådan er gamet



27/10 2011 21:47 troldmanden 347733



Jeg tror aldrig der er nogen der har sagt der IKKE stadig er langt op til vestas mål. Jeg har i hvert fald nævnt det igen og igen. Men det jeg samtidigt også siger at ja de KAN godt nå det. Og det siger jeg bla med udgangspunkt i den knap 25.000mw database jeg har bygget op med projekter der på den ene eller anden måde har en forbindelse til vestas.

Husk også i dit fakta tjek at der kommer små uannoncerede oprdre i både Q3 og Q4. Q2 var det 782MW. Men det er typisk pomkring 500mw. Når vi indregner det så er vi på 5200mw for året. Altså skal de annoncere ca 1800mw for at nå målet. Kan de så det? tjaa så er vi tilbage ved den store database. Jeg har godt 2500mw som skal leveres i 2012 hvoraf flere er fuldt godkendte. Tager jeg også pårojekter med som begynder levering i 2012 men som ikke er færdige inden udgangen så er jeg over 5500mw. IOgen med en del godkendte men også med projekter der ikke er godkendt. Læg dertil der naturligvis er masser af projekter jeg for nuværende ikke har kendskab til. Ja så er puljen af mulige ordre pludselig ganske fin. Og dermed ER det også muligt at nå de 7000mw. Men du får mig ikke til at sige det er sikkert. Men jeg tror på de når det ud fra den viden jeg har om deres pipeline.

Ang. Kina så er det noget vi har snakket om i flere mdr. Nemlig at det kinesiske marked kommer direkte til at falde i år hvor det ellers har vækste 50-100% de sidste 5 år. På den ultrakorte bane så er det negativt fordi prispresset så tager til da der er over 100% overkapacitet. Men som den fine artiklen du linker til netop også påpeger så kommer der noget godt ud af det her. Nemlig at vi får sorteret en HAV af små useriøse bambus fabrikanter fra. Og specielt efter at den kinesiske regering har indført noget i retningen af vestlige krav til dele af effekt elektronikken. Og det er kun positivt for Vestas. De HAR nemlig allerede den teknologi. Og når først vi har været igennem de næste 12 mdr blodbad på det kinesiske marked med yderliger stramninger på markedet og fået sorteret en masse af de små selskaber fra, så vil Vestas stå i en styrket position. For nu hvor de kinesiske producenter bliver tvunget til at inkludere f.eks LVRT så bliver deres møller dyrer mens Vestas i vid udstrækning kan fastholde deres priser.
Vestas har tæt på en 100% forsyningskæde i Kina med 3000 ansatte. De kan derfor producere relativt billigt dernede. Og derfor vil de også overleve den kommende store blodbadsbølge hvor mindre producenter som Repower der kun har haft nacelle produktion lokalt ikke kan følge med.
Så jo jeg tror vi er mange der er klar over situationen i Kina men også hilser den mere end velkommen. For det har ikke været et sundt marked det vi har været vidne til de seneste år. Spørg bare Goldwind om de synes det var sjovt at skulle ud at nedjustere med 75-100% tidligere på ugen. (de skrev faktisk nedjusteing med 75-100%)





28/10 2011 12:02 mccarthy 047781



En vinkling på dit indlæg er, at jeg til dato ikke har fået oplyst hvad Vestas mener med 'a firm and unconditional order for the project.'
Følgende link påpeger også en af mine bekymringer om, at der kan være en negativ effekt af Vestas udmeldinger til kundens annoncering af indgået kontrakt med firmaet.
http://www.thealarmclock.com/mt/archives/2011/06/greengate_power_1.html



28/10 2011 12:10 troldmanden 047784



Det betyder at ALT skal være på plads. Altså alle tilladelser, evt en PPA og naturligvis finansiering som i bla US hænger sammen med en PPA.

Vestas kan godt underskrive en kontrakt inden alle disse ting er på plads. Men det meldes ikke officielt ud før ovennævnte ER på plads.

Hvordan mener du det kan være negativt for vestas? Det er jo ikke vestas selv der har meldt det ud men kunden selv der på den ene elelr anden måde har lækket oplysningerne



28/10 2011 13:38 mccarthy 047792



Det er vel et spørgsmål om smag og behag. For mig ser Vestas udmelding ud som at kunden stadig står frit med hensyn til leverandør.
Jeg ville da have tegnet et letter-of-intent, og udmeldt noget marketing hype der omtalte kunden og Vestas som nogle fandens karle.



28/10 2011 13:59 troldmanden 047793



Nu ker vi jo af naturlige årsager ikke kontraktens ordlyd. Men det vil være mere end almindelig overraskende for mig hvis kunden ikke er forpligtet til at købe vestas møller hvis/når de sidste detaljer er på plads. Kunden betaler også et upfront beløb ved underskrivelse i form af et reservations fee. Så kunden er alt andet lige heller ikke selv interesseret i at fnde en anden leveranør så sent i processen.



28/10 2011 21:30 mccarthy 047806



Tak for svaret. Jeg er stadig ikke rigtig med på hvad Vestas får ud af disse uspecifikke meldinger; ting, som vi jo over det ganske år har snakket på via disse investerings fora. Nogle siger at fondsbørsen kræver en udmelding; men, i lyset af Vestas udmeldinger, er dette jo blot en morsomhed. Jeg forbeholholder mig retten til at rejse spørgsmålet igen, skulle jeg blive klogere. ( ;-> )



28/10 2011 22:18 troldmanden 047811



Du skriver det jo selv. Det er fondsbørsen der har tildelt dem en advarsel for IKKE at sende denne type af meddelelser ud når der er meget kontante rygter i marekdet så som bla at kunden selv har sendt en meddelelse ud eller lignende



TRÅDOVERSIGT